URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Februarie 2024, 20:21

Tablourile unor pictori orădeni contemporani vor putea fi admirate la Muzeul Țării Crișurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzeul Țării Crișurilor Oradea va găzdui vineri, 1 martie, la ora 14, în sala dedicată expozițiilor temporare a Secției de Artă, vernisajul "Pictori orădeni contemporani".

Expoziţia va reuni opere semnate de artişti orădeni din ultimele decenii: Aurel Pop, Aurel Roşu, Coriolan Hora, Elena Kruch, Ferenczi Károly, Florian Heredea, Fux Pál, François Pamfil, Gheorghe Gherman, Ioan Augustin Pop, Ioan Aurel Mureşan, Jakobovits Miklós, Jovián György, Kristófi János, Kiss Elek, Lia Brîndaş Rusu, Ovidiu Budurean, Paul Blânda, Torkos István, Teofil Ioan Ştiop, Traian Goga, Tompa Mihai, Ujvárossy Kerekes Gyöngyi, Urszinyi Mária, Vioara Bara, Zemlényi Csaba. 

"În operele lor, artiştii participanţi au explorat teme actuale şi tehnici diverse, creând opere care îşi găsesc ecoul în prezent, oferindu-ne posibilitatea de a urmări acest proces creator în desfăşurare", au transmis reprezentanţii MŢC printr-o informare de presă dată publicităţii marţi.

Expoziţia se remarcă prin diversitatea stilurilor şi tehnicilor artistice utilizate, precum şi prin explorarea temelor contemporane.

"Expoziţia aduce în prim-plan lucrări inovatoare, abordări neconvenţionale şi o varietate de stiluri artistice şi tehnici folosite de pictorii Oradiei în ultimele decenii, făcând conexiunea între cele două milenii, cu provocările şi oportunităţile vieţii în contemporaneitate", se mai arată în comunicatul instituţiei de cultură.

Curatorii expoziţiei şi cei care vor lua cuvântul în cadrul vernisajului sunt şeful Secţiei de Artă, Cornel Abrudan, şi muzeograful Darius Martin.

Muzeul a mai anunţat că în perioada următoare va fi făcută publică o colecţie importantă de artă orădeană, care se află în patrimoniul MŢC, printr-o serie de expoziţii temporare, succesive.

Expoziţia "Pictori orădeni contemporani" va fi deschisă pentru vizitare în perioada 1 martie - 7 aprilie 2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON