URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2012, 14:58

Szabo Odon, mărinimos: i-ar reprimi pe actualii PPMT-işti în "casa părintească"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, aflat la capătul unui maraton electoral pe care l-a început marţi dimineaţă, a declarat că Uniunea este dispusă să-i reprimească în rândurile sale pe "fiii rătăcitori" de la PPMT.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri dimineaţă, Szabo a spus că s-a întâlnit cu vicepreşedintele PPMT Szilagyi Zsolt şi cu directorul organizatoric al PPMT Bihor Csomortanyi Istvan în piaţa din Săcueni, unde i-a invitat pe aceştia să voteze cu UDMR. "Le-am dat şi materialele noastre de campanie şi sper că i-am convins că în casa părintească este mai bine decât singur-singurel", a spus Szabo Odon, pe un ton maliţios.

El a prezentat presei şi fotografii care ar demonstra că nu UDMR obstrucţionează campania PPMT în zonele cu populaţie preponderent maghiară, ci viceversa, deoarece "lipitorii de afişe" ai PPMT sunt cei care pun asemenea materiale de publicitate electorală peste cele amplasate de UDMR.

Întrebat dacă estimează că PPMT va "rupe" din voturile care altădată erau date UDMR, Szabo a răspuns că nu crede deloc acest lucru. "PPMT va primi (pe 9 decembrie - n.r.) mai puţine voturi decât au primit până acum împreună cu PCM la locale", a spus preşedintele executiv al UDMR.

De asemenea, Szabo a comentat şi alte acuze ale candidaţilor PPMT conform cărora UDMR le obstrucţionează campania, afirmând că aceştia nu doresc decât să se victimizeze şi să-şi justifice de pe acum eşecul electoral. "Domnul Szilagyi Zsolt este un bun comunicator, iar acum comunică deja eşecul", a spus el.

Cu toate acestea, Szabo s-a arătat generos, şi a afirmat că PPMT-iştii ar putea fi reprimiţi în UDMR. "Noi îi reprimim, doar au fost şi înainte membri ai UDMR", a afirmat preşedintele executiv al organizaţiei judeţene.

Szabo Odon a făcut aceste observaţii la capătul a 24 de ore de campanie-maraton în zona Săcueni, unde candidează pentru un loc în Camera Deputaţilor. De marţi dimineaţă şi până miercuri dimineaţă, el a participat la o dezbatere pe teme sociale, de sănătate şi ecleziastice, a vizitat o piaţă, o fermă de găini, o brutărie, o sifonărie, o pălincărie, o cramă şi un centru de permanenţă medicală, a muls o vacă, a curăţat un grajd de cai, a jucat biliard, a arat şi a împărţit ziare (Bihari Naplo şi Jurnal bihorean) unor muncitori.

"Pentru mine a fost o experienţă foarte interesantă, pentru că am aflat direct de la surse şi care sunt problemele oamenilor, şi cum ar putea fi ele rezolvate prin modificarea unor legi", a spus Szabo.

El a predat ştafeta, pentru următoarea etapă a campaniei-maraton, fostei viceprimăriţe a Oradiei, Rozalia Biro, acum candidat la Senatul României în colegiul 1 Marghita.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
asa sa fie!!!
Doamna respectiva va prezenta condoleante la funerariile de dupa 9 decembrie!!!
Postat 03 Decembrie 2012, 18:32 de Bukow
Politica de apartheid
Din pacate UDMR este condusa de niste oameni limitati cu viziuni inguste care au divizat Bihorul in \"albi\" si \"negri\".Scoli, teatre,institutii in care se vorbeste doar limba lor.Si probabil vor urma localuri si cartiere pe acelasi model? Ce ne spun noua ca oradeni aceste nume de mai sus, ma refer la proiecte rasunatoare care sa fie initiate si duse pana la capat de ei.Dar ei se gandesc unilateral, doar la ceea ce tine de minoritatea lor.De ceilati nu mai vorbesc, nici macar nu au o directie clara, doar idei autonomiste si limbaj de lemn.
Postat 29 Noiembrie 2012, 10:24 de Nelson Mandela
Tun de 1 milion Eur
Un milion de Euro furati prin FUNDATIA MECENA si mai au chef de Parlament ? Acesti oameni chiar nu au nici o rusine ? Daca nu se trezesc romanii si maghiarii de rand , Parlamentul Romaniei va devenii un loc de refugiu al hotilor unde acestia isi vor da intalnire pentru a organiza jafuri si mai mari !!! Acesta e scopul ?
Postat 29 Noiembrie 2012, 00:02 de Tun
Pt. o hoata
Doamna viceprimarita te rog sa-ti prezinti la urmatoarea conferinta de presa colectia de carti funciare sa vada toata lumea cat de mandra esti de furturile si hotiile facute in atatea mandate. Cred ca nici ungurii nu-sa atat de prosti sa voteze o asemenea HOATA. Are nevoie de imunitate parlamentara ca de aer! Rusine sa-ti fie HOATA!
Postat 28 Noiembrie 2012, 23:45 de Pt o hoata
Mult a fost, putin a ramas
Poate o sa fie taman invers, ungurii mai multi o sa intre in cei putini.
Postat 28 Noiembrie 2012, 18:58 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON