URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Decembrie 2015, 16:10

Sprijin pentru femeile fără calificare profesională şi loc de muncă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, AMS Human Resources şi Asociaţia Consult Pro Education au finalizat cu succes un proiect destinat femeilor şi tinerelor bihorence care vor să îşi construiască o carieră.

"Un viitor mai bun pentru femeile din judeţul Bihor" s-a derulat pe o perioadă de 20 de luni, cu finalizare în săptămâna dinaintea Sărbătorilor de Crăciun, şi a avut ca principale rezultate realizarea de cursuri de formare profesională absolvite de aproape 350 de persoane.

Cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Secorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul axei prioritare 6 – "Promovarea incluziunii sociale", domeniul major de intervenţie 6.3 – "Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii", proiectul "Un viitor mai bun pentru femeile din judeţul Bihor" a beneficiat de un buget în valoare de 1,98 milioane de lei.

Obiectivul acestuia a fost creşterea oportunităţilor de ocupare profesională şi de construire a unei cariere pentru femeile din judeţul Bihor, prin promovarea şi conştientizarea principiilor incluziunii sociale.

Acţiunile derulate au avut ca scop, pe de o parte, creşterea încrederii în sine a femeilor fără loc de muncă şi orientarea lor către o meserie, iar pe de altă parte dezvoltarea oportunităţilor de ocupare profesională pentru femei, prin îmbunătăţirea competenţelor şi calificărilor de bază ale acestora în conformitate cu solicitările angajatorilor de pe piaţa muncii. S-a urmărit, în acelaşi timp, motivarea femeilor pentru a iniţia o afacere şi dezvoltarea de abilităţi manageriale, în vederea îmbunătăţirii vieţii sociale şi profesionale a acestora.

Concret, în perioada mai 2014 – decembrie 2015 au fost organizate un număr de 15 cursuri de formare profesională, din care 13 au fost cursuri de calificare de nivel I şi II, cu durata de 3, respectiv 5 luni. Dat fiind faptul că numărul partipantelor a fost de aproape 350 persoane, cu 24% mai mult decât era proconizat iniţial, iniţiatorii şi realizatorii proiectului susţin că aceste cursuri s-au bucurat de un real interes din partea bihorencelor.

De asemenea, au fost organizate mai multe seminarii de promovare în cadrul cărora s-au prezentat reuşitele unor femei care au demarat mici afaceri care s-au dovedit de succes, organizatorii încercând astfel participantele să îşi înceapă propriul business. Şi la acest capitol s-au înregistrat rezultate pozitive, până la finalul proiectului fiind înregistrate înfiinţarea a  cinci PFA-uri, în vederea demarării unei afaceri.

Tot la capitolul rezultate finale subsciru şi realizarea unei secţiuni web, care include o platformă de socializare şi de stinulare pentru crearea unei reţele profesionale şi interprofesionale pentru femeile participante.

Nu în ultimul rând, un alt rezultat pozitiv al proiectului "Un viitor mai bun pentru femeile din judeţul Bihor" a fost acordarea a 346 de subvenţii pentru femeile şi tinerele care au absolvit cursurile de calificare organizate.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON