URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Februarie 2016, 19:04

Şeful ADP Oradea spune că nu ştie când va fi inaugurat aquaparkul Nymphaea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu poate să avanseze nicio dată exactă pentru inaugurarea aquapark-ului Nymphaea, care - în urma unui acord de principiu dat de consilierii locali - va fi administrat de societatea pe care o conduce.

Întrebat cum va gestiona funcţionarea aquapark-ului Nymphaea, investiţie realizată parţial din bani europeni, şi care vor fi tarifele, directorul Liviu Andrica a spus că deocamdată aceste lucruri nu sunt stabilite. "Deocamdată facem o analiză care să ne ducă spre un preţ care să acopere costurile. Pe 1 martie terminăm repartizarea în Piaţa Rogerius şi apoi vom vorbi şi de aquapark", a spus şeful ADP Oradea.

Întrebat de jurnalişti cum se face că aceste lucruri nu sunt stabilite încă, având în vedere că reprezentanţii municipalităţii au anunţat drept dată estimată de inagurare a aquapark-ului 1 mai 2016, Liviu Andrica a spus că nu-şi asumă datele date de alţii şi a subliniat faptul că nu ADP Oradea se ocupă de construcţia acestuia.

"Eu nu avansez nicio dată pentru deschiderea aquapark-ului. În momentul în care va trebui să-l deschidem vom fi pregătiţi. Pot să vă spun însă că acel aquapark nu se va deschide până nu va avea condiţii de calitate şi de siguranţă", a afirmat directorul societăţii. Totodată, Liviu Andrica a anunţat că înaintea deschiderii aquapark-ului, timp de o lună, se vor face simulări astfel încât totul să funcţioneze la parametri.

Gândit ca un complex de wellnes şi relaxare, aquapark-ul va avea un bazin de sărituri şi unul de înot, proiectate la dimensiuni olimpice, un bazin de adulţi, unul pentru copii şi unul cu valuri, 6 tobogane exterioare cu o lungime între 41 şi 183 metri, deservite de un turn înalt de 18 metri. Complexul, alimentat de două foraje proprii, va avea inclusiv un bazin cu apă geotermală. Pe cele 7 hectare de teren vor fi plantaţi 519 arbori cu coronament mare. Vizitatorii vor avea la dispoziţie un punct de informare turistică, 300 de locuri de parcare şi circa 1.000 de dulapuri cu cheie.

Lucrările de construire sunt executate de firma Kesz Epito Es Szerelezo pentru suma de 88,3 milioane lei şi trebuiau finalizate până la 15 decembrie 2015. Termenul de predare a fost însă amânat, reprezentanţii municipalităţii estimând că aquapark-ul va fi inaugurat la 1 mai 2016. Consiliul Local şi-a asumat că va plăti circa 1,9 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru lucrările restante.

Citeşte pe aceeaşi temă: "Electoraliada". PSD a blocat exproprierea unor imobile din strada Codrilor pentru a face loc parcării de la aquaparkul Nymphaea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din Mai va fi Iunie?
Cred, nu sunt sigur, dar cred că Duminică, 5 iunie, exact când au loc alegerile, se va inaugura acest complex. Eu așa aș face :)
Postat 04 Februarie 2016, 21:21 de anghel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON