URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2021, 17:00

"Summitul Carierelor": Liceenii şi studenţii din Oradea, invitaţi să afle secretele meseriilor la care visează

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Academia de Leadership EduBiz, organizaţia care derulează programe pentru elevii din Oradea, dar nu numai, organizează un "Summit al Carierelor", eveniment online în cadrul căruia liceenii şi studenţii pot conversa cu profesionişti din mai multe domenii, pentru a afla detalii despre meseriile lor.

Participarea este gratuită, aşa că tinerii preocupaţi de viitoarea lor carieră nu au niciun motiv să nu se înscrie.

"Pe o perioadă de 8 zile, EduBiz aduce pe scena virtuală profesionişti în 8 webinarii diferite, oameni cu experienţă şi dăruire pentru meseria lor: medici, avocaţi, judecători, psihologi, manageri, antreprenori, IT-işti, ingineri, regizori de film, oameni din televiziune şi specialişti social media. Ca licean sau student, ai nevoie continuă de informare cu privire la meseria la care visezi; teoria o ştie toată lumea, dar trebuie să aflăm concret ce înseamnă să te trezeşti în fiecare dimineaţă ca să mergi la locul de muncă cu plăcere şi din pasiune pentru un domeniu", se arată în invitaţia transmisă de Lorena Rus, manager de comunicare în cadrul EduBiz.

De pildă, seminarul despre business, marketing şi antreprenoriat îi va avea ca invitaţi pe Carmen Sasu (co-owner RoMarketing), Ovidiu Bocaniciu (manager Zeelandia) şi Alin Mercheş (CEO & co-fondator Mobiversal), cel despre medicină, trei doctori (Emanuela Maxan de la London Croydon Hospital; Diana Constanta Pelea de la Spitalul Pelican şi dr. Andrei Costea), iar cel de media, jurnalism şi film inclusiv pe cunoscutul producător de film Tedy Necula, alături de bloggerul Paula Rusu şi de fotograful orădean Ovi D. Pop. Detalii despre fiecare seminar pot fi obţinute aici.

Întâlnirile se vor ţine pe platforma Zoom, între 23 martie şi 1 aprilie. Doritorii se pot înscrie până pe 19 martie, completând un formular disponibil pe internet. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Bulgaria Sat 1
E operațional din 24 iunie 2017, proiectarea și execuția a durat 2 ani, aparținând americanilor de la SSL. Dacă americanilor, cu experiență de peste 60 de ani în sateliți le-a trebuit 2 ani, mă îndoiesc că noi vom reuși în câteva luni, oricât de proaspătă ar fi știrea. Evident că la proiectul nostru se lucrează de mult, rămâne de văzut cât va fi de reușit. Bulgarii abia de anul trecut sunt pe profit cu el.
Postat 18 Martie 2021, 16:09 de User anonimizat
B 90=1011010=234=ALCOOR=1234
Toate conturile incepeau cu Sandu.ca idiotii sa-si dea seama::::::))))) nu mai lua tratamentul cainelui turbat
Postat 18 Martie 2021, 12:08 de Sandu2100
originals
Stirea e noua, minciuna cu Bulgaria nu tine.
Postat 18 Martie 2021, 09:48 de B90
Satelitul.
O ambiție păguboasă, până l-am proiectat și construit pe al nostru, ne-a depășit până și Bulgaria care are unul funcțional în spațiu.
Postat 18 Martie 2021, 09:24 de User anonimizat
Fiindca a venit vorba de High Tech
Romania va deveni a doua tara din EU, dupa Franta, si a 11-a tara din lume care isi lanseaza propriul satelit. Asociatia Romana pentru Cosmonautica și Aeronautica (ARCA) va lansa, in iunie 2021, primul satelit romanesc, cu o racheta proiectata si construita integral în Romania. Companie aerospațiala cu sediul în Romania, la Ramnicu Valcea.ARCA se ocupa de construirea rachetelor, a baloanelor de mare altitudine ai a vehiculelor aeriene fara pilot. A fost fondata în 1999 de inginerul roman Dumitru Popescu si alti pasionati de rachete si aeronautica.
Postat 18 Martie 2021, 08:46 de B90
Szandu2100 plus alte inca vreo alte 10 conturi blocate pt scandalurile provocate
Szandu1200-agentul de paza (paznicul). In acest articol e vorba de oameni si de meserii cu inalta calificare. Tu daca citesti articolul asta nu intelegi nimic. Ai impresia ca scrie in alta limba. Eh, uite ca destui invata carte, fac performanta, in timp ce tu stai pe social. Asta e diferenta. Altii sunt buni, au succes, iar tu esti doar un ratat ciudos. Te roade invidia!
Postat 18 Martie 2021, 07:37 de B90
B 90=1011010=234=ALCOOR=1234
Schimbă tratamentul
Postat 17 Martie 2021, 20:17 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON