URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
30 Decembrie 2022, 12:50

Suntem mai puțini și-n Bihor. Cu cât a scăzut populația județului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Și județul Bihor are o populație mai mică decât cea de-acum zece ani. Direcția Județeană de Statistică a transmis vineri - după publicarea la nivel național a primelor date privind Recensământul Populației și Locuințelor din 2021 - că în Bihor locuiesc 551.297 persoane. 

Numărul bihorenilor a scăzut cu 24.101 față de datele Recensământului din 2011, când în județ erau înregistrate oficial 575.398 persoane.

Bihorul se află pe locul 11 în țară în funcție de populație, au transmis reprezentanții DJS: „La nivelul județului Bihor se poate observa o scădere a populației rezidente cu 24.101 persoane la RPL2021 față de RPL2011. În ierarhia pe țară după numărul persoanelor rezidente la nivel de județ la RPL2021, județul Bihor se află pe poziția a 11-a, poziție pe care se regăsea și la RPL2011”.

Conform datelor DJS, cea mai mare populație a fost numărată în Bihor la recensământul din 1992, când în județ locuiau 638.863 persoane.

Institutul Național de Statistică a făcut publice vineri rezultatele provizorii ale Recensământului 2021, care arată că, „față de populația rezidentă înregistrată la recensământul precedent (RPL2011), România a pierdut 1,1 milioane locuitori (1067,8 mii persoane)”.

Din 42 de județe (inclusiv municipiul București), 39 au pierdut din numărul de locuitori. Excepțiile le constituie județul Ilfov care a câștigat 153,9 mii persoane, dar și județele Bistrița-Năsăud și Suceava care au câștigat 9,8, respectiv 7,7 mii locuitori.

În valori relative, cele mai mari reduceri de populație le-au înregistrat județele Caraș-Severin (-16,6%, respectiv cu 49,0 mii persoane mai puțin) și Teleorman (-14,9%, respectiv cu 56,6 mii persoane mai puțin). În valori absolute, municipiul București a înregistrat cea mai mare pierdere de populație, de 166,4 mii persoane (-8,8%), urmat de județele Prahova (-67,8 mii, reprezentând 8,9 %) și Dolj (-61,1 mii, reprezentând 9,3%).

Locuitorii din România, împărțiți pe județe:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Amu, si sa dai doi bani pe “laicuri”…
Nu ca i-as lua apararea lui Sandu (sa traiesti), dar m-am pus sa scriu ceva, si pana am terminat (uneori), cel de sub mine avea 50-60 laicuri sau dislaicuri.
Postat 02 Ianuarie 2023, 16:40 de User anonimizat
Pt sandu
Uita-te cate likeuri ai? Asta spune tot. Normal ca e de vina Bolojan, doar el conduce, toate meritele sunt ale lui, nu? Esecurile nu sunt ale lui, asa-i? Exact ca in dictaturile din lume, americanii sunt de vina pt incompetenta lor. Ata timp cat 99% din banii orasului, si taxele enorme merg numai si numai in betoane inuitile, si distrugem toate activitatile ce insemana oras, pt ca banii sa mearga doar in betoane. Uite ca orasul merge in jos, si nu e atractiv deloc sa stai in el, sa traiesti in el. Asa ca tu si Bolo sunteti in lumea voastra bolnava.
Postat 01 Ianuarie 2023, 14:08 de adi13
Daca ma uit la ăștia de sub mine
Bineînțeles Bolojan e de vină ::::)))) Alo Gara, nu-i apa caldă in București oare Bolojan e de vină:::))))
Postat 30 Decembrie 2022, 20:47 de Sandu2100
Creste Suceava
Creste populatia in Suceava, la salarii e peste Oradea, iar aeroportul are zeci de curse internationale! Cum vine asta, doar acolo nu se face nimic, aia nu cunosc dezvoltarea din Bihor. Cum asa!???
Postat 30 Decembrie 2022, 17:11 de adi13
Bihorul are mai puțini contribuabili.
Oradea și celelalte 100 de localități, cu mici excepții, scad numeric de la an la an. Cu toate astea, numărul de băgători de seamă, îndeosebi consilieri județeni și locali, este constant același. Mai mult decât atât, politrucii ăștia își cresc indemnizațiile ... iar primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de județe, vor deveni de la 1 ianuarie 2023 beneficiari de pensii speciale, mai mari chiar decât cele pe contributivitate. Huoooo, golanilor!
Postat 30 Decembrie 2022, 14:11 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON