URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu un an înaintea lui 2024, când toți politicienii vor alerga după ștampile la europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, unii au și intrat în campanie. Au, n-au „subiecte”, pesediștii bihoreni „pac, la Războiul”! Convoacă întâlniri cu jurnaliștii, scriu și trimit comunicate, își somează la foc automat inamicii din PNL. Cu excepția stridenței, nimic spectaculos.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
04 Februarie 2016, 19:04

Şeful ADP Oradea spune că nu ştie când va fi inaugurat aquaparkul Nymphaea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu poate să avanseze nicio dată exactă pentru inaugurarea aquapark-ului Nymphaea, care - în urma unui acord de principiu dat de consilierii locali - va fi administrat de societatea pe care o conduce.

Întrebat cum va gestiona funcţionarea aquapark-ului Nymphaea, investiţie realizată parţial din bani europeni, şi care vor fi tarifele, directorul Liviu Andrica a spus că deocamdată aceste lucruri nu sunt stabilite. "Deocamdată facem o analiză care să ne ducă spre un preţ care să acopere costurile. Pe 1 martie terminăm repartizarea în Piaţa Rogerius şi apoi vom vorbi şi de aquapark", a spus şeful ADP Oradea.

Întrebat de jurnalişti cum se face că aceste lucruri nu sunt stabilite încă, având în vedere că reprezentanţii municipalităţii au anunţat drept dată estimată de inagurare a aquapark-ului 1 mai 2016, Liviu Andrica a spus că nu-şi asumă datele date de alţii şi a subliniat faptul că nu ADP Oradea se ocupă de construcţia acestuia.

"Eu nu avansez nicio dată pentru deschiderea aquapark-ului. În momentul în care va trebui să-l deschidem vom fi pregătiţi. Pot să vă spun însă că acel aquapark nu se va deschide până nu va avea condiţii de calitate şi de siguranţă", a afirmat directorul societăţii. Totodată, Liviu Andrica a anunţat că înaintea deschiderii aquapark-ului, timp de o lună, se vor face simulări astfel încât totul să funcţioneze la parametri.

Gândit ca un complex de wellnes şi relaxare, aquapark-ul va avea un bazin de sărituri şi unul de înot, proiectate la dimensiuni olimpice, un bazin de adulţi, unul pentru copii şi unul cu valuri, 6 tobogane exterioare cu o lungime între 41 şi 183 metri, deservite de un turn înalt de 18 metri. Complexul, alimentat de două foraje proprii, va avea inclusiv un bazin cu apă geotermală. Pe cele 7 hectare de teren vor fi plantaţi 519 arbori cu coronament mare. Vizitatorii vor avea la dispoziţie un punct de informare turistică, 300 de locuri de parcare şi circa 1.000 de dulapuri cu cheie.

Lucrările de construire sunt executate de firma Kesz Epito Es Szerelezo pentru suma de 88,3 milioane lei şi trebuiau finalizate până la 15 decembrie 2015. Termenul de predare a fost însă amânat, reprezentanţii municipalităţii estimând că aquapark-ul va fi inaugurat la 1 mai 2016. Consiliul Local şi-a asumat că va plăti circa 1,9 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru lucrările restante.

Citeşte pe aceeaşi temă: "Electoraliada". PSD a blocat exproprierea unor imobile din strada Codrilor pentru a face loc parcării de la aquaparkul Nymphaea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din Mai va fi Iunie?
Cred, nu sunt sigur, dar cred că Duminică, 5 iunie, exact când au loc alegerile, se va inaugura acest complex. Eu așa aș face :)
Postat 04 Februarie 2016, 21:21 de anghel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON