URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
02 Februarie 2016, 18:46

Stop gunoaielor clandestine!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piese de mobilier, haine, tot felul de obiecte din plastic ori pur şi simplu saci cu resturi menajere, pe toate le găsesc muncitorii RER Ecologic Service aruncate pe străzile oraşului. Mormanele clandestine de gunoaie urâţesc aspectul urbei, dar - la cât sunt de frecvente - aproape că devin parte din peisajul cotidian specific Oradiei.

Numai în primele două săptămâni ale anului, agenţii Poliţiei Locale au depistat 569 de asemenea depozite clandestine, pentru care au sesizat telefonic de 225 de ori dispeceratul RER Ecologic Service.

"Misiunea Poliţiei Locale este să diminueze depozitările clandestine şi să se asigure că se iau măsurile de salubrizare în cel mai scurt timp", a precizat Primăria Oradea, într-un comunicat.

În acest context, Poliţia le reaminteşte orădenilor că depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public al municipiului Oradea este strict interzisă, iar orice abatere se sancţionează contravenţional conform HCL nr. 207/2015, cu amenzi cuprinse între 300 şi 2.500 lei. Numărul de dispecerat al Poliţiei Locale, la care pot fi sesizate astfel de fapte, dar şi alte ilegalităţi care intră în sfera de competenţă a agenţilor, este 0259-969.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Hot line
Evident ca operatorul de salubritate ar trebui sa aiba un hot line si un echipaj itinerant care sa colecteze deseurile agabaritice/atipice la o simpla sesizare telefonica.Fara alte obligatii...
Postat 03 Februarie 2016, 23:26 de excalibur
Am o intrebare
Desi mai mult ca sigur ca nu voi primi raspuns de la doamna Elena Marinescu, intreb retoric: daca dansa ar avea o saltea veche care ar vrea sa o arunce, cum ar proceda in cazul de fata? Ar inghesui salteaua pe "gaura" aia de 15 x 20 cm sau cat are? Nu zic ca nu sunt gunoaie pe strada, ca ar trebui aruncate in cosul de gunoi etc, zic doar ca sunt multe lucruri care nu le poti baga in container pentru ca asa (nu) au fost gandite grilajele alea. Intai sa avem conditii europene apoi pretentii europene. Apropo, piesele de mobilier cum ar trebui bagate in container doamna Elena Marinescu? Pe mine ma depaseste acest aspect. (Si nu, nu sunt eu cel care a lasat salteaua/mobila aia acolo dar probabil la fel as fi facut si eu din moment ce n-u ai alta varianta)
Postat 03 Februarie 2016, 11:23 de Apoliticul
Solutia sta in subteran!!!!!
Desii nu ar fi ce mai ieftina varianta, ingroparea containerelor este cea mai buna solutie pentru toate partile implicate in situatie: boschetarii nu au ce fura, locul e curat, iar diversele sisteme disponibile azi pot indeplinii orice necesitate in ceea ce priveste reciclarea. Cateva filmulete scurte si interesante despre cat de elegante si eficiente sunt acest solutii - luate aproape la intamplre de pe net - gasiti aici: sotkon.com/en/14/semi_automatic_and_automatic_collection
Postat 03 Februarie 2016, 08:44 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7112 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON