URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2023, 09:35

Șef peste șefi: Cum s-a ajuns în Primăria Oradea ca la șase oameni să fie trei șefi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fiecare doi cu sapa, câte unul cu mapa! Fostul jurnalist Călin Corpaş, devenit consilier al primarului Florin Birta, a preluat la sfârşitul lunii iunie funcţia de coordonator al Compartimentului Administrare IT.

Măsura este menită să îl degreveze pe primar de semnarea hârtiilor pentru banale achiziţii de piese de calculator şi să îl familiarizeze pe consilierul acestuia cu o funcţie de coordonare.

Instalat pe post, Corpaş s-a întâlnit cu IT-iştii pentru a deprinde specificul activităţii acestora, spre surprinderea lor.

Compartimentul IT are deja doi şefi, acesta fiind coordonat managerial de city-managerul Mihai Jurca, care urmează să se întoarcă în Primărie, după un an de cursuri în străinătate, iar profesional de fostul şef al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Bihor, Ioan Roşie, angajat cu titlu de colaborator.

Altfel spus, în Primăria Oradea, la şase oameni sunt trei şefi. Nu e de mirare că sistemul mai dă rateuri...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@petre93
Ma mir ca nu se prinde rusinea de el. Il stie deja toata Oradea cine e.
Postat 17 Iulie 2023, 16:58 de adi13
sandu/drop
Ai dreptate sandu, pe Bihon sunt multi idioti, aici e mai bine ca esti singurul.
Postat 16 Iulie 2023, 18:52 de Petre93
Tot boschetarul să aibă repartizat câte o felie de boschet.
Chiar asa. Ce sa vezi, in Paris, edilii au inceput sa sparga pietele betonate, porfirate, si sa planteze pomi si vegetatie. Cica se pregatesc pentru viitoarele canicule de 50°. Unde esti , Malane, cind umpleai piata unirii cu porfir si piatra trani, de explicai oradenilor ca poatra dumitale e cu 10° mai rece decit asfaltul, vara , in dogoarea soarelui ? Fiecare cu boschetul lui...
Postat 16 Iulie 2023, 03:53 de excalibur
"jurnalistul" corpas
in realitate un fidel lingau atat al lui Ilie (care dracu' stie de ce-i tolereaza p-astia) cat si al primarului, a fost "angajat" conseler pentru limbile pe care le dadea prin Jurnal Bihorean de parca era ziarul lui tac-su, dupa ce s-au prins si aia, intr-un tarziu, ca "jurnalistul" incasa marafeti cand de la penele, cand de la "ceilalti", de unde pica, si ca trompeta era prea evidenta catre premarele :D
Postat 14 Iulie 2023, 21:11 de topograf
Petre93
Doar aici , și nu mai mult ca tine. Pe bihon eu nu comentez ca e prea mulți idioți. Spune-ne ce cauți tu aici ??? Cu ce ocazie ???
Postat 14 Iulie 2023, 17:50 de Sandu2100
sandu/drop
Atat poti schizofrenicule? Numai partide vezi, suferi si de paranoia. Vai de capul tau, toata ziua esti aici, fara familie, femei, ocupatie, doar pagina asta si pe bihon toata ziua. Cat de ratat poti fi, incredibil!!!
Postat 14 Iulie 2023, 17:36 de Petre93
Banii oradenilor
Asta plus bani multi dati echipei de baschet si mai nou celei de fotbal. Beneficiaza cativa, putini, iar cei care platesc taxele, impozitele, datoriile orasului plus salariile mari celor din primarie sunt cu paguba. De exemplu copiii contribuabililor lor nu sunt ajutati sa practice un sport, sa inceapa prin a avea un parcurs sanatos in viata. Asa e cand ajung banii comunitatii pe mana unora ca astia.
Postat 14 Iulie 2023, 16:20 de Timi
Aceasta e politica de cadre la liberali.
Tot boschetarul să aibă repartizat câte o felie de boschet. Nu-i ceva special la PMO. Totul ține de modul oportunist de a vedea asfaltul pe care calcă fiecare pupincurist cu patalama de membru PNL.
Postat 14 Iulie 2023, 16:16 de KP
Petre93
Dar de ce nu ne spui TU cum e cu lingăii ca tine, de propagandă PZD și USR . Să ne spui tu fișa prostului.
Postat 14 Iulie 2023, 15:57 de Sandu2100
drop/sandu
Sa ne explice drop cum e cu atatia lingai pe langa primarie, partid. Pai propaganda PNl ne spune altceva la televizor. Hai drop si explica, e in fisa postului sa scrii
Postat 14 Iulie 2023, 15:33 de Petre93
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON