URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Martie 2020, 15:56

Şeful societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila: Luni s-ar putea depăşi pragul de 2.000 de îmbolnăviri de coronavirus în România. Pregătiri pentru trecerea la scenariul 4

Şeful societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila: Luni s-ar putea depăşi pragul de 2.000 de îmbolnăviri de coronavirus în România. Pregătiri pentru trecerea la scenariul 4 foto: Agerpres / Hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noi declaraţii ale preşedintelui Societăţii de Microbiologie Alexandru Rafila, care spune că numărul cazurilor de coronavirus în România va depăşi pragul de 2.000, de la care se va intra în scenariul 4 al pandemiei, cel mai probabil luni. Astfel, autorităţile trebuie să fie pregătite pentru ca pacienţii cu forme uşoare ale bolii să poată fi trataţi acasă, după cum anunţă HotNews.ro.

"Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în aşa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend aşteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depăşirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla şi marţi, dar cred că mai probabil mâine. Este o situaţie pentru care trebuie să fim pregătiţi ca spitalele să trateze pacienţii cu forme mai grave şi să ne gândim să tratăm acasă pacienţii cu forme uşoare", a spus Rafila la Digi24.

Legat de tratarea pacienţilor cu forme uşoare, în afara spitalelor, acesta a precizat că ei vor fi supravegheaţi medical şi a precizat totodată că 80% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus au forme uşoare sau medii, doar 20% au forme mai grave sau critice.

În legătură cu vârful pandemiei în România, şeful Societăţii de Microbiologie a spus că este aşteptat la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai. "Cred că atunci vom ajunge la 10.000 de cazuri, dar importantă este şi structura pe grupe de vârstă şi pe patologie. Trebuie să protejam vârstnicii şi pe cei cu boli cronice sa nu se îmbolnăvească, dublat de asigurarea capacităţii spitalelor şi de găsirea unei soluţii de tratare a pacienţilor în afara spitalelor", a adăugat Rafila, amintind şi că cele mai vulnerabile persaone sunt cele cu boli cardio-vasculare, cu diabet insulino-dependent sau cu afecţiuni pulmonare cronice.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat şi el că cel mai probabil la începutul săptămânii următoare vom trece la scenariul 4, adăugând că luni se va decide dacă vor fi impuse noi restricţii pentru populaţie.

De altfel, Digi24 arată că autorităţile se pregătesc să emită un nou ordin militar, al patrulea care va fi dat în contextul pandemiei de coronavirus.

După cum BIHOREANUL a mai scris, nu mai puțin de 308 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România.  Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi de la apariția COVID-19 în țara noastră.

Deocamdată, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate - 55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj.

Până acum, 40 de persoane au murit, cea mai tânără fiind o femeie de 27 de ani, care avea și diabet.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nu toti vad cu ochi buni incercarea de limitare a raspandirii acestui virus ucigas
Raport FBI: Grupuri extremiste incearca, prin diferite metode, raspandirea infectiei cu acest virus in societate. Membrii grupurilor extremiste se incurajeaza unii pe altii in aceasta directie.
Postat 29 Martie 2020, 20:01 de 1011010
Intolerani
Extremistii vor sa ne impuna ei cand si ce Imn sa ascultam, ce Tricolor sa avem, si ce Limba sa vorbim in tara noastra.
Postat 29 Martie 2020, 19:56 de 1011010
noi restrictii?
... in loc de reclame, youtube va trece la difuzarea imnului :D :D :D :D ... restrictii si mai dure: in loc de muzica, youtube va difuza numai imnul national :D :D :D :D :D :D
Postat 29 Martie 2020, 19:22 de sasi
Balamuc?
Vorba lu' Mike Pompeo,Secretar de stat american:We are in a LIVE EXERCISE here.“This is not about retribution,” Pompeo explained. “This matter is going forward — we are in a live exercise here to get this right.”...President Trump replied: “You should have let us know.”...Primarul mangaliei vrea sa inchida judetul constanta.Germania nu mai vrea sezonieri in agricultura.Anglia vrea sezonieri agricoli din est,ca ramine recolta neculeasa.
Postat 29 Martie 2020, 17:02 de excalibur
excalibur
Iti tau ăștia ajutorul social :::))))
Postat 29 Martie 2020, 16:35 de Sandu2100
Cine raspunde pentru cei 2000 bolnavi?
Cum am ajuns la 2000 cu perspectiva la 10.000? Ne-ati bagat in carantina dupa ce raul era deja facut.A fost democratic sa nu opriti avioanele la timp si sa repatriati persoane contaminate?Pina acuma ati facut sluj la Marea uniune europeana,trebuia sa declansati asistenta umanitara UE a oricarui cetatean,acolo unde l-a prins virusul.Tratament si cele necesare traiului.O luna,un an,doi.Ce ne miram,KWJ a zis "Ja" cind a dat ordin merkel la contingente de refugiati sirieni,ca doar nu-i caza in casele lui.In loc sa carantineze fara discutii tot ce a intrat in tara,din timp,ca de teste si asistenta medicala nu putea fi vorba, baga o tara intreaga in scenariul 4...Ridica ISU 2 corturi,la care le zice spital de campanie;probabil donatii si alea...
Postat 29 Martie 2020, 16:27 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON