URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2018, 11:30

Tineri voluntari din 10 ţări au venit în Bihor ca să construiască locuinţe pentru sărmani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O echipă formată din 21 de tineri voluntari din 10 ţări, elevi şi profesori de la şcoala "American International School – Salzburg", au ajuns în judeţul Bihor pentru a construi, voluntar, case pentru sărmani.

Potrivit unui comunicat al fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş, voluntarii se află în judeţul nostru în perioada 24-27 octombrie.

"Tinerii sunt pentru prima dată în România şi provin din 10 ţări de pe trei continente: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA şi Ucraina. Şcoala din Austria nu este însă la prima acţiune de acest fel, voluntarii proveniţi de aici fiind prezenţi pentru al V-lea an în Bihor pentru a sprijini asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş în proiectele pe care le derulează", arată comunicatul Habitat.

Concret, tinerii voluntari vor construi case în Oradea şi Hidişel. Printre beneficiarii noilor locuinţe se numără Alex, băiatul îngrijit de bunică din Hidişel, sau tinerii care au crescut în familii adoptive de la fundaţia "Căminul Felix" din Oradea.

Elevii au venit în Bihor în cadrul programului şcolar CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Practic, ei sunt învăţaţi, astfel, să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor.

Voluntariatul este considerat de importanţă majoră pentru dezvoltarea tinerilor, motiv pentru care sute de elevii sunt implicaţi anual în activităţile umanitare sau de voluntariat organizate de şcoală sau alături de organizaţii non-profit, mai transmite Habitat.

"Sunt foarte entuziastmat de ce se întâmplă aici! Pentru mine este un sentiment extraordinar să văd cum tineri din toată lumea lucrează împreună pentru un bine comun. Mă bucur că am ales să vin în România alături de Habitat pentru că aici învăţ ceva şi foarte util, dar în acelaşi timp şi ajut pe cineva care are mare nevoie direct de sprijinul meu. Cu siguranţă le voi recomanda colegilor mei să vină să construiască locuinţe în Beiuş anul viitor!", a declarat Konstantin, unul din elevii participanţi la proiectele anterioare, originar din Bulgaria.

În cadrul vizitei lor în România, tinerii voluntari vor participa şi la alte activităţi şi vor avea parte şi de surprize din partea ONG-ului. Între altele, ei vor avea parte de o seară tradiţională românească, cu dansuri şi cântece populare din Bihor, vor gusta din bucatele specifice locului şi vor vizita un orfelinat. În funcţie de timpul disponibil şi puncte de interes din apropiere precum zona istorică a Oradiei, Băile Felix sau Băile 1 Mai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON