URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2018, 15:00

Studenţii orădeni, chemaţi să afle cum să fie antreprenori în era digitală

Studenţii orădeni, chemaţi să afle cum să fie antreprenori în era digitală foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un profesor britanic îi va învăţa pe studenţii orădeni ce înseamnă antreprenoriatul în zilele noastre, puternic influenţate de digitalizare.

Urs Hauenstein va fi prezent la Universitate vineri, la o conferinţă care va avea loc de la ora 11, în Aula Magna a instituţiei. Potrivit unui comunicat al Universităţii, transmis miercuri, prof. Urs Hauenstein va vorbi despre "Xpreneurship: Entrepreneurship and Innovation in the Digital Era".

"Dr. Brenden D. Tempest-Mogg, Preşedintele Warnborough College (Regatul Unit şi Irlanda) spunea despre prof. Urs Hauenstein că "este un instructor şi profesor respectat care şi-a construit cariera ajutând studenţii să-şi atingă obiectivele academice şi de carieră. Angajamentul său faţă de dezvoltarea studenţilor care vor să-şi modernizeze calificările este de admirat, şi prin contactele sale din mediul academic deschide porţi studenţilor din toată lumea. Urs Hauenstein este un om entuziast şi vizionar, pionier în educaţia internaţională, asigurarea calităţii şi inspirarea studenţilor. Focalizarea sa pe studiile pentru pace şi leadership face valuri într-o lume tulburată", se arată în comunicatul Univeristăţii.

Pe lângă prezentarea lui Hauenstein, studenţii orădeni vor mai putea participa la ateliere pe teme conexe, ţinute de oameni de afaceri din oraş. Comunicatul nu precizează concret cine sunt aceştia, în schimb lămureşte temele atelierelor: "Antreprenor sau angajat", "Student entrepreneurship and innovation", "GPRS Antreprenorial", "De profesie antreprenor" şi "Antreprenoriat Social".

Participarea studenţilor la conferinţă şi ateliere este liberă. Evenimentul este organizat de Universitate, prin Societatea Antreprenorială Studenţească şi Centrul de Consiliere şi Servicii privind Carieră, fiind parte integrantă a proiectului "Antreprenor pentru România", finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON