URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 09 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
20 Noiembrie 2023, 17:38

Sondaj: Românii care spun că ascultă muzică clasică sunt mai mulți decât cei care spun că ascultă manele

Sondaj: Românii care spun că ascultă muzică clasică sunt mai mulți decât cei care spun că ascultă manele Foto generic. Sursa: Facebook / Bogdan de la Ploiesti
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Românii care spun că ascultă muzică clasică sunt mai mulți decât cei care spun că ascultă manele, a relevat un nou sondaj despre preferințele muzicale ale publicului din România, realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, care mai arată că, totuși, cel mai ascultat gen la noi în ţară este muzica populară.

Conform sondajului, 47.3% dintre participanţi au menţionat că preferă muzica populară, în scădere uşoară faţă de procentul înregistrat în 2013 (49.7%). În schimb, muzica pop-dance a înregistrat o scădere semnificativă, trecând de la 41% acum 10 ani la 29.2% în prezent. 

Analiza socio-demografică arată că muzica populară este preferată de persoanele în vârstă, cu educaţie primară sau medie, ce locuiesc în mediul rural, cu venituri mai reduse şi care nu utilizează activ reţelele de socializare.

Rezultatele sondajului INSCOP Research arată că muzica clasică a câştigat popularitate, crescând de la 22.8% la 28.3% în preferințe, în timp ce manelele sunt preferate de 21.6% dintre respondenţi (faţă de 14.2% în 2013).

Datele arată că numărul celor care ascultă manele a crescut cu 7,4% în ultimii 10 ani, iar al celor care afirmă că ascultă muzică clasică a crescut cu 5,5%.

Ultimele două locuri în topul preferinţelor românilor le ocupă genurile hip-hop cu 19.2% (faţă de 18.2% în 2013) şi rock cu 16.5% (faţă de 19.5% în 2013). De asemenea, 10.8% dintre participanţi au menţionat un alt gen de muzică, faţă de doar 2.7% în 2013.

Directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac, a subliniat: „Preferinţele muzicale ale românilor au cunoscut unele modificări în ultimul deceniu, cele mai importante fiind scăderea semnificativă a ponderii celor care preferă muzica pop-dance, creşterea ponderii celor care ascultă manele, dar şi a celor care ascultă muzică clasică.”

Sondajul a fost realizat în perioada 23 octombrie - 2 noiembrie, fiind chestionate 1.100 de persoane prin metoda CATI (interviuri telefonice).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Eu nu fac parte din cârdășia proștilor
Pe acești ”muzicanți” de manele nu pot să îi consider interpreți de nici un fel, nici studii nu au de muzică, apar peste noapte cu porecle de te miri ce, melodii de câte 4-7 minute, în care își etalează prostia în 3 cuvinte, bani, fetele, casele, mașinile șamd.. Îmi este greață, ascult Rock, nu prostii.
Postat 25 Noiembrie 2023, 13:03 de Morometul
Rock
Eu nu fac parte din nicio categorie!! Eu ascult ROCK!!!
Postat 24 Noiembrie 2023, 09:52 de AnaConda
Sondaj telefonic INSCOP.
Aceeași casă de sondaj care ne transmitea în urmă cu câteva luni că PNL e la 28% și PSD la 33%, în timp ce scorul real se ducea către 11-12% în primul caz și pe la 21% în al doilea.
Postat 21 Noiembrie 2023, 19:32 de KP
Asta dovedeste
Acest fapt dovedește incă o data, dacă mai era nevoie, că prostia este entitatea cea mai sonoră.
Postat 20 Noiembrie 2023, 19:16 de marginan
:)))))
vrajeala :))) asta e ca si cum ar raspunde sanducu ca e pesedist :)))))
Postat 20 Noiembrie 2023, 18:36 de denis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON