URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Octombrie 2018, 11:30

Tineri voluntari din 10 ţări au venit în Bihor ca să construiască locuinţe pentru sărmani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O echipă formată din 21 de tineri voluntari din 10 ţări, elevi şi profesori de la şcoala "American International School – Salzburg", au ajuns în judeţul Bihor pentru a construi, voluntar, case pentru sărmani.

Potrivit unui comunicat al fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş, voluntarii se află în judeţul nostru în perioada 24-27 octombrie.

"Tinerii sunt pentru prima dată în România şi provin din 10 ţări de pe trei continente: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA şi Ucraina. Şcoala din Austria nu este însă la prima acţiune de acest fel, voluntarii proveniţi de aici fiind prezenţi pentru al V-lea an în Bihor pentru a sprijini asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş în proiectele pe care le derulează", arată comunicatul Habitat.

Concret, tinerii voluntari vor construi case în Oradea şi Hidişel. Printre beneficiarii noilor locuinţe se numără Alex, băiatul îngrijit de bunică din Hidişel, sau tinerii care au crescut în familii adoptive de la fundaţia "Căminul Felix" din Oradea.

Elevii au venit în Bihor în cadrul programului şcolar CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Practic, ei sunt învăţaţi, astfel, să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor.

Voluntariatul este considerat de importanţă majoră pentru dezvoltarea tinerilor, motiv pentru care sute de elevii sunt implicaţi anual în activităţile umanitare sau de voluntariat organizate de şcoală sau alături de organizaţii non-profit, mai transmite Habitat.

"Sunt foarte entuziastmat de ce se întâmplă aici! Pentru mine este un sentiment extraordinar să văd cum tineri din toată lumea lucrează împreună pentru un bine comun. Mă bucur că am ales să vin în România alături de Habitat pentru că aici învăţ ceva şi foarte util, dar în acelaşi timp şi ajut pe cineva care are mare nevoie direct de sprijinul meu. Cu siguranţă le voi recomanda colegilor mei să vină să construiască locuinţe în Beiuş anul viitor!", a declarat Konstantin, unul din elevii participanţi la proiectele anterioare, originar din Bulgaria.

În cadrul vizitei lor în România, tinerii voluntari vor participa şi la alte activităţi şi vor avea parte şi de surprize din partea ONG-ului. Între altele, ei vor avea parte de o seară tradiţională românească, cu dansuri şi cântece populare din Bihor, vor gusta din bucatele specifice locului şi vor vizita un orfelinat. În funcţie de timpul disponibil şi puncte de interes din apropiere precum zona istorică a Oradiei, Băile Felix sau Băile 1 Mai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON