URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ca să vedeți cum se fac marile proiecte de investiții în România! De mult se știa că vor exista fonduri europene pentru dezvoltarea transportului durabil, tramvaie și trenuri urbane. Povestea asta o vântură primarul Emil Boc de 10 ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
12 Iunie 2017, 11:31

Tengo Salonta a câştigat Cupa Mondială a cluburilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Succes de răsunet pentru futnetul românesc la Karlovy Vary, în Cehia, unde echipe Tengo Salonta a cucerit în premieră Cupa Mondială a cluburilor, învingând în finală o echipă cehă, pe SK Liapor Witte Karlovy Vary, chiar la ea acasă.

La competiţie au participat laureatele a opt ţări europene, printre care şi campionaele celor două superputeri (Cehia şi Slovacia). În grupe, salontanii, pregătiţi de Vasile Sorean, au dominat clar ostillităţile, învingând pe NO KAC Kosice (Slovacia), FT Gus (Elveţia) şi Helathgroup Kiev (Ucraina) cu acelaşi scor, 3-0, fără să piardă vreun set.

În semifinale, Tengo a trecut de echipa franceză Tennis-Ballon Ollonais, tot cu 3-0, jucând în finală în compania formaţiei gazdă, SK Liapor Witte.

Salontanii au câştigat prima probă de simplu, recidivând apoi şi la dublu după un set decisiv pe muchie de cuţit (15-13 pentru Tengo). Cea mai puternică echipă de club din Cehia la momentul actual a câştigat apoi jocul de triplu, rămânând în joc pentru preţiosul trofeu, dar un nou succes al bihorenilor din a doua probă de dublu a închis finala, Tengo impunânndu-se cu scorul de 3-1 la general. În caz de egalitate s-ar mai fi disputat un joc de triplu. Succesul obţinut de formaţia salontană constituie însă un reper important pentru futnetul românesc, în condiţiile în care este pentru prima dată când o echipă din România întrece, la o competiţie majoră internaţională, o formaţie din Cehia.

La ediţia din acest an a Cupei Mondiale a cluburilor a mai participat Százhalombatta (Ungaria) şi Blockers Lodz (Polonia), care au evoluat in grupe alături de campioanele Cehiei şi Franţei.

Componenţa echipei pregătită de Vasile Sorean, la acest uriaş succes, a fost următoarea: Georgel Bobiş, Ács Krisztián, Sorean Vasile jr. (în foto, rândul de sus de la stânga la dreapta), Alex Sorean şi Nagy Darius (rândul de jos, încadrând trofeul). Din delegaţie a făcut parte şi orădeanul Gheorghe Grădinaru, un pilon important pentru dezvoltarea futnetului românesc.

"Primul obiectiv fixat a fost să învingem Elveţia şi să ieşim din grupe, dar apoi am câştigat şi cu slovacii, astfel că am evitat în semifinale marea favorită, campioana Cehiei, cu care ne-am duelat în ultimul act. A fost o partidă spectaculoasă, în care gazdele au beneficiat de susţinerea publicului, noi însă, am avut de partea noastră delegaţiile celorlalte formaţii participante, chiar şi a slovacilor, care ne-au încurajat. Victoria noastră a produs linişte în sală, dar a stârnit o bucurie de nedescris în rândul celorlalte echipe, care ne-au sărbătorit la fel ca şi cum ei ar fi câştigat trofeul pus în joc", a precizat Vasile Sorean, conducătorul şi antrenorul campioanei.

Prin victoria obţinută de Tengo Salonta la Karlovy Vary, după un scenariu demn de festivalul de film care are loc în oraşul ceh, futnetul internaţional a intrat într-o nouă eră, aspect recunoscut şi de către Kamil Klenik, preşedintele Uniunii Internaţionale de Futnet (UNIF), dar şi al Federaţiei din Cehia.

A fost pentru prima dată când o altă echipă decât campioana Cehiei sau Slovaciei (cele două superputeri în materia de labtenis ori futnet) a pus mâna pe prestigiosul trofeu de 1,5 m. Cupa va sta un an în vitrina clubului salontan, care a câştigat respectul tuturor naţiunilor implicate în futnet.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON