URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2022, 12:50

Suntem mai puțini și-n Bihor. Cu cât a scăzut populația județului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Și județul Bihor are o populație mai mică decât cea de-acum zece ani. Direcția Județeană de Statistică a transmis vineri - după publicarea la nivel național a primelor date privind Recensământul Populației și Locuințelor din 2021 - că în Bihor locuiesc 551.297 persoane. 

Numărul bihorenilor a scăzut cu 24.101 față de datele Recensământului din 2011, când în județ erau înregistrate oficial 575.398 persoane.

Bihorul se află pe locul 11 în țară în funcție de populație, au transmis reprezentanții DJS: „La nivelul județului Bihor se poate observa o scădere a populației rezidente cu 24.101 persoane la RPL2021 față de RPL2011. În ierarhia pe țară după numărul persoanelor rezidente la nivel de județ la RPL2021, județul Bihor se află pe poziția a 11-a, poziție pe care se regăsea și la RPL2011”.

Conform datelor DJS, cea mai mare populație a fost numărată în Bihor la recensământul din 1992, când în județ locuiau 638.863 persoane.

Institutul Național de Statistică a făcut publice vineri rezultatele provizorii ale Recensământului 2021, care arată că, „față de populația rezidentă înregistrată la recensământul precedent (RPL2011), România a pierdut 1,1 milioane locuitori (1067,8 mii persoane)”.

Din 42 de județe (inclusiv municipiul București), 39 au pierdut din numărul de locuitori. Excepțiile le constituie județul Ilfov care a câștigat 153,9 mii persoane, dar și județele Bistrița-Năsăud și Suceava care au câștigat 9,8, respectiv 7,7 mii locuitori.

În valori relative, cele mai mari reduceri de populație le-au înregistrat județele Caraș-Severin (-16,6%, respectiv cu 49,0 mii persoane mai puțin) și Teleorman (-14,9%, respectiv cu 56,6 mii persoane mai puțin). În valori absolute, municipiul București a înregistrat cea mai mare pierdere de populație, de 166,4 mii persoane (-8,8%), urmat de județele Prahova (-67,8 mii, reprezentând 8,9 %) și Dolj (-61,1 mii, reprezentând 9,3%).

Locuitorii din România, împărțiți pe județe:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Amu, si sa dai doi bani pe “laicuri”…
Nu ca i-as lua apararea lui Sandu (sa traiesti), dar m-am pus sa scriu ceva, si pana am terminat (uneori), cel de sub mine avea 50-60 laicuri sau dislaicuri.
Postat 02 Ianuarie 2023, 16:40 de User anonimizat
Pt sandu
Uita-te cate likeuri ai? Asta spune tot. Normal ca e de vina Bolojan, doar el conduce, toate meritele sunt ale lui, nu? Esecurile nu sunt ale lui, asa-i? Exact ca in dictaturile din lume, americanii sunt de vina pt incompetenta lor. Ata timp cat 99% din banii orasului, si taxele enorme merg numai si numai in betoane inuitile, si distrugem toate activitatile ce insemana oras, pt ca banii sa mearga doar in betoane. Uite ca orasul merge in jos, si nu e atractiv deloc sa stai in el, sa traiesti in el. Asa ca tu si Bolo sunteti in lumea voastra bolnava.
Postat 01 Ianuarie 2023, 14:08 de adi13
Daca ma uit la ăștia de sub mine
Bineînțeles Bolojan e de vină ::::)))) Alo Gara, nu-i apa caldă in București oare Bolojan e de vină:::))))
Postat 30 Decembrie 2022, 20:47 de Sandu2100
Creste Suceava
Creste populatia in Suceava, la salarii e peste Oradea, iar aeroportul are zeci de curse internationale! Cum vine asta, doar acolo nu se face nimic, aia nu cunosc dezvoltarea din Bihor. Cum asa!???
Postat 30 Decembrie 2022, 17:11 de adi13
Bihorul are mai puțini contribuabili.
Oradea și celelalte 100 de localități, cu mici excepții, scad numeric de la an la an. Cu toate astea, numărul de băgători de seamă, îndeosebi consilieri județeni și locali, este constant același. Mai mult decât atât, politrucii ăștia își cresc indemnizațiile ... iar primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de județe, vor deveni de la 1 ianuarie 2023 beneficiari de pensii speciale, mai mari chiar decât cele pe contributivitate. Huoooo, golanilor!
Postat 30 Decembrie 2022, 14:11 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON