URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2023, 14:35

Start Vot! Susține Oradea și Cetatea Oradea în competiția Destinația Anului 2023

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Destinația Anului, cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, se află deja la a III-a ediție și urmărește promovarea destinațiilor din România. 

Concursul se desfășoară pe baza votului românilor, pe site-ul www.destinatiaanului.ro, iar în anul 2022 a beneficiat de 180.000 de vizitatori pe website și 100.000 voturi. Competiția a atras 11.000.000 vizualizări ale reclamelor online și un impact de 5,6 milioane de vizualizări în social media. 

După ce, în 2021, Oradea a obținut Premiul Juriului în competiția Destinația Anului 2021, fiind una dintre cele 6 finaliste din țară, anul acesta orașul nostru este nominalizat la 2 categorii: Oradea - la  categoria Orașe care inspiră și Cetatea Oradea la Atracții cultural-educative. 

Pentru înscrierea în competiție în calitate de destinație turistică, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) a achitat, în baza unui contract cu organizatorii, o taxă de participare în valoare de 5.950 de lei, conținând pachetul Start: participarea în competiția Destinația Anului într-una dintre categoriile cu raport detaliat punctaj și clasament, creare și mentenanță pagină în cadrul site-ului destinatiaanului.ro, menționare într-un comunicat de presă Destinația Anului, postare pe paginile social media Destinația Anului, determinarea punctajului destinației prin jurizare, vot public și raport de piață „Cercetarea Anului 2023”. În cazul câștigării uneia dintre categorii, destinația va beneficia de expunere gratuită, online și TV pe emisiunea Destinația Anului de la PrimaTV și prin partenerii media Destinația Anului. 

„Lansăm invitația să ne fiți alături în susținerea Oradiei și a Cetății Oradea pentru a fi eligibile în etapa următoare. După cum deja s-a demonstrat, prezența în topurile turistice susține demersul nostru de a crește numărul și calitatea turiștilor care aleg Oradea ca destinație. Totodată, este o mândrie și un sentiment de apartenență să vezi destinația ta de suflet sau localitatea natală în competiție”, menționează Alexandru Chira, director general Visit Oradea.

Sesiunea de votări se desfășoară până în 7 aprilie pe site-ul https://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/. Pentru ca votul să fie eligibil sunt necesari următorii pași: să se voteze cel puțin 3 categorii, să se apese butonul „Trimite votul" și să se confirme votul dând click pe link-ul primit pe mail.

Visit Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
adi13-bolnăvel
Nu de alta dar ai un articol cu un etaj mai jos la care nu ai comentat, și de acolo ți se vede propaganda, și conturi multe. E bine la Orade, nu-ți place, cauți o relocare.
Postat 28 Martie 2023, 09:56 de Sandu2100
Pt sandu
Hopa sandu, ai terminat slunba pe azi? Mai ai vise cu Bianca? Penibil specim pentru un preot. Tu vb de propaga da?
Postat 28 Martie 2023, 08:51 de adi13
Hopa a revenit propaganda
::::)))))
Postat 27 Martie 2023, 16:57 de Sandu2100
@ CT
Calitatea lucrarilor e catastrofala, iar multe sunt si urate si inutile, Bine ca se face, firmele de casa se umplu de bani. Aplaudaci si retardati ce sustin "dezvoltarea" sunt cu caru, majoritatea ajunsi cu carul la oras.
Postat 27 Martie 2023, 16:41 de adi13
Adaug.
Parcul cetatii e intr-o stare jalnica. Ideea initiala era buna, aproape de o gradina botanica. Cred ca au ramas o treime din plante/arbusti, se poate compara cu plansele originale. Nu imi vine sa cred ca in 13 ani s-a degradat atat (parca in 2010 a fost inaugurat). Nu mai vorbesc de mobilier, alei…
Postat 27 Martie 2023, 15:08 de User anonimizat
Ce gluma buna!
Ieri am incercat sa traversez dinspre parc inspre cetate, nici un indicator, singurele cai de acces sunt pe langa centrul comercial (impartit cu masini) sau pe sub pod iesind apoi pe Clujului. Eu ca localnic ma descurc, desi nu e comod, un turist? In perspectiva targului de pasti/sezonului estival, trebuie sa faceti ceva in acest sens, altfel e un fiasco din fașă.
Postat 27 Martie 2023, 15:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON