URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
11 Octombrie 2012, 09:55

Studenţii de la Partium, chemaţi la practică de un an la firmele din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Federaţiei Patronilor Bihor şi ai Universităţii Creştine Partium au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă lansarea unui proiect comun care presupune acordarea mai multor stagii de practică pentru studenţii universităţii la societăţi din Oradea.

Raul Derecichei, directorul general al Federaţiei Patronilor Bihor, a prezentat proiectul ca fiind o iniţiativă proprie. "Dorim să scoatem în evidenţă importanţa practicii profesionale în cariera unei persoane după terminarea facultăţii. Asta pentru că tot timpul, la angajare, se cere experienţă", a declarat Derecichei în conferinţa desfăşurată la Partium.

Concret, până în prezent, 26 de firme din Oradea (din domenii precum IT, construcţii, medical, marketing), înscrise în Federaţia Patronilor Bihor, au acceptat să ia în practică pe parcursul unui an universitar studenţii pe care îi consideră capabili să se integreze în mediul lor de muncă.

"În medie, o societate oferă cinci stagii de practică, iar Federaţia Patronilor va lua 35 de practicanţi", a spus Derecichei, precizând că fiecare firmă îşi va alege practicanţii, pe baza dosarului depus de studenţi. Acesta va trebui să conţină un CV, o scrisoare de intenţie şi o autodescriere. Totuşi, în faţa reprezentanţilor acestor societăţi vor ajunge doar dosarele care au trecut de o preselecţie făcută de Federaţia Patronilor şi Universitatea Partium.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Raul Derecichei a susţinut că multe dintre societăţile care s-au alăturat proiectului şi-au exprimat dorinţa de a-i angaja pe cei care se pliază pe nevoile lor şi fac faţă ritmului de lucru.

Chiar şi dacă nu vor fi angajaţi direct la firmele unde au făcut practică, studenţii vor primi la finalul perioadei o diplomă recunoscută atât de Universitatea Creştină Partium cât şi de Federaţia Patronilor Bihor care va atesta experienţa lor în domeniul ales.

Studenţii Universităţii Partium care doresc să se înscrie în proiect pot să-şi depună dosarul la sediul universităţii ori la cel al FPB din Pasajul Vulturul Negru în perioada 15 octombrie-1 noiembrie.

"Practica este parte integrantă a anului universitar, aşadar aceste stagii vor fi considerate ca parte a curriculumului şcolar", a precizat lectorul universitar de la Universitatea Partium, Szekedi Levente, prezent la conferinţa de presă.

Acesta a fost completat de Raul Derecichei care a spus că orele de practică vor fi stabilite în funcţie de orarul studentului pentru a nu-i încurca programul de la facultate. Potrivit acestuia, în perioada următoare, de acest proiect vor putea beneficia şi studenţii Universităţii Oradea, însă detaliile nu au fost stabilite încă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
DERECICHEI 6 SI CEVA IN LICENTA
Pana cand il mai baga cineva in seama pe papagal, un student submediocru, purtatorul de mapa al profesorului recunosut pt gargara. Daca asta e director la FEDERATIA PATRONILOR,inseamna ca institutia e moarta. Ma intreb de ce nu a fost ales presedinte de consiliu judetean? La capacitatile lui!
Postat 11 Octombrie 2012, 12:08 de CANGURUL SCHIOP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON