URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2015, 16:10

Sprijin pentru femeile fără calificare profesională şi loc de muncă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, AMS Human Resources şi Asociaţia Consult Pro Education au finalizat cu succes un proiect destinat femeilor şi tinerelor bihorence care vor să îşi construiască o carieră.

"Un viitor mai bun pentru femeile din judeţul Bihor" s-a derulat pe o perioadă de 20 de luni, cu finalizare în săptămâna dinaintea Sărbătorilor de Crăciun, şi a avut ca principale rezultate realizarea de cursuri de formare profesională absolvite de aproape 350 de persoane.

Cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Secorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul axei prioritare 6 – "Promovarea incluziunii sociale", domeniul major de intervenţie 6.3 – "Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii", proiectul "Un viitor mai bun pentru femeile din judeţul Bihor" a beneficiat de un buget în valoare de 1,98 milioane de lei.

Obiectivul acestuia a fost creşterea oportunităţilor de ocupare profesională şi de construire a unei cariere pentru femeile din judeţul Bihor, prin promovarea şi conştientizarea principiilor incluziunii sociale.

Acţiunile derulate au avut ca scop, pe de o parte, creşterea încrederii în sine a femeilor fără loc de muncă şi orientarea lor către o meserie, iar pe de altă parte dezvoltarea oportunităţilor de ocupare profesională pentru femei, prin îmbunătăţirea competenţelor şi calificărilor de bază ale acestora în conformitate cu solicitările angajatorilor de pe piaţa muncii. S-a urmărit, în acelaşi timp, motivarea femeilor pentru a iniţia o afacere şi dezvoltarea de abilităţi manageriale, în vederea îmbunătăţirii vieţii sociale şi profesionale a acestora.

Concret, în perioada mai 2014 – decembrie 2015 au fost organizate un număr de 15 cursuri de formare profesională, din care 13 au fost cursuri de calificare de nivel I şi II, cu durata de 3, respectiv 5 luni. Dat fiind faptul că numărul partipantelor a fost de aproape 350 persoane, cu 24% mai mult decât era proconizat iniţial, iniţiatorii şi realizatorii proiectului susţin că aceste cursuri s-au bucurat de un real interes din partea bihorencelor.

De asemenea, au fost organizate mai multe seminarii de promovare în cadrul cărora s-au prezentat reuşitele unor femei care au demarat mici afaceri care s-au dovedit de succes, organizatorii încercând astfel participantele să îşi înceapă propriul business. Şi la acest capitol s-au înregistrat rezultate pozitive, până la finalul proiectului fiind înregistrate înfiinţarea a  cinci PFA-uri, în vederea demarării unei afaceri.

Tot la capitolul rezultate finale subsciru şi realizarea unei secţiuni web, care include o platformă de socializare şi de stinulare pentru crearea unei reţele profesionale şi interprofesionale pentru femeile participante.

Nu în ultimul rând, un alt rezultat pozitiv al proiectului "Un viitor mai bun pentru femeile din judeţul Bihor" a fost acordarea a 346 de subvenţii pentru femeile şi tinerele care au absolvit cursurile de calificare organizate.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON