URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Decembrie 2018, 12:48

Şedinţă festivă de Centenar, la Consiliul Judeţean: Deşi a fost gazdă, Pásztor n-a rămas să închine cu invitaţii în cinstea României (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a organizat, sâmbătă dimineaţa, o şedinţă festivă dedicată Centenarului Marii Unirii, care a cuprins o alocuţiune a istoricului Vasile Faur şi un mic recital de cântece patriotice susţinut de grupul vocal al Facultăţii de Muzică, în frunte cu profesorul Florin Mariş-Hinsu.

Festivitate cu absenţi

Şedinţa festivă a început puţin după ora 9.30 în Sala Mare a Consiliului Judeţean cu intonarea Imnului Naţional al României.

De la şedinţă au lipsit câţiva consilieri judeţeni din PNL, PSD şi UDMR, formaţiunea din urmă fiind reprezentată de 4 din cei 7 consilieri, incluzându-l pe şeful CJ, Pásztor Sándor, cel care a condus şedinţa şi a spus că se bucură că numărul de participanţi la eveniment este mai mare ca anul trecut.

Au fost prezenţi invitaţi precum prefectul Ioan Mihaiu, europarlamentarul Emilian Pavel, deputaţii Sorin Ioan Roman şi Dumitru Gherman. Dintre participanţi, o bună parte au purtat cocarde tricolore, ii sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu motive tradiţionale sau eşarfe tricolore.

"Eram mai confraterni românii cu ungurii"

După imn, istoricul Viorel Faur a ţinut un discurs intitulat "100 de ani de România" în care a vorbit despre felul în care a fost aleasă ziua de 1 Decembrie drept Ziua Naţională a României.

În discursul său, Faur a amintit că printre senatorii care au semnat proiectul privind alegerea acestei zile ca zi naţională s-au numărat şi trei maghiari. "În 1990 eram mai confraterni românii cu ungurii decât suntem astăzi", a constatat istoricul.

Tot el a mai spus că la momentul 1918 au avut contribuţii atât membrii Partidului Naţional Român cât şi cei ai Partidului Social Democrat al românilor din Transilvania, care au fondat Consiliul Naţional Român Central pentru a înfăptui Unirea. "Ei au înţeles că toţi trebuie să meargă împreună la Alba Iulia şi aşa au şi făcut", a spus Viorel Faur, dându-le pildă politicienilor prezenţi că pentru cauze măreţe poate exista "solidaritate naţională".

Tot el le-a spus fără ocolişuri celor prezenţi că românii şi liderii lor de la 1918 au fost mai "înalţi" şi mai patrioţi decât ei: "Remarc că au fost mult mai înalţi decât noi, mult mai profunzi ca patrioţi decât noi cei de astăzi, din păcate. Dar rămân ca exemplu pentru noi toţi. Bine ar fi să înţelegem acest exemplu al solidarităţii naţionale".

Absent de la şampanie

La finalul şedinţei, vicepreşedintele Ioan Mang a luat cuvântul şi i-a invitat pe toţi cei prezenţi într-o sală alăturată să închine cu şampanie în cinstea zilei de 1 Decembrie.

Deşi a condus şedinţa festivă şi a fost gazda evenimentului, preşedintele Pásztor Sándor nu şi-a îndeplinit sarcinile de amfitrion, acestea fiind preluate de Ioan Mang şi Traian Bodea, care s-au dus în sala cu paharele cu şampanie şi au stat mai multe minute pentru a închina cu toţi doritorii, inclusiv cu adversarii din PNL.

Pásztor nici măcar nu a fost văzut făcându-şi apariţia în acea sală pentru a închina în cinstea României, la fel cum n-au făcut-o nici ceilalţi aleşi ai UDMR.

Apoi, liderii din Consiliul Judeţean, inclusiv Pásztor, s-au deplasat în Piaţa Unirii, unde au început festivităţile organizate de Instituţia Prefectului Bihor de Centenarul Marii Uniri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Jogodii aka neutryno
Ghiolbanii tot ghiolbani. Mai civilizati si voi! Au trecut, totusi, o mie de ani... Rusine sa va fie! Rusine Pasztor!
Postat 01 Decembrie 2018, 16:47 de Alcor
Individ/indivizi de doi bani
Romania, este tara care l-a/i-a hranit si i-a/le-a dat o educatie gratuit. Niste lepre aka neutryno, jigodii bolnave de ura si rautate, nu merita sa respire aerul Romaniei.
Postat 01 Decembrie 2018, 16:27 de Alcor
Un tip penibil
Acest Pásztor Sándor datoreaza totul acestei societati la fel de jalnice ca si dumnealui, cea din tara unde totul merge de-a indaratul, Romania. Luxul in care se lafaie, confortul si pozitia sociala. Intr-o tara unde pricipiile sunt ale normalitatii si valorii, ca si Ungaria, un individ de aceasta teapa ar presta o munca oarecare, retribuita modest. Asa ca ar trebui sa fie de-a dreptul fericit ca e cetatean roman.
Postat 01 Decembrie 2018, 15:09 de Neutryno
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON