URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2013, 18:25

Sentinţă definitivă: Ex-prim-procurorul Viorel Gavra, exclus din magistratură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, luni, în procesul pe care fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, l-a deschis împotriva hotărârii secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dată pe 18 iulie, prin care s-a decis ca prim-procurorul Viorel Gavra să fie revocat din funcţie şi exclus din magistratură.

Astfel, potrivit informaţiei publicate pe portalul Înaltei Curţi, completul de 5 judecători care a analizat recursul procurorului orădean împotriva hotărârii CSM a respins acţiunea, decizia fiind definitivă.

După cum se ştie, secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronunţat, pe 18 iulie, în cazul prim-procurorulului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cercetat la acea vreme pentru abateri disciplinare, printre care şi pentru că ar fi intervenit într-o anchetă ce o viza pe soţia sa.

Astfel, CSM a admis acţiunea formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva magistratului orădean şi a luat cea mai aspră sancţiune, aceea a excluderii lui Viorel Gavra din magistratură. Decizia a fost atacată de procurorul orădean, prin recurs, care a fost judecat de completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Reclamat de DNA

Acţiunea împotriva prim-procurorului a avut la bază o sesizare a procurorilor DNA Oradea şi a fost declanşată în primăvara lui 2012. Ulterior, pe 6 iunie, Gavra a fost suspendat din magistratură până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare aflate pe rolul secţiei.

În esenţă, lui Gavra i se impută exercitarea cu rea credinţă a funcţiei şi imixtiunea în activitatea altui magistrat, fiind acuzat că a făcut intervenţii în dosarul soţiei, atât direct, cât şi prin intermediari. Documentul nu a fost făcut public de către CSM dar, potrivit surselor BIHOREANULUI, anchetatorii ar fi reclamat că prim-procurorul Viorel Gavra i-ar fi sugerat procurorului DNA Ciprian Man să disjungă ancheta în cazul soţiei sale, Marianei Gal, acuzată de trafic de influenţă, pe motiv de lipsă de probe, şi să o trimită în judecată doar pe o altă inculpată, Rodica Mangra, iar ulterior să o exonereze de vină şi pe aceasta.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Mariana Gal e judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzată că, la intervenţia unei amice, Rodica Mangra, ar fi promis că va pune o vorbă bună pe lângă Gavra ca să-i obţină o soluţie favorabilă asistentului notarial Daniel Ciuciu, acuzat de escrocherii imobiliare. În schimb, Mangra i-ar fi cerut lui Ciuciu o garsonieră pentru ea şi 20.000 euro, adică câte 5.000 de euro pentru cei trei judecători care urmau să se pronunţe, precum şi pentru Gal.

Pentru că Man nu s-a conformat cerinţelor lui Gavra, magistratul ar fi apelat şi la alte persoane influente, din mediul politic sau din justiţie, tot fără izbândă, însă eforturile sale au ajuns la ştiinţa DNA, care le-au reclamat CSM.

Reportofonul problemă

Războiul s-a dus "în subteran" luni bune între procurorii anticorupţie orădeni şi şeful Parchetului Bihor, dar a explodat public după ce în luna aprilie un reportofon de pe biroul şefului DNA Oradea, Marius Iancu, a dispărut în condiţii suspecte, şi a ajuns în buzunarul unui hoţ. Acesta, pe nume Macai Iozsef, pretindea însă că aparatul i-ar fi fost plasat de procurorul DNA Ciprian Man, interesat să-l provoace pe prim-procurorul Parchetului Bihor la o discuţie compromiţătoare.

Macai este un tâlhar eliberat în noiembrie 2011 din Penitenciarul Oradea, unde a stat 9 ani din cei 12 la câţi a fost condamnat după ce a bătut şi legat un preot care îl prinsese furând din casa parohială. Bărbatul s-a ivit la redacţia BIHOREANULUI pentru a reclama că fusese "hărţuit" cu Poliţia de procurorii DNA, după ce a refuzat - spune el - să le facă jocul şi să-l compromită pe prim-procurorul Viorel Gavra, şi a plecat cu reportofonul ce-i fusese dat să-l înregistreze.

De cealaltă parte, DNA susţinea că aparatul a fost furat de Macai, şi nici măcar din proprie iniţiativă, ci la comanda lui Gavra, care ar vrea să-i discrediteze ca răzbunare pentru că i-au trimis consoarta în judecată. La rândul său, şeful Parchetului Bihor declara că, de fapt, înscenarea a fost pusă la cale de colegii de la DNA. Întregul scandal s-a soldat cu plângeri depuse reciproc de protagonişti.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări

Mazilire pentru pile: De ce a fost exclus din magistratură prim-procurorul Viorel Gavra

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
iertam, dar nu uitam
ZILNIC INALTAM RUGACIUNI PENTRU ASTFEL DE OAMENI.
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:24 de PAMANTEAN
gavra,puşcăria te mănâncă
comunitatea deţinuţilor din penitenciarul oradea îl aşteaptă cu nerăbdare,chiar cu foarte mare nerăbdare pe nemernicul ăsta,slugoiul lui blaga...
Postat 17 Ianuarie 2013, 19:02 de undercover
moarte voua cei morti dar nu stiti inca :))), amin!
vai de capul vostru lesuri masculine cu voia voastra sunteti ciopartiti decand credeti in legii facute de oamenii cei mai mari criminali ai acestei natii? oamenii ca el si din structuri va macelaresc viata, oamenii ca el se cred atotputernici ca suntem inconjurati de lasi care respecta criminali, moarte voua cei morti dar nu stiti inca :))), amin!
Postat 17 Ianuarie 2013, 17:05 de moarte voua cei mort
AU FACUT LEGI PENTRU UNII CA EI
DACA UN PROCUROR VREA SA IASA LA PENSIE ANTICIPAT, DE CE SA PRIMEASCA SALARII COMPENSATORII?? DE CE NU SE APLICA ACEIASI LEGE PENTRU TOTI SALARIATII ACESTEI TARI . Se potriveste zicala : << Da Doamne cui aI mai dat, ca acela-i invatat >>
Postat 17 Ianuarie 2013, 08:41 de MICU
Procurorul silitor
Poate c-ar fi fost bine de reamintit ca acelasi ex-prim-procuror a fost atat de silitor in ultimul an din palmares incat a "rezolvat" mai multe dosare decat alti (vreo) 9 procurori din subordine.Cantitatea in sine este o anomalie care sare-n ochi oricarui novice mai talentat intr-ale managementului! Despre calitatea "muncii" abia acum razbat informatii.
Postat 16 Ianuarie 2013, 18:27 de gyorgy tozser
BAI CRESTINULE
bai ala de la 06:28, roaga-te pentru cei care au patimit, nevinovati cazuti prada unui dement pe nume gavra,doar pentru ca idiotul a facut parte dintr-un sistem securisto-stalinist,care trebuie stirpit precum stirpesti gandacii. cretinule
Postat 16 Ianuarie 2013, 14:12 de FALLEN ANGEL
asa se face dreptate la Bihor
altii platesc nevinovati in timp ce talharii si banditii impart dreptatea dupa bunul lor plac.UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE?este necesara o deratizare in PARCHET SI TRIBUNAL.DON BASIL TE SIMTI SI TU CU MUSCA PE CACIULA?
Postat 16 Ianuarie 2013, 12:49 de mr.geo
pt Vizer L Marius
daca esti barbat acuma ai dai de lucru undeva in lumea mare ......!!!!!!!
Postat 16 Ianuarie 2013, 12:30 de spoitorul
cu siguranta esti unul dintre ei
Pentru voi adevaratii infractori si interlopi a fost mană cerească....
Postat 16 Ianuarie 2013, 12:26 de pt. Ovidiu
PENTRU OVIDIU
Dumnezeu a facut dreptate multor oameni, pe care Gavra a vrut sa-i infunde, fiinca asa i-sa cerut lui de catre asa zisii lui prieteni . Doamne da-i sanatate si multe zile linistite de acum inainte asa cum si acest Gavra a reusit sas faca la altii. Aceiasi urare si pentru prietenii care l-au ajutat sa-si duca la indeplinire unele planuri
Postat 16 Ianuarie 2013, 10:13 de UNUL DIN CEI MULTI
ce porcarie de justitie !!!
de ce asa tarziu ? de ce l am platit daca oricum era oaia neagra ? toate mizeriile au functii publice , cum e posibil asa ceva , unde se duc taxele noastre ? cu asemenea specimene mai munciti, spoooor sa aveti dar cati nu sunt ca el , intrebare de nota zece ? Noi societatea civila ce hranim , ce platim ?
Postat 16 Ianuarie 2013, 06:49 de ce faceti?
crestin
Cu bune cu rele a fost cel mai competent procuror pe care l-a avut Bihorul ,a rezolvat cele mai grele cazuri de omor,talharii ,etc.Cineva s-a saturat de el si a ajuns aici .Din partea mea tot respectul a fost in primul rand OM in adevaratul sens al cuvantului nu ca altii din breasla lui .Dar traim alte vremuri .Pacat ca nu au ajuns la un compromis sa-l lase in pace cum au facut-o cu multi altii .Doamne da-i sanatate si multe zile linistite de acum inainte
Postat 16 Ianuarie 2013, 06:28 de ovidiu
reduceri
PS: Defapt primul pret era pana la 31.12.12, din 2013 avem aceste reduceri.
Postat 16 Ianuarie 2013, 01:45 de carrefour
reduceri
Un exemplu. Sandwich maker inainte de sarbatori, pretul era 37,99 ron, acuma dupa sarbatori, avem un discount afisat mare -40%. Cat costa? 47,99 ron, si se afiseaza pretul vechi ca fiind 77 ron. Minciuna pe fata, pacat ca nu m-am gandit sa fotografiez pretul inainte... deoarece nu credeam ca o sa vad asa ceva!
Postat 16 Ianuarie 2013, 01:42 de carrefour
Ooooops
Oooops, cineva a ramas fara o "pensie de nesimtit" ...
Postat 16 Ianuarie 2013, 00:09 de B
cupluri celebre în Velența
\"Bihoreanul\" este \"obiectiv\" ca de obicei și - după ce l-a bălăcărit ani de zile, la ordinele și pe baza informațiilor furnizate de Gavra - uită acum să-și informeze cititorii de achitarea definitivă a procurorului Roman, dispusă de circa o săptămână tot de Înalta Curte, pentru bătaia pe care javra Gavra pretindea în mod mincinos că i-ar fi aplicat-o fostul lui coleg. Păcat că Roman chiar nu l-a altoit ca lumea pe mitocan. Dar, ca să vadă javra că un necaz nu vine niciodată singur, e bine de știut că sunt pe final și dosarele penale în care încă mai este cercetat Gavra pentru alte porcării pe care le-a făcut ... Viitorul sună rău, cu clinchet de cătușe, pentru cei doi concubini penali. Aviz foștilor lor avocați și colaboratori, Sava I&D, că s-a împuțit treaba cu ei la Cluj, unde li s-a strămutat unul dintre dosare.
Postat 15 Ianuarie 2013, 22:12 de Amotostivuitoresei
JUSTITIE FINALA
CENZURAT
Postat 15 Ianuarie 2013, 21:04 de GROPARUL 666
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON