URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 05 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Aprilie 2017, 18:10

Şuncuiuş Festival nu se mai ţine! Organizatorii susţin pe Facebook că din cauza "autorităţilor locale" şi "articolelor cu ton negativ”

Şuncuiuş Festival nu se mai ţine! Organizatorii susţin pe Facebook că din cauza 'autorităţilor locale' şi 'articolelor cu ton negativ” (foto: Ovi D. Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunţat în perioada 29 aprilie – 1 mai pe platoul de lângă Peştera Unguru Mare de o aşa numită firmă Spinline Entertainment, Şuncuiuş Festival nu se va mai ţine, potrivit unei postări a organizatorilor pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Cancelled!

BIHOREANUL a scris la începutul săptămânii că organizatorii nu au avizul obligatoriu al custodelui ariei protejate pentru a ţine acolo show-urile, însă aceştia susţin că, de fapt, evenimentul a fost anulat "după valul masiv de articole cu ton negativ" şi din cauza autorităţilor locale.

"Dragi prieteni, după valul masiv de antipropagandă şi articole cu ton negativ, cu părere de rău vă informăm că ne retragem de la eveniment… Nu vrem noi asta, însă autorităţile locale consideră că totuşi evenimentul nu ar trebui să aibă loc. Organele care în anul 2014 ne-au forţat pe un platou diferit, anul acesta şi-au atins scopul. Şuncuiuş Festival 2017 nu va mai avea loc", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mesajul continuă "duios": "Degeaba vremea bună, degeaba line-up-ul, degeaba sufletul şi efortul Unui om, dacă interesele comunei nu se întâlnesc cu interesele primăriei...".

Solicitare last-minute

Potrivit informaţiilor aflate de BIHOREANUL, însă, de fapt cei care au anunţat organizarea Şuncuiuş Festival lângă Peştera Unguru Mare au făcut-o fără să aibă avizul obligatoriu din partea Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD), custodele Sitului Natura 2000 Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului, din care face parte zona.

În acest timp, săptămâna trecută, Primăria Şuncuiuş ştia doar că evenimentul nu va avea loc acolo, ci pe un "teren privat" în afara ariei protejate.

Vineri, doi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bihor s-au deplasat în Şuncuiuş şi nu au găsit nici urmă de organizare, deşi festivalul era programat să şi înceapă sâmbătă.

De asemenea, aceştia au aflat că organizatorii au depus abia joi la CAPDD o solicitare de avizare. Custozii Sitului Natura 2000 - Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului au cerut lămuriri privind unele aspecte ale desfăşurării festivalului şi nu le-au mai primit, aşadar nu au dat avizul.

Bani recuperaţi?

Revenind la mesajul de pe pagina evenimentului, organizatorii susţin acolo că cei care şi-au cumpărat bilete în avans îşi vor putea recupera banii "începând cu data de 2 mai, din locul de unde le-au achiziţionat".

"Dorim să vă atragem atenţia că în cazul în care alegeţi Şuncuiușul ca şi destinaţie pe weekend şi cineva vă solicită taxă de intrare la un eveniment, acesta nu are nici o legătura cu organizatorii Şuncuius Festival, şi nici cu artiştii iniţial anunţaţi. Cu părere de rău vă dorim un weekend cât mai plăcut tuturor", se încheie mesajul de pe Facebook.

Sub postare s-au adunat zeci de comentarii, unii dintre bihoreni exprimându-şi părerea de rău, iar alţii susţinând că, în ciuda scuzelor, organizatorii sunt de vină pentru anularea evenimentului, ba chiar că nu ar fi plătit DJ-ii invitaţi.

Pe aceeaşi pagină, de săptămânile trecute Şuncuiuş Festival era anunţat cu o serie de invitaţi din zona muzicală electronică şi underground, precum Macanache, Mystic State şi Dubase.

Citeşte şi: Festival cu baiuri: Festivalul de la Şuncuiuş, organizat de o firmă "fantomă"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON