URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2016, 18:46

Stop gunoaielor clandestine!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piese de mobilier, haine, tot felul de obiecte din plastic ori pur şi simplu saci cu resturi menajere, pe toate le găsesc muncitorii RER Ecologic Service aruncate pe străzile oraşului. Mormanele clandestine de gunoaie urâţesc aspectul urbei, dar - la cât sunt de frecvente - aproape că devin parte din peisajul cotidian specific Oradiei.

Numai în primele două săptămâni ale anului, agenţii Poliţiei Locale au depistat 569 de asemenea depozite clandestine, pentru care au sesizat telefonic de 225 de ori dispeceratul RER Ecologic Service.

"Misiunea Poliţiei Locale este să diminueze depozitările clandestine şi să se asigure că se iau măsurile de salubrizare în cel mai scurt timp", a precizat Primăria Oradea, într-un comunicat.

În acest context, Poliţia le reaminteşte orădenilor că depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public al municipiului Oradea este strict interzisă, iar orice abatere se sancţionează contravenţional conform HCL nr. 207/2015, cu amenzi cuprinse între 300 şi 2.500 lei. Numărul de dispecerat al Poliţiei Locale, la care pot fi sesizate astfel de fapte, dar şi alte ilegalităţi care intră în sfera de competenţă a agenţilor, este 0259-969.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Hot line
Evident ca operatorul de salubritate ar trebui sa aiba un hot line si un echipaj itinerant care sa colecteze deseurile agabaritice/atipice la o simpla sesizare telefonica.Fara alte obligatii...
Postat 03 Februarie 2016, 23:26 de excalibur
Am o intrebare
Desi mai mult ca sigur ca nu voi primi raspuns de la doamna Elena Marinescu, intreb retoric: daca dansa ar avea o saltea veche care ar vrea sa o arunce, cum ar proceda in cazul de fata? Ar inghesui salteaua pe "gaura" aia de 15 x 20 cm sau cat are? Nu zic ca nu sunt gunoaie pe strada, ca ar trebui aruncate in cosul de gunoi etc, zic doar ca sunt multe lucruri care nu le poti baga in container pentru ca asa (nu) au fost gandite grilajele alea. Intai sa avem conditii europene apoi pretentii europene. Apropo, piesele de mobilier cum ar trebui bagate in container doamna Elena Marinescu? Pe mine ma depaseste acest aspect. (Si nu, nu sunt eu cel care a lasat salteaua/mobila aia acolo dar probabil la fel as fi facut si eu din moment ce n-u ai alta varianta)
Postat 03 Februarie 2016, 11:23 de Apoliticul
Solutia sta in subteran!!!!!
Desii nu ar fi ce mai ieftina varianta, ingroparea containerelor este cea mai buna solutie pentru toate partile implicate in situatie: boschetarii nu au ce fura, locul e curat, iar diversele sisteme disponibile azi pot indeplinii orice necesitate in ceea ce priveste reciclarea. Cateva filmulete scurte si interesante despre cat de elegante si eficiente sunt acest solutii - luate aproape la intamplre de pe net - gasiti aici: sotkon.com/en/14/semi_automatic_and_automatic_collection
Postat 03 Februarie 2016, 08:44 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON