URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Decembrie 2023, 16:28

„Simfonii și pasiuni” la Filarmonica Oradea

„Simfonii și pasiuni” la Filarmonica Oradea Foto: Facebook / Filarmonica Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joi, de la ora 19, Filarmonica Oradea îi invită pe melomani la un concert cu lucrări de J. Haydn și de J. Brahms: Uvertura L'isola disabitata, care a fost scrisă și a avut premiera în același an, în 1779, și Concert pentru violoncel nr. 2 în Re major, una dintre cele mai importante lucrări pentru violoncel ale epocii clasice, și respectiv Simfonia nr. 2 în Re major, compusă în vara anului 1877, când Brahms se afla în vizită într-un mic oraș din sudul Austriei.

„Muzica înseamnă pasiune, indiferent dacă este vorba de cei care interpretează sau cei care ascultă. Ea este transmisă de multe ori prin unul dintre cele mai complexe genuri: simfonia. Pasiunile emanate de fiecare instrument se întrunesc și creează un nucleu de pasiune, redat prin simfonie. Titlul concertului de joi aduce împreună acești doi termeni „Simfonii și pasiuni”, transmit organizatorii.

În prim-planul concertului de joi seara se va afla violoncelistul Ștefan Cazacu, iar la pupitrul dirijoral va fi Janko Zsolt.

Ștefan Cazacu s-a născut în anul 1994 și a început să studieze muzica de la vârsta de 6 ani, alături de tatăl său, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu. A studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa unui alt violoncelist de renume, Răzvan Suma. Și-a completat studiile masterale la Universitatea de Muzică din Viena. Talentul său a fost remarcat în cadrul unor concursuri prestigioase la nivel internațional, câștigând numeroase distincții.

Jankó Zsolt a studiat mai întâi vioara și apoi dirijatul la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și s-a perfecționat la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena. Și-a completat apoi studiile la Conservatorio di Musica „Benedetto Marcello” din Veneția. În prezent este dirijor permanent al Orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea și al Operei Maghiare din Cluj-Napoca.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON