URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Putea fi un "eveniment". În fond, AUR e un partid de succes, intrat în Parlament cu 9% în 2020 dar ajuns la 19,1% în sondaje, şi promitea ceva rar: expunerea unei viziuni economice. N-a fost, însă, căci doar discursul de încheiere al lui George Simion l-a salvat de la rapida uitare din partea celor cam 120 de ascultători.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
20 Noiembrie 2022, 14:16

Șoferi iresponsabili: Un tânăr din Bihor, prins când „zbura” cu 120 km/h printr-un sat din județ, iar un altul, drogat la volan, a ajuns cu mașina în șanț (FOTO)

Șoferi iresponsabili: Un tânăr din Bihor, prins când „zbura” cu 120 km/h printr-un sat din județ, iar un altul, drogat la volan, a ajuns cu mașina în șanț (FOTO) sursa foto: Poliția Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Polițiștii bihoreni și colegii lor din Cluj, Satu Mare și Arad au desfășurat, sâmbătă, o amplă acțiune pe șosele, dispunând radare în cascadă pe drumurile naționale 1, 79, 19 și 19E. Numai în Bihor, oamenii legii au folosit 11 aparate radar, ca să depisteze șoferii care încalcă limita de viteză.

N-au dus lipsă de „capturi”. Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliția Bihor, sub semnătura comisarului șef de poliție Alina Fărcuța, „în cadrul acțiunii, desfășurată pe cele patru drumuri naționale care tranzitează județul Bihor, au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 85.810 lei, din care majoritatea, respectiv 236 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză”.

Alte 25 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru pentru depășiri neregulamentare, două pentru conducere sub influența alcoolului, alte două pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, iar 21 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

„De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 29 de permise de conducere”, a transmis Fărcuța.

Vitezomani pe DN 1

Poliția Bihor a dat și două exemple de șoferi care au rămas pietoni.

Primul a fost un bărbat de 25 de ani, din Oradea, pe care, la ora 7.36 dimineața, aparatul radar l-a depistat că rula cu viteza de 115 km/h în localitatea bihoreană Urvind.

Câteva ore mai târziu, tot pe DN 1, însă în localitatea Borș, polițiștii au prins un bărbat de 36 de ani din Ștei, care conducea o mașină cu viteza de 120 km/h, în zonă în care viteza maximă permisă este de 50 km/h.

„Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, a transmis Fărcuța.

Beți la volan

Tot sâmbătă, polițiștii au deschis dosare penale pentru câțiva șoferi prinși la volan după ce au consumat alcool sau droguri.

În jurul orei 15.40, pe DN 76, la ieșire din Băile Felix, un tânăr de 24 de ani, din Beiuș, a ieșit cu mașina în decor și s-a răsturnat în șanț. „În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Șoferului i s-au prelevat probe biologice, pentru a se stabili dacă și ce substanțe psihoactive a consumat.

Alte două dosare penale au fost deschise pentru șoferi beți la volan. Un bărbat de 34 de ani din Cărpinet a fost prins în trafic în Ștei cu o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un altul, în vârstă de 32 de ani, din Oradea, pe strada Calea Aradului din municipiul reședință de județ, cu o alcoolemie de 0,43 mg/l. Și acestor doi șoferi le-au fost recoltate probe biologice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.92 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON