URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2020, 20:35

Șeful ITM Bihor, Marius Rotar: „Scenariile pesimiste nu s-au confirmat”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La debutul pandemiei de Covid-19, previziunile privind piaţa muncii locale erau cât se poate de sumbre. Confruntate cu restricţii nemaiîntâlnite, multe companii păreau că nu se vor revigora prea curând. Cifrele momentului arată, însă, că economia din Bihor nu este atât de afectată pe cât se temeau mulţi.

Într-un interviu acordat BIHOREANULUI la opt luni de la debutul pandemiei, Marius Rotar, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, arată că numărul salariaţilor din judeţ e similar cu cel din aceeaşi lună a anului trecut, semn că persoanele concediate şi-au găsit alte locuri de muncă.

Rotar subliniază că angajatorii din judeţ sunt responsabili, asigurându-le salariaţilor măştile şi dezinfectanţii necesari pentru a preveni infecţiile cu Sars-Cov-2. În schimb, încă mai sunt patroni care dovedesc meschinărie, ţinând angajaţi "la negru", adică fără contracte de muncă...

Diferenţe "nesemnificative"

- Pandemia a provocat o criză şi pe piaţa muncii, în Bihor înregistrându-se în aprilie un număr record de contracte de muncă suspendate, aproape 39.000. Care este situaţia acum?

- Datele la zi (n.r. în 29 octombrie) arată că avem în Bihor 190.093 de contracte de muncă active, 166.198 salariaţi activi şi 7.749 de contracte suspendate. Cu excepţia perioadei de debut a pandemiei, când a fost o cădere justificată de restricţii, pe fondul crizei sanitare, în Bihor s-a menţinut linia aceasta de 190.000 de contracte de muncă active. Dintre ele, aproximativ 57% sunt în Oradea. Un aspect interesant este că există şi o migraţie internă spre Oradea, care a continuat să se manifeste şi în acest an. Oameni din alte părţi ale ţării continuă să vină să lucreze aici.

- Previziunile privind piaţa muncii la final de an nu erau foarte bune. Se confirmă scenariile pesimiste?

- Nu s-au confirmat. Diferenţa faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este nesemnificativă. Pe 29 octombrie 2019 aveam 192.078 de contracte active, 168.447 de salariaţi activi şi 7.418 de contracte de muncă suspendate. Pierderile sunt în ramurile afectate de restricţii, cum este HoReCa.

- Aveţi date cu privire la pensiunile sau restaurantele care s-au închis?

- Noi nu deţinem astfel de date. În schimb, la unităţile de cazare din Felix şi Băile 1 Mai am înţeles că se pune problema unor reduceri de norme, ceea ce nu e rău. Nu se justifică să rămână toţi angajaţii cu normă întreagă, pentru că nu au ce să lucreze, dar angajatorii nu îi concediază. Cei care fac asta merită apreciaţi.

- În primăvară şi la începutul verii, multe companii au făcut şi concedieri colective. Au reuşit bihorenii să îşi găsească joburi în alte părţi?

- În total, în intervalul martie - octombrie, 35 de firme din Bihor au anunţat concedieri colective, pentru un total de 2.663 de angajaţi. Datele deja prezentate arată că cel puţin o parte dintre ei şi-au găsit alte locuri de muncă.

Patronii bihoreni respectă regulile

- ITM Bihor verifică dacă localurile respectă normele impuse de autorităţi, cum ar fi distanţa minimă de 2 metri între mese. Totuşi, la un control recent la care au participat şi jurnaliştii, un subordonat al dvs. nu a amendat o asemenea încălcare flagrantă a legii. Au rost aceste controale nocturne?

- Până la urmă, acel local a fost amendat cu 2.000 lei. La aceste controale, coordonate de Prefectură şi Poliţie, cu echipe mixte, noi nu verificăm doar distanţarea meselor, ci şi instruirea SSM (n.r. securitate şi sănătate în muncă), dotările pentru personal ş.a. Dacă am face pe loc toate aceste verificări, echipa ar sta mult acolo. De aceea facem poze, administratorul vine cu actele la sediu şi atunci controlăm tot. Este mai eficient aşa.

- Patronii bihoreni asigură angajaţilor măşti, dezinfectanţi pentru protecţia împotriva Covid-19?

- Obligaţia este stipulată în Legea 55/2020, care prevede şi sancţiuni. N-am avut nicio sesizare, iar în controalele noastre nu am depistat probleme flagrante.

- Verifică ITM Bihor şi condiţiile de transport al angajaţilor din judeţ? Degeaba le asigură patronii distanţare la muncă dacă îi înghesuie în autobuze...

- În general, facem verificări la respectarea decalării orei de începere şi terminare a programului de lucru, aspecte care influenţează şi transportul. Într-o întreprindere, dacă 200 de angajaţi intră la muncă la ora 8, într-un sfert de oră riscul de îmbolnăvire este foarte mare. Firmele au înţeles şi respectă această recomandare. Trebuie să dovedească responsabilitate şi angajaţii, să poarte masca primită, să-şi dezinfecteze mâinile şi să păstreze distanţa fizică.

Nu au fost mari focare

- Cum reacţionează angajatorii bihoreni la depistarea cazurilor de Covid-19? Au fost firme care şi-au suspendat complet activitatea, din acest motiv?

- Doar Direcţia de Sănătate Publică poate da un răspuns pertinent. Nu au fost cazuri flagrante, de firme mari închise din cauza unor focare.

- Una dintre recomandările autorităţilor este ca angajaţii, în măsura posibilităţilor, să lucreze de acasă. Se respectă acest sfat în firmele din Bihor?

- Da, acolo unde tipul de activitate permite. Este şi un avantaj pentru angajator, nu mai cheltuie pentru transport, lumină, încălzire, aer condiţionat...

- Ce înseamnă, de fapt, telemunca? Cât de des trebuie să vină angajatul la sediul firmei?

- Potrivit Legii 81 din 2018, telemunca este forma de organizare a muncii în care salariatul lucrează în alt loc decât sediul angajatorului, folosind tehnologia informaţiei. Condiţiile de telemuncă se stipulează în contract, unde angajatorul poate menţiona, de exemplu, că o zi pe săptămână angajatul vine la birou.

Munca la negru, în continuare o problemă

- Ce probleme au reclamat bihorenii în acest an la ITM?

- În general, sesizările vizează probleme precum neplata salariului sau a muncii suplimentare, care de regulă se remediază în scurt timp.

-  Munca la negru mai este un fenomen?

- Încă întâlnim cazuri. Anul acesta am găsit şi unităţi unde s-au suspendat contractele de muncă, s-au încasat banii de la stat pentru şomajul tehnic, dar de fapt oamenii lucrau. Este nu doar muncă la negru, sancţionată ca atare, ci şi o atitudine meschină.

- În ce domenii găsiţi angajaţi "la negru"?

- În multe domenii, de la alimentaţie publică la construcţii sau transporturi. În general, se practică în munca necalificată, dar am întâlnit şi ingineri în această situaţie. Recent, am găsit un şofer de TIR, pe camion, fără contract de muncă. Mă întreb ce curaj are acel angajator, să dea vehiculul pe mâna unui şofer, fără contract! Amenda pentru munca fără forme legale este de 20.000 lei, anume gândită să descurajeze.

- Cum credeţi că a schimbat pandemia piaţa muncii?

- O imagine clară vom avea la primăvară, însă suntem în perioada de repoziţionare. Schimbări clare sunt munca de la distanţă şi orientarea spre comunicarea digitală, cu semnătură electronică, documente transmise prin e-mail...

Pandemia dictează viitorul

- Ce merge bine în economia locală?

- În Oradea avem avantajul parcurilor industriale, unde sunt aproape 10.000 de angajaţi. Cu soţii, copii, vorbim de circa 25.000 de oameni care au o pâine pe masă, pentru că există posibilitatea muncii. Construcţiile au mers foarte bine, au un trend crescător, menţinut şi în pandemie. Industria uşoară a şchiopătat un pic, dar asta doar pentru că a depins de comenzile din străinătate.

- Ce previzionaţi pentru piaţa muncii din Bihor în anul 2021?

- Depinde de evoluţia pandemiei. Factorii de decizie de la nivel guvernamental trebuie să găsească un echilibru între sănătate şi economie. Dacă nu îl găsesc, nu va fi bine pe nicio latură. De asemenea, depindem de pieţele de afară. În funcţie de cum se va aşeza Europa, se va repoziţiona şi economia din România.

- Le recomandaţi bihorenilor să facă acum o schimbare în carieră? Sau angajatorilor să dezvolte noi afaceri?

- Nu îmi pot permite să fac recomandări. Fiecare decide după modul în care simte şi gândeşte.

- Înţeleg, însă, că nu trebuie să fim foarte pesimişti...

- Aşa este. La cald, au fost multe scenarii apocaliptice şi nu este de condamnat. Dar între timp s-au mai aşezat lucrurile.

Salarii mai mici, şomeri mai puţini

- Una dintre temele intens dezbătute sunt salariile mici din Bihor. Cine e de vină pentru nivelul acestora şi care sunt previziunile dvs. pentru viitor?

- Avem salarii mai mici decât în Cluj, Timişoara, Bucureşti, e adevărat, dar avem o stabilitate a numărului locurilor de muncă, care ne conferă un oarecare confort. Sigur, fiecare am vrea să câştigăm dublu, dar uitaţi-vă că avem o rată mică de şomaj. Decât să avem salarii cu 5 procente mai mari şi 7% rata constantă de şomaj, eu cred că e mai bine aşa. Angajatorul care doreşte calitate va plăti mai mult, mai devreme sau mai târziu.

- Autorităţile pot interveni în vreun fel în problema salariilor?

- Personal, cred că în locul unui salariu minim o variantă ar fi impozitarea pe sumă fixă. Să luăm un exemplu: dintr-un salariu de 1.000 euro plătit de un angajator, 47% ajunge la stat. Dacă legiuitorul ar fi spus că pentru fiecare angajat compania plăteşte o sumă fixă, de exemplu 200 euro, toată lumea ar fi mai câştigată: angajatorul ar mări salariul, statul şi-ar lua şi el banii, iar angajatul ar merge cu mai mulţi bani acasă, care se întorc apoi tot în consum. Ar putea fi o soluţie...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Grea cu aritmetica la "liberalii" care se ocupă de munca "la vedere" și cea "la negru" !?!
Totul e bine, cam la fel cum era anul trecut pe vremea asta, iar "guvernul meu" poate fi mulțumit la numărătoare ... doar că, numai în Bihor după cum ni se oferă cifrele oficiale, și-au pierdut locul de muncă vreo 5.500 de oameni care fac acum foamea. Steagurile lui Marius "Pristanda" Rotar fâlfâie ... ha, ha, ha !?!
Postat 05 Noiembrie 2020, 12:20 de CrisDumi
interviu
Piața muncii in bihor e o glumă, iar salariile caricaturi. Așa zisele parcuri industriale, in fapt niste găinării-escrocherii sunt patronate de tot felul de rețele de pocaiti, țărani de bihor cu fufe absolvente de jurnalism pe post de hr-pr. 99% din judet câștigă minim pe economie, iar restu sunt șomeri sau șomeri neînregistrati. Munca la negru e pe față. Construcțiile merg in măsura in care au abonament la pnl sau psd, totul pe șmen și corupție...
Postat 04 Noiembrie 2020, 23:24 de Cetatea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON