URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
31 Ianuarie 2016, 11:38

Studenţii orădeni, chemaţi la vot: Trebuie să-şi aleagă cei 19 reprezentanţi în Senat

După ce primul tur de scrutin pentru alegerea reprezentanţilor studenţilor în Senatul Universităţii din Oradea a fost invalidat din lipsă de cvorum, cei 14.060 de studenţi sunt aşteptaţi luni la urne, la al doilea tur de scrutin.

De această dată, cvorumul nu mai este o condiţie pentru validarea alegerilor. Astfel, tinerii care vor merge la urne vor decide cine le vor fi reprezentanţii.

Şansele ca un număr mare de alegători să treacă pe la secţia de votare luni sunt mici, însă. Studenţii sunt în sesiune, acesta fiind şi un motiv pentru care la primul tur doar 310 persoane au mers la vot. Scrutinul se va derula la Biblioteca universitară, între orele 10 şi 17.

Pentru cele 19 locuri dedicate studenţilor s-au înscris 45 de candidaţi. 12 dintre ei s-au coalizat în grupul "Democraţie în UO", format în mare măsură din reprezentanţi ai asociaţiilor studenţeşti orădene. Programul lor conţine 10 revendicări: consultarea permanentă a studenţilor în luarea tuturor deciziilor, informare publică despre deciziile luate la nivelul Senatului şi a Consiliului de Administraţie prin toate căile de comunicare, în special pe cele online, transparenţă în distribuirea locurilor în cămine şi eficientizarea acestui demers printr-un sistem informatizat, dar şi creşterea numărului de burse şi creşterea ponderii de burse sociale de la 20% la 30% din totalul burselor.

Ca răspuns la acest grup, alţi 18 studenţi s-au aliat şi ei, promovându-se cu sloganul "Vocea TA în Senatul UO". În programul lor, aceştia anunţă că vor milita pentru acces pentru studenţi la mediul socio-economic, activităţi culturale şi de divertisment accesibile financiar, dotări pentru cămine şi dinamizarea vieţii studenţeşti.

Alegerile studenţilor sunt urmărite atent şi de cadrele didactice. Firesc, dat fiind că cei 19 studenţi senatori şi cei din consiliile facultăţilor sunt singurii vor avea dreptul să voteze şi viitorul rector al Universităţii din Oradea.

Citeşte pe această temă şi articolele:

"Alegerile pentru profesorii din Senatul Universităţii s-au încheiat şi au fost validate: Au votat peste 700 de universitari (FOTO)"

"Democraţie în Universitate: Studenţii candidaţi la Senat au un program comun, prin care cer transparenţă, mai multe burse şi facilităţi"

"Cine vor fi noii senatori ai Universităţii: actualii şefi ai Senatului, prorectoriţa Prada şi fostul director administrativ Gordan au câştigat un mandat"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
____HM????
.....Desigur va fi ales unul,una dar pentru ce???? Oricum nu fac nimic, doar ce li se spun de catre PROFESORI, sunt si ei acolo ca si niste MARIONETE !!!
Postat 01 Februarie 2016, 03:40 de ciumpalacu
Bullshit!
Alegere de fatada. Am fost si eu reprezant al studentilor in senatul universitatii.
Postat 31 Ianuarie 2016, 21:56 de balogh_lorand
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON