URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Decembrie 2015, 13:16

Tinerii înotători orădeni remarcaţi la CN de poliatlon de la Bacău: Orădeanul Mihnea Dăscălescu a bătut un record naţional vechi de 29 de ani!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii înotători ai clubului Crişul Oradea s-au remarcat din plin la întrecerile Campionatului Naţional de poliatlon pentru copii de 10-11 ani, care s-a desfăşurat la Bacău, în perioada 4-6 decembrie.

Astfel, între altele, elevii antrenorului Zsolt Illes au reuşit să doboare şi un record vechi de 29 de ani. Este vorba despre Mihnea Dăscălescu, care a devenit unul dintre performerii competiţiei, după ce a avut patru clasări pe podium şi a doborât acel record naţional.

Mihnea Dăscălescu a devenit campion naţional în proba de 50 m bras, cu timpul de 35 secunde şi 75 de sutimi, doborând recordul naţional, care era de 36 secunde şi 40 de sutimi, care data din 1986.

În vârstă de 11 ani şi având deja 1,81 m, Mihnea Dăscălescu s-a mai remarcat în ultima perioadă, după ce luna trecută a mai stabilit un record naţional, cu ocazia unui concurs internaţional desfăşurat în Ungaira, la Hajduszoboszló, în proba de 100 m bras, cu rezultatul de 1 minut 19 secunde şi 80 de sutimi. De notat că şi acest record a fost destul de vechi, datând din anul 1981.

"Federaţia a omologat cu întârziere acel record de la Hajduszoboszló, probabil că nu au avut încredere în corectitudinea rezultatelor. Mihnea le-a dovedit însă la poliatlonul de la Bacău că este oricând pregătit să bată şi alte recorduri" a declarat antrenorul Illés Zsolt.

"Mihnea este un copil foarte talentat, cu care nu putem decât să ne mândrim. Depinde doar de el să muncească în continuare şi să-şi facă o carieră pe măsura talentului său. Să sperăm că va confirma în continuare, pentru că rezultatele se obţin mult mai greu pe măsura creşterii vârstei", a declarat şi directorul clubului Crişul, Ionel Bungău.

Pe lângă recordul naţional din cadrul probei de 50 de metri bras, la Bacău, Mihnea Dăscălescu a mai ocupat locul II în proba de 200 m liber, precum şi locul al III-lea la general (totalul de patru probe individuale) şi cu ştafeta de 4×50 m liber, împreună cu Adrian Bejuşcă, Szilágyi Szabolcs şi Szentpéteri Márk, rezervă fiind Raul Benţe.

De asemenea, pe lângă clasările pe podium, înotătorul orădean s-a mai situat şi pe locul al V-lea  în proba de 50 m liber şi pe poziţia a VI-a la 200 m mixt.

În proba feminină de ştafetă, echipa formată din Fila Barbara, Kemecsei Csenge, Biró Dorotya şi Márton Panna s-a situat pe locul al IV-lea, la 4×50 m liber şi 4×50 m mixt.

La individual, Papp Zselyke a încheiat cursa de 50 m spate pe locul V, în timp ce în clasamentul general pe echipe, CS Crişul (antrenori Illés Zsolt şi Georgeta Schier) s-a clasat pe poziţia a V-a din 57 de cluburi participante, o performanţă de apreciat pentru tânăra secţie de înot a clubului orădean.

Pe de altă parte, tot în această lună, în perioada 17-20 decembrie, la Piteşti, va avea loc Campionatul Naţional de poliatlon la cadeţi, competiţie la care clubul Crişul va fi reprezentat de doi sportivi, Huszar Ingrid şi Sebastian Buzlea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON