URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Iulie 2014, 16:33

Şeful ITM Bihor: A crescut numărul accidentelor de muncă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Indiferenţa faţă de necesitatea respectării normelor de protecţie a muncii face victime omeneşti. Potrivit ultimului raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, dat publicităţii luni, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 58 de accidente de muncă în judeţ, ceea ce - la 162.068 salariaţi - este mult. Nouă asemenea accidente au fost înregistrate doar în cursul lunii trecute.

Din totalul accidentelor de muncă petrecute în acest an în Bihor, şapte au fost cu consecinţe tragice, victimele pierzându-şi viaţa, două astfel de cazuri având loc doar în luna iunie, iar în alte două cazuri au rămas invalide pe viaţă, cu pierderea totală a capacităţii de muncă şi pensionarea pe caz de boală.

"Cele mai multe accidente de muncă au loc în sectorul construcţiilor, dar accidente de muncă sunt considerate, potrivit legii, şi situaţiile în care victimele se accidentează în drum spre locul de muncă. Nu putem spune că asemenea cazuri sunt puţine, cele mai multe fiind provocate de nerespectarea normelor de siguranţă în muncă", spune inspectorul şef al ITM Bihor, Marius Rotar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Lu'Adrian Protejatu &Danuta.Yo
Se vede cu ochiul liber ca habar n-aveti despre ce vorbiti!Chiar credeti ca ITM-ul umbla cu ochii inchisi? Va inselati amarnic! Nimeni nu-si risca painea pentru mizeriile generate de complicitatea dintre patroni si angajati! Ce-ar fi sa va innecati cu vorbele de 2 lei pe care le scuipati? In Bihor nici un accident de munca nu este trecut cu vederea, iar voi sunteti niste dobitoci!
Postat 19 Iulie 2014, 10:30 de ACTIV-JobY
HOTII
Aceste stiri sunt precum reclamele la televizor, de vazul lumii... toata lumea stie ca in tara asta se poate rezolva orice cu bani... normal ca apar o gramada de accidente de munca cand muncitorilor li se cere sa lucreze precum robotii, indiferent de domeniul de activitate... Cei care lucreaza la stat sunt cei mai mari hoti si disperati dupa bani, macar stati naibii in banca voastra si nu mai iesiti in presa cu declaratii care nu va reprezinta... CEI CARE SE ACCIDENTEAZA LA LOCUL DE MUNCA SI INCA O GRAMADA DE OAMENI MUNCITORI CARE TREBUIE SA IA DE LA GURA CA SA ISI PLATEASCA OBLIGATIILE VA PLATESC SI PE VOI
Postat 19 Iulie 2014, 03:19 de Adrian
Nici nu este de mirare
Nici nu ma mira. I T M -ul nu face nimic ca sa stopeze acestea. Se fac controalle de florile marului si atunci cand se fac se merge pe "intelegere" si asa "da-i inainte cu manie".Chiar si la maretul strand olimpic se pica pe rupte ca Inspectia de protectia muncii nu a "vazut" ca gresia nu este antiderapanta. Constructorul a "rezolvat" beneficiarul nu la interesat. Asa ca picati cu drag. Iar ITM-ul conform secretarei nu il intereseaza pentru ca nu ai avut CONTRACT (desi exista) iar restul sefilor semneaza ca "primarii". Ce conteaza ca iti rupi mana,salele sau capul. Pe ei nu-i intereseaza si nici pe restul "organelor" abilitate.
Postat 19 Iulie 2014, 01:35 de PROTEJATUL
muncitori nemultumiti
DA foarte multe accidente de munca ,nu mai departe, saptamana trecuta la fabica de incaltaminte din beius,fosta VERONELA,a fost un accident de munca ,o femeie s-a curentat la o masina de cusut.Asta nu ar fi tot,aproape in fiecare zi cate o femeie cade la serviciu,nu se face prea mult tam tam doar in cazurile foarte grave este chemata ambulanta,Dar ma intreb oare, cum de nu sunt mai multe cazuru ?acolo se lucreaza 6 zile pe saptamana ..da am spus bn 6 deoarece sambata este zi de munca OBLIGATORIU,ca de nu le sunt taiate bonurile pe o saptamana 5 bonuri,muncitori fiind nevoit sa mearga fie ca mai pot fie ca nu.doar acum de cand a fost accidentul nu s-au mai lucrat suplimentar DOAR A FOST ITM in control .Stimati domni de la ITM nu ati putea merge mai des in control in aceea fabrica?Dar neanuntati....ca de... acum sambata nu se lucreaza,...dar cand vin contoalele toata lumea e in alerta.Muncitorii din acea fabrica nu pot spune nimic ca incepand cu ziua urmatoare sunt dati afara,sau in cel mai rau tot timpul umiliti,dar nu prea au ce face,sunt oameni cu copii de crescut cu rate de platit si banii, vedeti dumneavoastra trebuiesc.Dar ma intreb,E CORECT SA TI SE TAIE BONURILE?
Postat 18 Iulie 2014, 19:23 de danuta
ce ne-om face//
Marius Rotar...hahahahahahahah cel mai mare spagar de pe granita...Spune tu cam cati bani ai gubat in Filip...???da mai spune tu cati in...restul vai s-amar...cam tu cum te -ai numi??? ca esti priceput când trebuie d;;;;astea....
Postat 18 Iulie 2014, 19:16 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON