URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 09 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În mod cert, primarul Florin Birta începe să aibă apucături sinucigașe. Evident, din punct de vedere electoral. Ori s-a săturat de postul care-i mănâncă tinerețile, ori mizează pe capacitatea infinită a orădenilor de a uita, altfel nu se explică de ce, în preajma campaniei electorale, traficul în oraș este practic blocat...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
19 Iunie 2017, 19:25

"Surzii, creatori de frumos": Persoane cu deficienţe de auz din toată ţara s-au întrecut în creativitate la Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

34 de persoane cu deficienţe de auz din toată ţara au participat, în acest sfârşit de săptămână, la Concursul Naţional de Creaţie artistică "Surzii – creatori de frumos", care s-a desfăşurat la Oradea.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Bihor, la Hotel Continental, iar la el au participat reprezentanți ai 18 filiale din cele 36 înregistrate în România.

"Concursul se desfăşoară în fiecare an, prin rotaţie, iar anul acesta a ajuns la noi. La Oradea, competiţia propriu zisă a început sâmbătă, la ora 10, cu expoziţia lucrărilor (fiecare concurent a adus 3 lucrări), urmată de proba practică, în cadrul căreia concurenţii au realizat pe loc o lucrare conform secţiunii la care au participat", a explicat interpreta Ioana Spătaru, asistent social, din partea organizatorilor.

Potrivit acesteia, concurenţii şi-au demonstrat îndeletnicirile în cadrul secţiunilor de Artă manuală - croşetat, Artă manuală - goblen, Artă tridimensională - sculptură din lemn, Artă populară - cusături sau ţesături, Tehnică artistică - origami, grafice din flori, paie, lemn, Creaţie literară proprie – poezie şi proză.

"Filiala Bihoreană a avut 6 reprezentaţi, câte unul la fiecare secţiune, şi a obţinut 5 premii, dintre care două locuri 1, două locuri 2 şi un loc 2. Este vorba despre Monica Angelica Temelie (loc 1 la goblen), Florian Bârlău (loc 1 – sculptura), Ana Bodogai (loc 2 - Artă populară), Marcela Teodora Anghel (loc 3 la tehnică artistică) şi Mihaela Teodora Ştefănescu (loc 3 - creaţie literară)", a mai spus Ioana Spătaru.

De precizat că juriul a fost format din 3 specialişti din domeniu: Adriana Vaşadi, profesor la Mihai Viteazul, şi lectorii universitari Corina Baciu şi Marius Vesa de la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea.

"Pentru noi, salariaţii Filialei Bihor, a fost o experienţă unică, nu am mai organizat un asemenea concurs, şi suntem foarte mândri de faptul că inclusiv concurenţii s-au declarat extrem de mulţumiţi", a mai arătat reprezentanta Asociației bihorene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6181 RON
  • 1 EUR = 4.9543 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON