URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2020, 18:37

Tengo Salonta și-a apărat titlul naţional la tenis cu piciorul (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de seniori a clubului Tengo Salonta a cucerit din nou titlul național la tenis cu piciorul, după ce la etapa finală a Campionatului Național, care a fost organizată chiar de formația salontană, a reușit să câștige toate jocurile. 

Înainte de debutul jocurilor programate la sălile Sándor Péter și Nicolae Talpoș din Salonta, organizatorii au aplicat mai multe protocoale impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus. Din acest motiv, jocurile au debutat cu oarecare întârziere.

Dacă la finala de anul trecut, sala Talpoș a fost plină cu iubitori ai sportului cu mingea la fileu, de această dată, accesul spectatorilor nu a fost permis, însă organizatorii (Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor și CS Tengo Salonta) au găsit o soluție pentru a-i răsplăti pe cei mai fideli suporteri, asigurând transmisiunea online pe canalul YouTube al AJFT Bihor.

Dintre cele 10 echipe participante, cele două formații din Bucovina (Superstar Black Hill Vatra Dornei și Bucovina) nu au putut ajunge.

În urma tragerii la sorți a rezultat o grupă A echilibrată, în care oricare dintre echipe putea obține biletele pentru careul de ași. În cele din urmă, orădenii și timișorenii au obținut calificarea în dauna celor de la Dumbrăvița și Satu Mare.

În cvartetul B, seniorii de la Tengo nu au avut probleme în a obține biletele pentru semifinală, fiind urmate de colegii de la juniori, însă, trebuie apreciat și efortul echipelor de la Baia Mare și Negrești Oaș.

Exceptând disputa dintre echipa din Oradea și juniorii de la Tengo, care s-a încheiat cu succesul grupării de pe Crișul Repede, toate celelalte partide din careul de ași s-au încheiat în minimul de seturi. Deținătoarea titlului, Tengo Salonta, și-a adjudecat și locul I din acest sezon, după victoriile obținute cu Timișoara și Oradea, în timp ce juniorii clubului salontan, pregătiți de Alex și Vasile Sorean jr., au furnizat încă o surpriză, încheind pe ultima treaptă a podiumului etapei, după ce au reușit să învingă formația de pe Bega. Dumbrăvițenii și sătmărenii au ieșit învingători din jocurile de clasament disputate în compania celor din Negrești, respectiv Baia Mare.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Gheorghe Grădinaru, președintele de onoare al AJFT Bihor. Pe lângă cupele oferite în urma întocmirii clasamentului general, bazat pe punctele acumulate la fiecare etapă în parte, organizatorii au acordat și o distincție pentru cel mai reușit turneu. Premiul a ajuns în posesia Junilor din Satu Mare, aflați la prima participare în campionat.

”Am reușit să organizăm o competiție care nu doar că a reunit, ci a și întărit familia tenisului cu piciorul din România. Le mulțumesc tutoror participanților și celor care au contribuit la buna desfășurare a acestei competiții în toate locațiile în care am pășit în cursul acestui an”, a spus la final președintele AJFT Bihor și Tengo Salonta, Vasile Sorean.

Sezonul de tenis cu piciorul nu s-a încheiat încă. AJFT Bihor pregătește o provocare intitulată Master Cup la care vor participa cele mai bune două echipe din cadrul Campionatului Național de Fotbal-Tenis (Comexim R Lupeni și Victory Cluj-Napoca) și cele mai bune formații din campionatul recent încheiat (Tengo seniori, Dumbrăvița, Tengo juniori și Timișoara). Competiția va avea loc la Salonta sâmbătă, 25 octombrie și-l va avea ca invitat pe Frederico Tavares, președintele Federației Române de Fotbal Tenis.

Campionatulul României la Tenis cu Piciorul, etapa finală, grupa A:

Finala Campionatului și premierea câștigătorilor:


Loturile echipelor bihorene prezente la etapa finală:

Tengo Salonta Seniori: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Vasile, Sorean Alex, Denis Purja, Illyés Gergö.

Tengo Salonta Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Kádár Imre Péter, David Suciu.

Futnet Oradea: Ioan Creț, Paul Creț, Szabó Ferenc, Adrian Botoș, Szabٔó Levente, Bálintfy Ede, Nicolae Toth.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari!
bravo, baieti! felicitari si multa sanatate tuturor!
Postat 22 Octombrie 2020, 20:10 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON