URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 02 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
09 Decembrie 2015, 10:00

Sfaturi de la Protecţia Consumatorilor: Atenţie ce cumpăraţi de sărbători!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor avertizează bihorenii să îşi aleagă cu atenţie alimentele şi cadourile în preajma sărbătorilor de iarnă.

La produsele alimentare neambalate, consumatorii sunt sfătuiţi să analizeze aspectul produsului (culoare, miros, consistenţă), precum şi existenţa pe carne a ştampilelor de verificare sanitar-veterinară.

Totodată, comercianţii trebuie să asigure temperatura optimă de păstrare şi să respecte regulile privind vecinătatea produselor, aşadar clienţii ar trebui să fie atenţi şi la modul de expunere a acestora. În plus, consumatorii trebuie să fie atenţi şi la aspectul ambalajelor, care dacă sunt deformate ori rupte nu mai prezintă deplină siguranţă pentru consumator.

Bineînţeles, consumatorii sunt îndemnaţi şi să verifice cu atenţie data durabilităţii minimale şi termeul de valabilitate al produselor, precum şi să solicite, respectiv să păstreze bonul de casă în cazul unor reclamaţii ulterioare.

"Nu cumpăraţi produse alimentare de la persoane şi din locuri neautorizate, de exemplu staţii de tramvai. Comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care vă poate afecta sănătatea", mai recomandă comisarii pentru Protecţia Consumatorilor.

Aceştia dau sfaturi şi la achiziţionarea jucăriilor, care  trebuie cumpărate numai din magazine ori raioane specializate. Jucăriile trebuie să aibă marcajul "CE", care "conduce la supoziţia că produsul este sigur, conform legislaţiei în vigoare", precum şi denumirea şi coordonatele producătorului.

De asemenea, bihorenii sunt sfătuiţi să nu achiziţioneze jucării care conţin elemente detaşabile (magneţi permanenţi) sau sunt constituite numai din magneţi permanenţi ce ar putea fi înghiţiţi.

La cumpărarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, clienţii sunt sfătuiţi să verifice întotdeauna compoziţia fibroasă a materialului, precum şi să încerce produsele, lucru valabil şi în cazul încălţămintei.

Consumatorii bihoreni pot adresa sesizări şi reclamaţii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, la telefon 0259431817, la sediul din Oradea, str. Sucevei, nr.4/a si prin email la adresele: bihor@opc.ro, reclamatii.bihor@opc.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6864 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON