URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
14 Ianuarie 2016, 16:55

Termoficare: cazanul avariat a fost reparat, orădenii vor avea apă caldă şi căldură începând de joi seară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în ultimele două zile, orădenii au stat pe duşuri reci şi cu căldură la minimum în calorifere, societatea Termoficare a anunţat că reparaţia cazanului avariat a fost finalizată în jurul orei 15.

"Reluarea furnizării apei calde de consum şi ridicarea temperaturii agentului termic pentru incălzire se va face incepând din această seara, ora 22.00, progresiv dinspre cartierele Rogerius/Ioşia către zonele Velenţa, Nufărul, Sînmartin. Estimăm  că până mâine, 15 ianuarie 2016, ora 10.00 furnizarea agentului termic se va face in parametrii corespunzători pentru toţi consumatorii alimentaţi din sistemul centralizat de termoficare", arată un comunicat transmis joi după amiază de Termoficare.

Precizarea vine după ce luni seară o nouă avarie la unul dintre cazanele CET-ului a lăsat fără apă caldă tot sistemul de termoficare din Oradea, mai puţin 12 puncte termice. Şi caloriferele au fost mai reci. Temperatura de livrare a agentului termic a scăzut de la 44 de grade la 38 de grade.

"Pentru informaţii suplimentare, clienţii noştrii pot suna la dispeceratul de urgentă TelVerde 0 800 070 800 ( număr apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile)", a mai transmis Termoficare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
frumoasa ora
Asadar, la 16.00 au anuntat ca au reparat cazanul avariat, iar, reluarea furnizării apei calde de consum şi ridicarea temperaturii agentului termic pentru incălzire se va face incepând din această seara, ora 22.00, progresiv dinspre cartierele Rogerius/Ioşia către zonele Velenţa, Nufărul, Sînmartin, adica dupa 6 ore de la repararea cazanului lupeste. Reia furnizarea la 22.00 pentru a avea apa calda la 3 noaptea ... Are logica, nu? Astia parca fac teste pe noi. Parca vad ca nu pupam noi apa calda sptamana asta si toata povestea cu reparatul este un circ pentru prostit prostii. Mai bine ar trage gaz si sa ne lase sa ne descurcam fiecare cu centrale de apartament asa cum o fac foarte bine multe alte orase din Romania.
Postat 14 Ianuarie 2016, 22:34 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON