URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 17 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
26 Mai 2024, 13:37

Studenții redesenează Universitatea din Oradea: Viitorii arhitecți vor propune soluții de reabilitare a campusului

Studenții redesenează Universitatea din Oradea: Viitorii arhitecți vor propune soluții de reabilitare a campusului (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această vară, studenții care învață la specializarea Arhitectură a Universității din Oradea, dar nu numai, primesc o provocare importantă: să ofere soluții pentru un „lifting” necesar campusului.

Tinerii își vor prezenta viziunea în a treia ediție a Universității de Vară a Arhitecturii orădene, eveniment care se va desfășura în luna iulie și în cadrul căruia vor avea ocazia să întâlnească și specialiști de marcă, a anunțat UO.

La această școală de vară sunt invitați să participe, gratuit, în primul rând studenții de la Arhitectură, indiferent de anul de studiu, dar pot să se înscrie și tinerii care învață la alte facultăți. Totodată, sunt așteptați și studenți din afara Bihorului, care învață la alte universități.

În cadrul Universității de Vară, proiectul „Reabilitarea și reconfigurarea mediului construit «Campusul Universitar Oradea – (imp)ACT»” își propune să fie un laborator interdisciplinar de idei și soluții. „O nouă șansă de implicare a studenților în formarea unei viziuni privind punerea în valoare și utilizarea adecvată a moștenirilor arhitectural-urbanistice în conexiune cu sedimentele istorice și oportunitățile contemporane”, a explicat conferențiarul universitar Guttmann Szabolcs István.

Viitorii arhitecți vor trebui să propună soluții pentru diferite zone din campus, inclusiv pentru reconstituirea fântânii arteziene, reamenajarea zonei verzi de la poarta principală de acces sau reabilitarea clădirii „Baia jandarmilor”, prin redeschiderea bazinului existent aici, aflat sub pardoseală.

Programul școlii de vară le mai propune studenților să modifice un autobuz, transformându-l în spațiu expozițional, dar și o serie de expoziții.

De asemenea, studenții vor putea întâlni specialiști de renume, care vor ține prezentări pentru ei pe diferite teme ce țin de arhitectură, și vor face și un stagiu la cabana Gaudeamus din stațiunea Stâna de Vale.

Cei curioși să afle ce soluții arhitecturale au propus studenții din edițiile anterioare ale acestei universități de vară pot găsi afișe în campus, în apropierea terenului de tenis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Taiati tot ce e verde.
Adevarule ca arata prea bine, e plin de copaci , e verde, inclusiv copaci sequia. Trebuie taiat tot, si pus porfir, sa nu zica ca nu au investit miliarde in universitate. Toti de la Cluj o sa vina aici ca e beton si strada Universitatii va avea 4 benzi.
Postat 26 Mai 2024, 14:32 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6576 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON