URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2020, 14:00

Tengo Salonta a câştigat şi etapa din Timiş a Campionatului României la tenis cu piciorul (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa a 3-a a Campionatului României la tenis cu piciorul a avut loc la Dumbrăviţa, în judeţul Timiş, şi a confirmat, încă o dată, echilibrarea forţelor în rândul participanţilor. La fel ca şi la precedentul turneu, etapa s-a desfăşurat în condiţii speciale, respectarea normelor medicale şi de distanţare fizică impuse din cauza pandemiei de coronavirus fiind la fel de importantă pentru organizatori ca jocurile propriu-zise.

Practic turneul a început cu un triaj epidemiologic, dar şi un "extemporal" al participanţilor, care au completat declaraţii pe propria răspundere, iar apoi chestionare, acestea din urmă fiind impuse de legislaţia actuală.

Mult aşteptata probă practică s-a desfăşurat pe cele trei terenuri amplasate în jurul Stadionului Ştefan Dobay din localitate. Etapa a consemnat debutul echipei din Baia Mare, dar şi primele jocuri susţinute de orădenii de la Futnet în sezonul actual.

Acomodate cu noul sistem de punctare care premiază fiecare set câştigat, echipele au evoluat cu multă ardoare, oferind dispute echilibrate la fileu, majoritatea jocurilor încheindu-se la diferenţă minimă. Chiar dacă, de această dată, nu a mai fost nevoie de departajarea echipelor pe baza punctaverajului, etapa de la Dumbrăviţa a confirmat ascensiunea echipelor mici, care au reuşit să obţină puncte în duelurile cu adversarii mai bine cotaţi. Astfel campionii de la Tengo Salonta au cedat punct în disputa cu Baia Mare, echipă care s-a remarcat şi în disputa cu timişorenii. Ghinionista precedentelor două runde, Superstar Black Hill Vatra Dornei, a învins în mod categoric, finalista etapei a doua, Tengo Juniori Salonta, şi a fost aproape de calificarea în semifinale, însă, în cele din urmă a fost devansată de echipa gazdă, Dumbrăviţa Timiş şi de finalista ediţiei din 2019, Futnet Oradea.

Chiar dacă în jocul de debut au fost învinşi de orădeni, dumbrăviţenii au câştigat în mod categoric grupa din care au făcut parte, acumulând 19 puncte, iar în semifinale au dat piept cu vecinii de la Timişoara. A rezultat un meci viu disputat, cu numeroase răsturnări de scor, care s-a încheiat în proba decisivă, cea de triplu, care a fost adjudecată de către gruparea de pe Bega.

În cealaltă semifinală, Tengo Salonta a dispus de Futnet Oradea, tot în decisiv, scor 2-1. Singurul meci din careul de aşi care nu a avut nevoie de prelungiri a fost finala mica adjudecată de localnicii de la Dumbrăviţa, scor 2-0, în faţa orădenilor.

Finala mare dintre Salonta şi Timişoara nu a ieşit din tiparul etapei, fiind câştigată de bihoreni cu scorul de 2-1 (victorie la dublu şi simplu pentru salontani, în timp ce bănăţenii s-au impus la triplu). Gazdele au avut reprezentanţi în ultimul act al turneului, Cătălin Olariu şi Alex Ogăşanu arbitrând finala dintre Salonta şi Timişoara.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa.

Preşedintele AJFT Bihor, Vasile Sorean i-a oferit acestuia o minge oficială Gala, cu care se joacă în competiţiile internaţionale, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat în organizarea etapei.

"Familia tenisului cu piciorul din România, care în prezent numără 10 membri, a revenit cu plăcere la Dumbrăviţa, o localitate ai cărei edili sunt conştienţi de rolul important pe care sportul îl are în viaţa comunităţii, alocând resurse financiare generoase pentru susţinerea activităţii cluburilor din comună. Iar acolo unde sunt investiţii, apar şi rezultatele", a precizat Vasile Sorean, preşedintele AJFT Bihor.


Loturile echipelor bihorene:

Tengo Salonta Seniori: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Alex, Sorean Vasile, Illyés Gergö şi Denis Purja

Tengo Salonta Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel şi Suciu David

Următoarea etapă va avea loc într-un peisaj mirific montan, la Vatra Dornei, în acest sfârşit de săptămână, pe 22 august, iar la mijlocul lunii septembrie, debutanții de la Junii Sătmarului vor organiza runda cu numărul patru în orașul de pe Someș.


Rezultate consemnate la etapa a 3-a a Campionatului României la Tenis cu Piciorul (Dumbrăviţa Timiş - august 2020)

Semifinalele:

A1-B2 Dumbrăvița Timiș – Fotbal-tenis Timișoara 1-2

B1-A2 Tengo seniori – Futnet Oradea 2-1

Finala mare: Tengo seniori – Fotbal-tenis Timișoara 2-1

Finala mică: Dumbrăvița Timiș – Futnet Oradea 2-0

Locurile 5-6: A3-B3: Superstar Black Hill – Karaffe Baia Mare 2-1

Locurile 7-8: A4-B4: Junii Sătmarului – Tengo juniori 0-2

Locurile 9-10: A5-B5: Bucovina – Negrești Oaș 2-0


 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON