URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
04 Ianuarie 2013, 07:58

Şi reciclare, şi distracţie: Elevii, provocaţi să transforme deşeurile în obiecte noi

Şi reciclare, şi distracţie: Elevii, provocaţi să transforme deşeurile în obiecte noi PET-URI LA APĂ! Elevii orădeni vor trebui să facă o ambarcaţiune exclusiv din flacoane de plastic, iar barca va trebui să fie una "fiabilă", adică să plutească pe Criş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia Ecotop provoacă elevii de gimnaziu din Oradea la un concurs cu tematică ecologistă, "Selectăm colectiv - colectăm selectiv". ONG-ul le propune şcolarilor să strângă cât mai multe deşeuri reciclabile, pe care apoi să le transforme în alte obiecte, inclusiv într-o ambarcaţiune. Cei mai inventivi elevi vor merge în vară în tabără la Damiş, cu membrii Ecotop.

Colectare în grup

Organizaţia locală Ecotop a lansat un concurs cu tematică ecologistă, dedicat elevilor din clasele V-VIII din Oradea. Competiţia "Selectăm colectiv - colectăm selectiv" se va derula în două etape, şcolile putând să se înscrie de-a lungul lunii ianuarie.

Prima presupune ca elevii înscrişi în concurs să adune o cantitate cât mai mare de deşeuri reciclabile, având la dispoziţie lunile ianuarie şi februarie. Astfel, copiii vor aduna PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu ori sticle. Tot în această etapă, membrii Ecotop vor merge în şcoli şi vor ţine lecţii cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor.

La finalul lunii februarie, clasele de şcolari care vor strânge cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile vor trece în etapa a doua a concursului, care se va derula în lunile martie-aprilie.

Gunoaie... plutitoare

Pentru a doua etapă a concursului, elevii vor pregăti noi obiecte din deşeuri reciclabile pe care le-au adunat, trebuind să-şi pună mintea la contribuţie astfel încât să conceapă cele mai ingenioase produse.

În plus, din PET-urile adunate, tinerii vor fi provocaţi să construiască o barcă. "Regula principală e că ambarcaţiunea va trebui să plutească. În rest, nu vrem să le îngrădim imaginaţia, ci să-i lăsăm pe elevi să conceapă proiectul", explică şefa Ecotop, Eleonora Mircescu.

Toate obiectele realizate de elevi vor fi scoase la vânzare de Ecotop într-un târg anume amenajat cu ocazia Zilei Internaţionale a Pământului, adică pe 22 aprilie. Iar în vară, cei mai inventivi elevi vor merge cu membrii Ecotop în tabără la Damiş. Deci, merită...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6021 RON
  • 1 EUR = 4.9219 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON