URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2013, 07:52

Ţigănie cu parafă: Partajul doctorilor Doru Crăiuţ şi Doina Cacuci dezvăluie o avere şocantă

Ţigănie cu parafă: Partajul doctorilor Doru Crăiuţ şi Doina Cacuci dezvăluie o avere şocantă STR. DR. CRĂIUŢ. Doar pe strada Nicolae Jiga ginecologul Doru Crăiuţ (foto) deţine nu mai puţin de cinci imobile. În două şi-a amenajat clinici, iar unul l-a închiriat cafenelei Bookcafe (foto medalion)
Ţigănie cu parafă: Partajul doctorilor Doru Crăiuţ şi Doina Cacuci dezvăluie o avere şocantă EPISTOLAR. "Nimeni nu m-a înjosit mai mult decât fostul soţ. De multe ori a trebuit să-mi trimit pacienţii acasă, pentru că m-am trezit cu prizele stricate sau mi-a oprit curentul şi căldura de la cabinet", acuză stomatoloaga Doina Cacuci
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au avut de toate: faimă, funcţii, bani. El - profesor universitar, director al Maternităţii, cu ambiţii politice în PNŢCD şi apoi în PSD. Ea - de familie bună, tot doctoriţă, posesoare a unui preţios paşaport american de care el s-a servit să-şi procure peste Ocean diplome cu care să ia ochii credulilor de acasă.

N-au avut, însă, pace. În continuarea unui divorţ de pomină, ginecologul Doru Crăiuţ şi stomatoloaga Doina Cacuci duc de 4 ani un război de uzură în care asistenţii şi pacienţii amândorura au ajuns victime colaterale. După ce i-a făcut anti-reclamă ca "beţivă", pentru a-i alunga pacienţii, i-a zidit ferestrele cabinetului, i-a tăiat curentul şi i-a distrus aparatura, Crăiuţ a vrut să-şi scoată fosta soţie în stradă, cu executor, încălcând, de fapt, chiar o dispoziţie judecătorească. Motivul? Nu vrea să împartă uriaşa avere dobândită, în comun, în timpul căsniciei. Ce-i drept, una la începutul căreia ginecologul a şi fost săltat şi închis de Miliţia Economică...

Divorţ murdar

Nu multe divorţuri au stârnit aşa vâlvă în târg precum cel dintre medicii Doru Crăiuţ şi Doina Cacuci. Acţiunea a fost intentată în 2009 de ginecolog, care susţinea că se ocupa singur de creşterea fiicei, elevă în ultimul an de liceu. Arătând că din 2006 soţia locuia în aceeaşi curte, dar într-un imobil separat, Crăiuţ afirma că fata era "traumatizată de atitudinea pârâtei care, în accese de furie, pătrundea fără drept în imobilul unde locuim, când mă aflu la muncă şi mi-e imposibil s-o apăr". Ginecologul a cerut şi evacuarea soţiei, motivând că "prezenţa ei în aceeaşi curte este un pericol major pentru minoră" (sic!).

Mai mult, deşi îşi declara venituri lunare de 6.000 lei ca profesor la Facultatea de Medicină şi ca şef de secţie la Maternitate (dar nimic de la cabinetele private!), iar soţia sa câştiga doar 2.500 lei, Crăiuţ a cerut obligarea acesteia la plata unei pensii alimentare pentru întreţinerea fetei. Culmea, femeia a fost de acord, ba a acceptat şi încredinţarea fiicei către tată. "Crăiuţ a învăţat-o să mă înjure şi să mă bată. O dată i-a făcut "galerie" când mi-a aruncat pe spate o oală cu apă fiartă!", a mărturisit stomatoloaga la divorţ.

Pe mâna procurorilor

Abia încheiat divorţul în primăvara lui 2010, Crăiuţ i-a făcut fostei consoarte şi o plângere penală, acuzând-o că, beată fiind, "a sustras" de pe faţada uneia din cele 14 clădiri deţinute în comun (pe strada Nicolae Jiga 13, unde se află clinica Euclid şi unde ea îşi are cabinetul stomatologic) o reclamă cu numele unui doctor angajat la cabinetele lui, că i-a furat două valve ginecologice, i-a îndoit ştergătoarele BMW-ului şi i-a distrus oglinzile.

Dentista a recunoscut demontarea reclamei, dar asta pentru că, deşi coproprietar, nu fusese întrebată înainte de instalare ei. Cât despre furtul valvelor şi vandalizarea maşinii, nici vorbă. "Crăiuţ a pus-o martor pe infirmiera care îi era şi menajeră, dar femeia a refuzat să mintă. Ca să vedeţi ce caracter are, a şi concediat-o din cauza asta. Om de nimic, fără alt ţel decât banul şi rangurile!", zice stomatoloaga.

Fără număr

Dacă procurorii au închis dosarul penal împotriva Doinei Cacuci din lipsă de probe, în schimb procesul de partaj dintre cei doi medici a continuat. Miza? Împărţirea celor 14 clădiri dobândite în timpul căsniciei, toate în buricul târgului. O avere colosală pe care, dacă ar fi scuturat de Fisc, medicul n-ar putea niciodată s-o justifice din salarii şi din veniturile cabinetelor private. Cinci case sunt situate pe strada Nicolae Jiga, alte două imobile pe strada Eminescu, un apartament pe Republicii, spaţii comerciale pe Bv. Dacia, o casă de vacanţă la Vadu Crişului, o livadă în Săldăbagiu de Munte, terenuri în Oradea (pe străzile Seleuşului, Matei Corvin, Ioan Alexi) şi în judeţ. "Astea sunt doar proprietăţile despre care ştiu şi eu, dar mai are şi altele", zice doctoriţa.

Femeia a cerut, de asemenea, ca fostul consort să-i restituie paşaportul american, "actele personale pe care mi le-a reţinut abuziv" (inclusiv diploma de medic), o sumedenie de bijuterii, unele cu diamante, ba chiar şi o punte dentară cu opt elemenţi din aur de 24 carate. Căci, de crezut sau nu, Crăiuţ îi luase până şi dinţii din gura pacienţilor, doar pentru că erau din aur.

Doctor în inginerii

Deşi instanţa a dispus evaluarea tuturor imobilelor, până în prezent a fost preţăluit unul singur, aşa că partajul trenează. "Crăiuţ trage de timp. Ia chirii de zeci de mii de euro pe clădiri şi nu vrea să piardă niciun leuţ", zice femeia. Mai mult, pentru a-i micşora cota, ginecologul a intervenit în proces în numele firmelor pe care le conduce, susţinând că acestea ar fi investit în clădiri. "A adus facturi fictive pentru lucrări care nu au existat. Mă întreb ce judecător va ignora că firmele lui au obiect de activitate medicală şi nu puteau investi în imobile care nu sunt în proprietatea lor, ci în proprietate personală comună", zice doctoriţa.

În tot acest timp, furios că fosta nevastă nu cedează, bărbatul i-a făcut zile fripte. Martori sunt tehnicieni dentari care au declarat în instanţă că i-a zidit ferestrele cabinetului stomatologic, i-aa tăiat curentul şi căldura, avariind intenţionat şi aparatura. "Totul pentru a mă lăsa fără pacienţi şi fără mijloace de trai. Le spunea pacienţilor că am procese pentru malpraxis, ceea ce nu este adevărat, îşi punea asistentele să le spună că nu mai vin la lucru, pentru că sunt beată", zice dentista. Şi ea a fost, însă, ţinta acuzelor: "A dat buzna, fără să bată la uşă, în cabinetele de ginecologie, încălcând dreptul la intimitate al pacientelor!", a spus Crăiuţ la proces.

Armistiţiu

Pusă să judece asemenea situaţie, instanţa a decis să-i îndepărteze pe foştii soţi, unul de altul, încă înainte de finalizarea partajului: "Ambele părţi suferă prejudicii în acelaşi imobil (...) Este regretabilă situaţia în care au ajuns cu atât mai mult cu cât sunt medici, recurentul chiar profesor universitar, iar intimata stomatolog, apreciată de pacienţi".

Ca urmare, la începutul acestui an magistraţii au dispus "evacuarea provizorie a reclamantei pârâte (n.r. - Doina Cacuci), condiţionat de punerea la dispoziţia acesteia şi amenajarea de câtre pârâtul reclamant (n.r. - Doru Crăiuţ) a unui spaţiu corespunzător, pe cheltuiala sa integrală, până la soluţionarea partajului". O decizie ce putea preveni repetarea situaţiilor în care pacienţii celor doi medici sunt puşi în situaţii jenante sau chiar ademeniţi, dimpreună cu asistente şi tehnicieni, să se tranforme în martori ai unuia sau celuilalt, în faţa instanţei.

Executare pe jumătate

În loc să se supună dispoziţiei judecătorilor, Crăiuţ a aplicat doar prima jumătate a deciziei, iar la 1 octombrie şi-a somat fosta soţie, printr-un executor, să evacueze cabinetul stomatologic. Apoi, la finele lunii, a trecut la acţiune. "Mi-a demontat aparatura şi a vrut s-o scoată din clădire, fără să ia în considerare că aceeaşi dispoziţie l-a obligat să-mi pună la dispoziţie, în prealabil, un alt spaţiu", se plânge Doina Cacuci. "Am aflat chiar înainte să-mi scoată lucrurile în stradă şi abia am reuşit, în regim de urgenţă, să obţin anularea acestei executări pe jumătate a hotărârii judecătorilor. Aş înţelege dacă supravieţuirea lui ar depinde de cei 15 metri pătraţi pe care îi ocup la Euclid, deşi casa e a amândorura. Dar are sute de metri pătraţi în toate celelalte imobile", mai zice doctoriţa, care la cei aproape 50 de ani s-a refugiat la părinţi.

Interpelat de BIHOREANUL, ginecologul a refuzat o discuţie pe această temă. "Domnul doctor îşi rezervă dreptul să nu spună nimic până la finalizarea partajului", a transmis Crăiuţ prin avocat. Semn că stă "tare pe poziţii" şi va continua războiul cu fosta soţie indiferent cât s-ar face de râs, pe sine şi pe ea. Şi chiar dacă niciunul dintre pacienţii care au apelat la serviciile lor nu a făcut-o pentru a fi transformaţi în martori la scene de ură ex-conjugală ori la procese peste procese...


SOMITATE CALPĂ
Totul pentru bani

Considerat unul din cei mai bogaţi medici orădeni, Doru Crăiuţ şi-a început cariera în Mehedinţi şi a revenit în Bihor în anii '80, când a şi fost arestat pentru speculă, deoarece cumpăra mărfuri din shopurile cu circuit închis, pe valută, şi le revindea pe piaţa neagră. După 1990, Crăiuţ a profitat de prietenia cu Mircea Ifrim, fost decan al Facultăţii de Medicină, pentru a deveni cadru universitar, dându-şi chiar şi doctoratul cu acesta. La finele anilor '90, ginecologul, membru PNŢCD, a fost promovat director la Maternitate, fiind însă demis după moartea a 22 de bebeluşi, din cauza unei infecţii intraspitaliceşti. După ce o vreme s-a mulţumit cu şefia unei secţii, la finele anilor 2000 s-a reactivat politic, ca PSD-ist, şi a devenit director medical.

Fostul manager al Maternităţii, Gavril Grebenişan, a dezvăluit că, ani la rând, Crăiuţ a încasat sume mari de la firme farmaceutice, pentru a derula studii clinice pentru testarea pe paciente a unor medicamente încă nelansate pe piaţă, fără ca măcar un singur leu să fi fost virat spitalului. De asemenea, s-a descoperit că ginecologul a făcut operaţii laparoscopice, unele eşuate grav, fără a avea competenţe în acest domeniu. Deşi a încercat să se acopere cu diverse adeverinţe cum că ar fi urmat stagii în SUA şi Franţa, Crăiuţ a demisionat de la Maternitate după ce BIHOREANUL a dovedit că hârtiile nu aveau nicio valoare, fiind procurate fără niciun examen.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
tu,
ne confunzi cu pusta falita. aia tara de kkt !
Postat 20 Noiembrie 2013, 18:29 de @cris
tu,
ce-ai crezut?ca paispe case se fac cinstit?se fac"sa-i facem pe fraieri"tara de kkt
Postat 20 Noiembrie 2013, 10:08 de @cris
Incercare
Sa vedem si asa .... O noua incercare
Postat 19 Noiembrie 2013, 21:59 de top motor
"Originea " Dr. Craiut !?!
Sunt abonat la ziarul Dvs si gasesc unele inadvertente care ma intriga uneori . Ma refer acum la articolul despre tigenia din fam. Craiut si reproduc un pasaj din ziarul tiparit : " ....Doru craiut ORIGINAR DIN MEHEDINTI ,s-a stabilit in Bihor in anii 80 ...." Acelasi pasaj de pe internet : " ...Doru Craiut SI-A INCEPUT CARIERA IN MEHEDINTI SI A REVENIT IN BIHOR IN ANII 80 " .... Mie mi se pare ca ar cam suna cu totul altfel ceeace este in ziar spre deosebire de textul ACELUIASI ARTICOL de pe internet . Iar acest aspect imi trezeste si niste intrebari despre unde ar mai fi tehnoredactarea, corectura si nu in ultimul rand ma intreb :oare cine are interesul sa dezinformeze cititorii si ce credibilitate mai poate avea articolul pentru cei care , intamplator , cunosc unele aspecte chiar din perioada de dinainte de 1989 !?!
Postat 19 Noiembrie 2013, 21:51 de Horea
TIGANIADA LA UNGURI
DACA TOT ATI ADUS VORBA DE DIVORTURI SI TIGANIE, DE DEPARTE CONDUC INTR-UN ASTFEL DE TOP, LIDERUL SPIRITUAL AL MAGHIARIMII DIN ROMANIA, TOKES LASZLO SI FOSTA LUI CONSOARTA. VECINI, CURVE, ETC.... TOT TACAMUL.
Postat 19 Noiembrie 2013, 19:30 de Pisti
dormi linistit....
Cris!!! esti chiar penibil!!!Te umfla grija de altii?!! dar tu-ti platesti macar pensia alimentara sau pe ala pe care l-ai nenorocit in accident????vezi ma de ce impozite-ti baga bolovanu pe care-l pupi sub aripa zi de zi...pt case..masini terenuri se platesc impozite..o parte din ele se transforma-n protocol...de unde mananci tu si stirbu ala de chirila........Tu fomist care esti ai stat la mila lui Filip sa-ti mai dea un apartament ,altfel erai sub pod ca Kiss nu te lua acasa...asa ca zi multam .....
Postat 19 Noiembrie 2013, 14:19 de joncsi
intrebare
DACA TOT NU IL INTREABA NIMENI CE E CU AVEREA ASTA....CE-L MAI DERANJATI CU ARTICOLE????????????????????
Postat 19 Noiembrie 2013, 12:04 de doina
Greseala
Nu stiu de unde ii scoasa prostia ca DR Craiut Doru este din Mehedinti ,cand el Este ORADEAN ,a terminat in 1970 liceul 4 , familia lui a stat pe Castanilor,dati-l afara pe ziarist pentru dezinformare
Postat 19 Noiembrie 2013, 12:03 de Horea Gheorghe
imbecil
Un excroc cu diploma acest Craiut,mi-a trimis sotia in fiecare saptamana la analize la Euclid cu toate ca sarcina era fara probleme si copilul se dezvolta armonios.Am platit intr-o luna peste 1000 euro pe analize...vizite...si am decis sa merg in Ungaria unde m-a costat cu totul 800 euro .Daca nu ma credeti mergeti la el si o sa va lamuriti.Eu unul nu mai vreu sa am de-a dace cu acest individ in viata mea!Unul ca el face medicina de rusine si alti medici buni nu se bucura de demnitatea de a fi medic si de a fi pe post!
Postat 19 Noiembrie 2013, 11:57 de cris
TIGANIADA
AS DORI SA INTREB REDACTIA ZIARULUI ESTE CHIAR ASA IMPORTANTA ACEASTA TIGANIE PENTRU POPOR????? NE AJUTA LA CEVA ACESTE INFORMATII??????? POATE NE SUNT DE AJUTOR IN A ANALIZA COMPORTAMENTUL UNORA CE AU REUSIT SA FACA AVERI DIN BANI NEMUNCITI , FAPTE CU CARE SUNTEM DEJA OBISNUITI.
Postat 19 Noiembrie 2013, 11:25 de mariana
pe scurt:
17 case,diplome false,furt la greu,avere colosala din imobile in oradea,adica zero,i-a sa incerce sa vanda,are cui?nu, pt ca hotii sunt plini de imobile cu care nu mai au ce face,pt ca cine a lucrat cinstit nu are bani sa cumpere...inca odata se adevereste ca nimic nu luam cu noi PS:in ritmu asta nu va putea plati impozitele,basca probleme in viitor cu fiscul
Postat 19 Noiembrie 2013, 09:10 de soolainacenal
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON