URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
12 Noiembrie 2012, 09:47

Somnoroase păsărele: La ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, unii au dormit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vinerea trecută, la Universitate a avut loc încă o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, cel mai înalt titlu academic, unui istoric clujean, Nicolae Edroiu. Festivitatea i-a lăsat însă cu gurile căscate pe unii dintre participanţi, şi asta la propriu. Nu din cauza grandorii festivităţii, ci a cruntei plictiseli.

Discursurile care se ţin în asemenea ocazii, în care sunt prezentate meritele celui laureat, dar şi cuvântarea de mulţumire a acestuia, au avut efect de diazepam, căci cel puţin doi profesori, ajunşi la vârste stimabile, au căzut pradă unui somn teribil.

Deci, pentru posteritate: horcăiturile ce se auzeau din sală proveneau de la cei căzuţi în braţele lui Morfeu, nicidecum de la discursurile sforăitoare din prezidiu!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
bihorean =mizerie
Mi-e greata sa va mai citesc ziarul. In ultimul timp ati luat-o rau pe aratura. In sala sunt toti atenti si citesc brosura, doar mintea voastra bolnava si caracterul vostru infect va face sa judecati stramb. Va bateti joc de oameni de valoare. Sa va fie rusine !!!!!!!!!!
Postat 13 Noiembrie 2012, 22:29 de Popescu
****
Iar bateti campii! Cred ca cel care a scris articolul nici nu stie cine sunt persoanele din fotografie. Unul este dl. prof. Sever Dumitrascu (fost director al Muzeului Tarii Crisurilor si prof. univ.) pe care cei care il cunosc stiu ca in aceste momente nu doarme ci se gandeste, iar celalat este prof. Roberto Scangno de la Universitatea din Padova. Ar trebui sa va ocupati de persoane care sunt la nivelul vostru (vezi politicieni infecti, fara nicio valoare) si nu de cele la care nu le ajungeti nici pana la degetul mic de la picioare. Eu in locul dansului v-as da in judecata!!! Dar dupa cum il cunosc, nu se va cobori la nivelul vostru!
Postat 13 Noiembrie 2012, 00:21 de Doctor
Expirati!
Dl Dumitrascu ar cam tb sa se retraga, sa mai lase locul tinerilor. Saracul de el, doarme dus, l-au ajuns si pe el batranetile!!! Gata Tataie!
Postat 12 Noiembrie 2012, 19:30 de Herodot
@Scoala Ro. din Roma
esti un dobitoc... ca si cel care a scris articolul...
Postat 12 Noiembrie 2012, 16:00 de @Scoala Ro. din Roma
Penibilii!!!
Penibil articol.Acel profesor ,domnul Dumitrascu este un profesor doctor in istorie si stie istorie mai mult decat neamul vostru de ziaristi.Poate dormi cand vrea el.Ce-l mai intereseaza ca zic unii si altii.Respect domne profesor.(profesor de renume international,interesati-va).
Postat 12 Noiembrie 2012, 15:29 de cman
atunci i-am condamnat pe toti la somn
Daca va uitati mai atent la cei in cauza, o sa observati ca nici unul dintre ei nu doarme: toti fac acelasi lucru din fiecare zi cand vin la Universitatea Oradea, adica asteapta salarul, gradatia de merit si o avansare!
Postat 12 Noiembrie 2012, 11:54 de gogu demagogu
hope
a iesit din tine fotografule, nesimtirea ta de ungur ca nu suporti nimic cei romanesc. Esti bucuros k ai un aparat de fotografiat, imbecilule?
Postat 12 Noiembrie 2012, 10:24 de Scoala Ro. din Roma
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON