URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2012, 23:45

Szabo Odon dă vina pe PPMT-işti pentru rezultatul slab al UDMR (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Bucurie moderată la sediul UDMR Bihor, unde doar vreo 20 de reprezentanţi ai formaţiunii au aşteptat rezultatele exit poll, urmărind între timp situaţia prezenţei la vot în judeţ. „A fost o zi plină de evenimente meteo care au afectat şi Bihorul, iar asta se vede şi în rezultate", a comentat preşedintele executiv Szabo Odon, candidat  în Colegiul Deputaţi 2 Săcueni.

Alături de el se aflau doar o parte dintre ceilalţi candidaţi, între care fostul ministru Cseke Atilla, candidat la deputăţie în colegiul 1 Marghita, Pasztor Sandor, candidat în colegiul 8 Oradea, tot la Camera Deputaţilor, şi Csuzi Istvan, candidat în colegiul senatorial 4 Oradea. Alţii, ca Biro Rozalia, candidat în colegiul senatorial 1 Marghita-Săcueni, şi Peto Csilla, candidată în colegiul 6 Deputaţi Salonta, încă nu sosiseră din „teritoriu".

Rezultatul slab dat de exit-poll-uri, de numai 5 procente, i-a luat prin surprindere pe cei prezenţi. „Mută la TVR, că aici nu e procentul real", a cerut Szabo, vizibil iritat, iar când pe acest post procentul a crescut la 5,16% s-a mai liniştit. „Aici e mai aproape de realitate", a explicat el, şocat însă de rezultatul foarte mare obţinut de PPDD. „De astfel de oameni de dreapta are nevoie România!", a comentat ironic Szabo.

În ciuda procentului mic, tânărul şef UDMR-ist s-a declarat totuşi mulţumit. „Vom fi în Parlament. Şi suntem singura formaţiune care a rămas în Parlament din 1989, sub aceeaşi denumire", a ţinut el să precizeze.

Szabo a refuzat să facă vreun pronostic legat de rezultatele obţinute de UDMR în Bihor, în schimb săgetându-i pe rivalii PPMT-işti: „Deocamdată nu ştim nimic, aşteptăm rezultatele din teritoriu. Oricum, am un mesaj conaţionalilor din celelalte organizaţii: comportamentul lor este neproductiv şi secătuieşte resursele comunităţii".

Mai sobru, Cseke s-a rezumat să constate că UDMR a fost singura formaţiune cu o campanie pozitivă. „Nu am avut mesaje negative despre alţi candidaţi, am încercat să ne promovăm doar prin proiectele noastre. Le mulţumim celor care ne-au ales, dar şi celor care au ieşit la vot", a spus fostul ministru.

Cei doi reprezentanţi ai UDMR Bihor, singurii care au acceptat să facă declaraţii, au refuzat orice comentariu despre eventuale negocieri cu liderii USL. „Deocamdată, îi felicităm, pentru că au câştigat alegerile, şi aş vrea să facă măcar un sfert din ce am făcut noi pentru această comunitate. Legat de negocieri, aşteptăm să vedem ce se întâmplă", a spus Szabo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
bugetarul
Se pare că tăierile salariale cu 25% alături de triumfătorul guvern al lui emil dop(boc) , pentru nişte fotolii de miniştrii, nu au fost uitate de bugetarii de etnie maghiară. USL a întins o mână prietenească, propunând coparticiparea la moţiunile de cenzură, dar ciolanul pdl-ist era mai papricat. Din cauza, lor mai este preşedinte băse.... şi în zilele noastre, tot împotriva voinţei Românilor. Moral ar fi fost, să nu intre deloc în parlament.
Postat 10 Decembrie 2012, 12:44 de gelu
rmdsz
Persze, az EMNP a hibas. Magatokba nem kell nezni, ti tokeletesek vagytok, betartjatok az igereteket, a valasztok a hulyek, mert nem veszik be a maszlagot. Ugyanebben a ritmusban haladva 4 ev mulva lesz legalabb 3-4 szazalekotok. En nem szavaztam, nem sikerult senkinek meggyoznie.
Postat 10 Decembrie 2012, 12:37 de jonika
le veletek
Savanyu unott pofak, jatekgepes igazgatok, semmitmondo nagyszajuak, kiss szolgak...Egyedul Cseke es valamit kozuletek...
Postat 10 Decembrie 2012, 07:31 de rmdsz
szabo bodon
CENZURAT
Postat 10 Decembrie 2012, 05:55 de szanto
afara cu udmr
au incercat ei sa puna talpi, trupei lui tokes, dar degeaba. hahahahahahaha.......
Postat 10 Decembrie 2012, 03:36 de zoom
leprele udemeriste
OUT !!!!!!!!!!!!
Postat 10 Decembrie 2012, 03:29 de haaaaaaaaaaaahaahaha
antiUDMR
Baaa, le ador fetele astora! Pfoai de put`zoiul meu ardelenesc cand ii vad pe astia cu fetele astea de tristi jubilez de fericire!
Postat 10 Decembrie 2012, 00:22 de antiUDMR
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON