URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Martie 2020, 16:13

"Sunt doar un om": Cum vor Raed Arafat, Irina Rimes şi Simona Halep să-i convingă pe români să respecte regulile anti-coronavirus (VIDEO)

'Sunt doar un om': Cum vor Raed Arafat, Irina Rimes şi Simona Halep să-i convingă pe români să respecte regulile anti-coronavirus (VIDEO) (Foto: capturi video - Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Culturii și Guvernul României au lansat campania de conștientizare „Sunt doar un om", care are ca obiectiv atragerea atenției asupra responsabilităților pe care le are fiecare persoană în această perioadă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, campaniei s-au alăturat persoane din mediul artistic, afaceri, blogging, sport şi reprezentanţi ai autorităţilor publice: Vlad Miriţă - cântăreţ, Irina Rimes – cântăreaţă şi compozitoare, Marcel Pavel - interpret, Oana Mareş – prezentatoare la TVR 2, Bogdan Ştefănescu - muzician, Dragoş Anastasiu - preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrei Româno – Germane, Camelia Potec - preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentathlon Modern, Simona Halep - tenismenă, Oana Trifu Bulzan - bloggeriţă, Bogdan Gheorghiu - ministrul Culturii, Marcel Vela - ministrul Afacerilor de Interne, Nelu Tătaru - ministrul Sănătăţii, Raed Arafat - secretar de Stat în MAI, Horaţiu Moldovan - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Cei menţionaţi apar într-un video - publicat pe canalele oficiale - în care le vorbesc direct românilor, amintindu-le de regulile pe care trebuie să le respecte. 

"Nimeni nu s-a mai confruntat cu o astfel de pandemie, cu acest virus necunoscut, aşa că este important să ne mobilizăm şi să ajutăm autorităţile prin măsurile simple pe care le putem lua noi toţi, doar ca simpli oameni. Acum este impetuos necesar să fim solidari, să gândim şi să acţionăm corect. Nu mai târziu", a transmis ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

România a intrat luni seara în scenariul 4, iar marţi, la ora 13, în ţară erau 2.245 de cazuri confirmate de coronavirus, 220 de pacienţi vindecaţi de virus şi 69 de persoane decedate din cauza virusului COVID-19.

Mesajele principale ale campaniei "Sunt doar un om" privind regulile care trebuie respectate:

- să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă şi săpun

- să evităm contactul cu persoane care suferă de infecţii respiratorii acute

- să învăţăm să ne controlăm reflexele şi nu ne atingem ochii, nasul sau gura dacă nu avem mâinile igienizate

- să nu luăm medicamente antivirale sau antibiotic fără prescripţia medicului

- să ne acoperim nasul şi gura când strănutăm sau tuşim

- să ştergem suprafeţele cu dezinfectant pe bază de alcool sau clor

- să folosim masca de protecţie doar dacă suntem răciţi sau în apropierea oamenilor bolnavi

- când mergem la cumpărături trebuie să respectăm regulile de siguranţă şi să plătim contactless, cu cardul sau telefonul

- dacă avem febră sau tuşim nu trebuie să mergem imediat la spital, ci să sunăm imediat la medicul de famile

- să ne protejam bătrânii, părinţii şi bunicii

- să stăm acasă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON