URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Mai 2024, 13:37

Studenții redesenează Universitatea din Oradea: Viitorii arhitecți vor propune soluții de reabilitare a campusului

Studenții redesenează Universitatea din Oradea: Viitorii arhitecți vor propune soluții de reabilitare a campusului (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această vară, studenții care învață la specializarea Arhitectură a Universității din Oradea, dar nu numai, primesc o provocare importantă: să ofere soluții pentru un „lifting” necesar campusului.

Tinerii își vor prezenta viziunea în a treia ediție a Universității de Vară a Arhitecturii orădene, eveniment care se va desfășura în luna iulie și în cadrul căruia vor avea ocazia să întâlnească și specialiști de marcă, a anunțat UO.

La această școală de vară sunt invitați să participe, gratuit, în primul rând studenții de la Arhitectură, indiferent de anul de studiu, dar pot să se înscrie și tinerii care învață la alte facultăți. Totodată, sunt așteptați și studenți din afara Bihorului, care învață la alte universități.

În cadrul Universității de Vară, proiectul „Reabilitarea și reconfigurarea mediului construit «Campusul Universitar Oradea – (imp)ACT»” își propune să fie un laborator interdisciplinar de idei și soluții. „O nouă șansă de implicare a studenților în formarea unei viziuni privind punerea în valoare și utilizarea adecvată a moștenirilor arhitectural-urbanistice în conexiune cu sedimentele istorice și oportunitățile contemporane”, a explicat conferențiarul universitar Guttmann Szabolcs István.

Viitorii arhitecți vor trebui să propună soluții pentru diferite zone din campus, inclusiv pentru reconstituirea fântânii arteziene, reamenajarea zonei verzi de la poarta principală de acces sau reabilitarea clădirii „Baia jandarmilor”, prin redeschiderea bazinului existent aici, aflat sub pardoseală.

Programul școlii de vară le mai propune studenților să modifice un autobuz, transformându-l în spațiu expozițional, dar și o serie de expoziții.

De asemenea, studenții vor putea întâlni specialiști de renume, care vor ține prezentări pentru ei pe diferite teme ce țin de arhitectură, și vor face și un stagiu la cabana Gaudeamus din stațiunea Stâna de Vale.

Cei curioși să afle ce soluții arhitecturale au propus studenții din edițiile anterioare ale acestei universități de vară pot găsi afișe în campus, în apropierea terenului de tenis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Taiati tot ce e verde.
Adevarule ca arata prea bine, e plin de copaci , e verde, inclusiv copaci sequia. Trebuie taiat tot, si pus porfir, sa nu zica ca nu au investit miliarde in universitate. Toti de la Cluj o sa vina aici ca e beton si strada Universitatii va avea 4 benzi.
Postat 26 Mai 2024, 14:32 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON