URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Decembrie 2018, 19:20

Studenţii orădeni, în vizită la Consulatul României din Gyula

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii de la departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (RISE) şi cei de la Studii de Securitate (SS) din cadrul Universităţii din Oradea au efectuat, joi, o vizită la Consulatul României de la Gyula.

Pentru că facultatea nu înseamnă doar teorie, ci şi practică, a devenit o tradiţie (este al patrulea an consecutiv) ca tinerii să vadă şi să audă de la faţa locului ce presupune un consulat şi care sunt atribuţiile unui consul, sub îndrumarea Conf. univ. dr. Alina Soica şi a Conf. univ. dr. Luminiţa Şoproni.

Consulul General al Românie din Gyula, Ungaria - Florin Vasiloni, le-a vorbit studenţilor despre principalele sale atribuţii, încurajându-i să depună mult efort pentru a-şi atinge visul de a deveni diplomaţi.

"Pe lângă partea pozitivă a acestei profesii, trebuie să cunoaşteţi că funcţia de consul presupune să fii mereu pregătit să-ţi faci bagajul, pentru că mereu poţi fi mutat în alt loc, ceea ce este mai dificil când ai o familie şi te-ai îndrădăcinat într-un anumit loc. De asemenea, trebuie să trăieşti fără Facebook, Instagram sau alte siteuri de socializare", a  mai mărturisit, Florin Vasiloni.

Studenţii s-au arătat încântaţi de vizita la Gyula.

"Această experienţă nu doar că mi-a lărgit orizontul de gândire, dar mi-a oferit şi un imbold în urmarea carierei diplomatice. Sunt foarte mândră de ceea ce am văzut ieri: profesionalişti dispuşi să sădească în noua generaţie tainele diplomaţiei. Astfel de experienţe sunt esenţiale în clădirea unui viitor prosper, benefic tuturor, atât pe scară regională, cât şi pe scară largă", a spus Mirela Groza, studentă la specializarea Studii de Securitate.

După vizita la Consulat, tinerii au fost invitaţi să participe la o sllujbă religioasă la Catedrala Episcopală "Sfântul Ierarh Nicolae" din Gyula, la care au asistat şi alţi credincioşi orădeni, ţinând cu mândrie în mâini drapelul României pe parcursul întregii slujbe.

Mihaela Furculiţă
Sudentă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON