URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
09 Martie 2020, 15:36

Senatorii Universităţii şi-au ales liderul. Aurel Căuş a câştigat detaşat preşedinţia forului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Membrii Senatului Universităţii din Oradea şi-au ales, luni, preşedintele pentru mandatul 2020-2024.

Conferenţiarul Vasile Aurel Căuş, cel care a condus forul şi în ultimele opt luni, a fost ales de colegii săi în această funcţie, câştigând detaşat alegerile.

Căuş a fost preferat de 46 din totalul de 59 de senatori prezenţi la şedinţă, în timp ce contracandidaţii săi, Cristian Grava (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei) şi Ionuţ Oprea (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane) au strâns mai puţin de zece voturi fiecare. Mai precis, Grava a primit 6 voturi, iar Oprea 7.

Potrivit Cartei Universităţii, preşedintele Senatului trebuie să numească acum vicepreşedintele şi cancelarul forului. Cel mai probabil, Căuş va face acest anunţ la următoarea şedinţă a forului.

Cadru didactic la Departamentul de Matematică al Facultăţii de Informatică şi Ştiinţă, Aurel Căuş a fost ales preşedinte al Senatului în vara anului 2019, după demisia profesorului Sorin Curilă. El a mai ocupat funcţia de cancelar al forului în mandatul 2012-2016.

De asemenea, Căuș este preşedintele organizaţiei Mensa România, care reuneşte românii cu un nivel ridicat al coeficientului de inteligenţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON