URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Octombrie 2012, 09:55

Studenţii de la Partium, chemaţi la practică de un an la firmele din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Federaţiei Patronilor Bihor şi ai Universităţii Creştine Partium au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă lansarea unui proiect comun care presupune acordarea mai multor stagii de practică pentru studenţii universităţii la societăţi din Oradea.

Raul Derecichei, directorul general al Federaţiei Patronilor Bihor, a prezentat proiectul ca fiind o iniţiativă proprie. "Dorim să scoatem în evidenţă importanţa practicii profesionale în cariera unei persoane după terminarea facultăţii. Asta pentru că tot timpul, la angajare, se cere experienţă", a declarat Derecichei în conferinţa desfăşurată la Partium.

Concret, până în prezent, 26 de firme din Oradea (din domenii precum IT, construcţii, medical, marketing), înscrise în Federaţia Patronilor Bihor, au acceptat să ia în practică pe parcursul unui an universitar studenţii pe care îi consideră capabili să se integreze în mediul lor de muncă.

"În medie, o societate oferă cinci stagii de practică, iar Federaţia Patronilor va lua 35 de practicanţi", a spus Derecichei, precizând că fiecare firmă îşi va alege practicanţii, pe baza dosarului depus de studenţi. Acesta va trebui să conţină un CV, o scrisoare de intenţie şi o autodescriere. Totuşi, în faţa reprezentanţilor acestor societăţi vor ajunge doar dosarele care au trecut de o preselecţie făcută de Federaţia Patronilor şi Universitatea Partium.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Raul Derecichei a susţinut că multe dintre societăţile care s-au alăturat proiectului şi-au exprimat dorinţa de a-i angaja pe cei care se pliază pe nevoile lor şi fac faţă ritmului de lucru.

Chiar şi dacă nu vor fi angajaţi direct la firmele unde au făcut practică, studenţii vor primi la finalul perioadei o diplomă recunoscută atât de Universitatea Creştină Partium cât şi de Federaţia Patronilor Bihor care va atesta experienţa lor în domeniul ales.

Studenţii Universităţii Partium care doresc să se înscrie în proiect pot să-şi depună dosarul la sediul universităţii ori la cel al FPB din Pasajul Vulturul Negru în perioada 15 octombrie-1 noiembrie.

"Practica este parte integrantă a anului universitar, aşadar aceste stagii vor fi considerate ca parte a curriculumului şcolar", a precizat lectorul universitar de la Universitatea Partium, Szekedi Levente, prezent la conferinţa de presă.

Acesta a fost completat de Raul Derecichei care a spus că orele de practică vor fi stabilite în funcţie de orarul studentului pentru a nu-i încurca programul de la facultate. Potrivit acestuia, în perioada următoare, de acest proiect vor putea beneficia şi studenţii Universităţii Oradea, însă detaliile nu au fost stabilite încă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
DERECICHEI 6 SI CEVA IN LICENTA
Pana cand il mai baga cineva in seama pe papagal, un student submediocru, purtatorul de mapa al profesorului recunosut pt gargara. Daca asta e director la FEDERATIA PATRONILOR,inseamna ca institutia e moarta. Ma intreb de ce nu a fost ales presedinte de consiliu judetean? La capacitatile lui!
Postat 11 Octombrie 2012, 12:08 de CANGURUL SCHIOP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON