URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
29 Martie 2020, 15:56

Şeful societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila: Luni s-ar putea depăşi pragul de 2.000 de îmbolnăviri de coronavirus în România. Pregătiri pentru trecerea la scenariul 4

Şeful societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila: Luni s-ar putea depăşi pragul de 2.000 de îmbolnăviri de coronavirus în România. Pregătiri pentru trecerea la scenariul 4 foto: Agerpres / Hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi declaraţii ale preşedintelui Societăţii de Microbiologie Alexandru Rafila, care spune că numărul cazurilor de coronavirus în România va depăşi pragul de 2.000, de la care se va intra în scenariul 4 al pandemiei, cel mai probabil luni. Astfel, autorităţile trebuie să fie pregătite pentru ca pacienţii cu forme uşoare ale bolii să poată fi trataţi acasă, după cum anunţă HotNews.ro.

"Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în aşa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend aşteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depăşirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla şi marţi, dar cred că mai probabil mâine. Este o situaţie pentru care trebuie să fim pregătiţi ca spitalele să trateze pacienţii cu forme mai grave şi să ne gândim să tratăm acasă pacienţii cu forme uşoare", a spus Rafila la Digi24.

Legat de tratarea pacienţilor cu forme uşoare, în afara spitalelor, acesta a precizat că ei vor fi supravegheaţi medical şi a precizat totodată că 80% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus au forme uşoare sau medii, doar 20% au forme mai grave sau critice.

În legătură cu vârful pandemiei în România, şeful Societăţii de Microbiologie a spus că este aşteptat la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai. "Cred că atunci vom ajunge la 10.000 de cazuri, dar importantă este şi structura pe grupe de vârstă şi pe patologie. Trebuie să protejam vârstnicii şi pe cei cu boli cronice sa nu se îmbolnăvească, dublat de asigurarea capacităţii spitalelor şi de găsirea unei soluţii de tratare a pacienţilor în afara spitalelor", a adăugat Rafila, amintind şi că cele mai vulnerabile persaone sunt cele cu boli cardio-vasculare, cu diabet insulino-dependent sau cu afecţiuni pulmonare cronice.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat şi el că cel mai probabil la începutul săptămânii următoare vom trece la scenariul 4, adăugând că luni se va decide dacă vor fi impuse noi restricţii pentru populaţie.

De altfel, Digi24 arată că autorităţile se pregătesc să emită un nou ordin militar, al patrulea care va fi dat în contextul pandemiei de coronavirus.

După cum BIHOREANUL a mai scris, nu mai puțin de 308 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România.  Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi de la apariția COVID-19 în țara noastră.

Deocamdată, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate - 55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj.

Până acum, 40 de persoane au murit, cea mai tânără fiind o femeie de 27 de ani, care avea și diabet.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nu toti vad cu ochi buni incercarea de limitare a raspandirii acestui virus ucigas
Raport FBI: Grupuri extremiste incearca, prin diferite metode, raspandirea infectiei cu acest virus in societate. Membrii grupurilor extremiste se incurajeaza unii pe altii in aceasta directie.
Postat 29 Martie 2020, 20:01 de 1011010
Intolerani
Extremistii vor sa ne impuna ei cand si ce Imn sa ascultam, ce Tricolor sa avem, si ce Limba sa vorbim in tara noastra.
Postat 29 Martie 2020, 19:56 de 1011010
noi restrictii?
... in loc de reclame, youtube va trece la difuzarea imnului :D :D :D :D ... restrictii si mai dure: in loc de muzica, youtube va difuza numai imnul national :D :D :D :D :D :D
Postat 29 Martie 2020, 19:22 de sasi
Balamuc?
Vorba lu' Mike Pompeo,Secretar de stat american:We are in a LIVE EXERCISE here.“This is not about retribution,” Pompeo explained. “This matter is going forward — we are in a live exercise here to get this right.”...President Trump replied: “You should have let us know.”...Primarul mangaliei vrea sa inchida judetul constanta.Germania nu mai vrea sezonieri in agricultura.Anglia vrea sezonieri agricoli din est,ca ramine recolta neculeasa.
Postat 29 Martie 2020, 17:02 de excalibur
excalibur
Iti tau ăștia ajutorul social :::))))
Postat 29 Martie 2020, 16:35 de Sandu2100
Cine raspunde pentru cei 2000 bolnavi?
Cum am ajuns la 2000 cu perspectiva la 10.000? Ne-ati bagat in carantina dupa ce raul era deja facut.A fost democratic sa nu opriti avioanele la timp si sa repatriati persoane contaminate?Pina acuma ati facut sluj la Marea uniune europeana,trebuia sa declansati asistenta umanitara UE a oricarui cetatean,acolo unde l-a prins virusul.Tratament si cele necesare traiului.O luna,un an,doi.Ce ne miram,KWJ a zis "Ja" cind a dat ordin merkel la contingente de refugiati sirieni,ca doar nu-i caza in casele lui.In loc sa carantineze fara discutii tot ce a intrat in tara,din timp,ca de teste si asistenta medicala nu putea fi vorba, baga o tara intreaga in scenariul 4...Ridica ISU 2 corturi,la care le zice spital de campanie;probabil donatii si alea...
Postat 29 Martie 2020, 16:27 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON