URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2018, 11:30

Tineri voluntari din 10 ţări au venit în Bihor ca să construiască locuinţe pentru sărmani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O echipă formată din 21 de tineri voluntari din 10 ţări, elevi şi profesori de la şcoala "American International School – Salzburg", au ajuns în judeţul Bihor pentru a construi, voluntar, case pentru sărmani.

Potrivit unui comunicat al fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş, voluntarii se află în judeţul nostru în perioada 24-27 octombrie.

"Tinerii sunt pentru prima dată în România şi provin din 10 ţări de pe trei continente: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA şi Ucraina. Şcoala din Austria nu este însă la prima acţiune de acest fel, voluntarii proveniţi de aici fiind prezenţi pentru al V-lea an în Bihor pentru a sprijini asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş în proiectele pe care le derulează", arată comunicatul Habitat.

Concret, tinerii voluntari vor construi case în Oradea şi Hidişel. Printre beneficiarii noilor locuinţe se numără Alex, băiatul îngrijit de bunică din Hidişel, sau tinerii care au crescut în familii adoptive de la fundaţia "Căminul Felix" din Oradea.

Elevii au venit în Bihor în cadrul programului şcolar CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Practic, ei sunt învăţaţi, astfel, să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor.

Voluntariatul este considerat de importanţă majoră pentru dezvoltarea tinerilor, motiv pentru care sute de elevii sunt implicaţi anual în activităţile umanitare sau de voluntariat organizate de şcoală sau alături de organizaţii non-profit, mai transmite Habitat.

"Sunt foarte entuziastmat de ce se întâmplă aici! Pentru mine este un sentiment extraordinar să văd cum tineri din toată lumea lucrează împreună pentru un bine comun. Mă bucur că am ales să vin în România alături de Habitat pentru că aici învăţ ceva şi foarte util, dar în acelaşi timp şi ajut pe cineva care are mare nevoie direct de sprijinul meu. Cu siguranţă le voi recomanda colegilor mei să vină să construiască locuinţe în Beiuş anul viitor!", a declarat Konstantin, unul din elevii participanţi la proiectele anterioare, originar din Bulgaria.

În cadrul vizitei lor în România, tinerii voluntari vor participa şi la alte activităţi şi vor avea parte şi de surprize din partea ONG-ului. Între altele, ei vor avea parte de o seară tradiţională românească, cu dansuri şi cântece populare din Bihor, vor gusta din bucatele specifice locului şi vor vizita un orfelinat. În funcţie de timpul disponibil şi puncte de interes din apropiere precum zona istorică a Oradiei, Băile Felix sau Băile 1 Mai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON