URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ca să vedeți cum se fac marile proiecte de investiții în România! De mult se știa că vor exista fonduri europene pentru dezvoltarea transportului durabil, tramvaie și trenuri urbane. Povestea asta o vântură primarul Emil Boc de 10 ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
02 Martie 2010, 14:24

Sechelariu, internat după ce a ajuns în vizorul DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul primar al municipiului Bacău Dumitru Sechelariu a fost internat, luni, la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Bacău, după ce fusese audiat şi reţinut de procurorii anticorupţie, în cazul directorului la SC Transport Public SA Bacău, acuzat de cumpărare de influenţă, au informat surse judiciare.

Surse judiciare susţin că fostul primar băcăuan a fost deja adus în Bucureşti pentru investigaţii medicale, în paralel DNA solicitând cercetarea lui în stare de arest.

Medicii de gardă de la Spitalul Judeţean Bacău au refuzat să dea orice detalii despre starea de sănătate lui Dumitru Sechelariu.

Sechelariu a fost reţinut de DNA după ce, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada ianuarie - februarie 2010, directorul SC Transport Public SA Bacău, Iuliean Şutu, a oferit unor denunţători sume de bani pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în cadrul unui litigiu comercial.

În 17 februarie 2010, Şutu a remis unuia dintre cei doi denunţători suma de aproximativ 77.400 de lei în scopul menţionat. În acest dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane, fiind vizat şi Dumitru Sechelariu.

Şuţu a fost arestat în 19 februarie de către Judecătoria sectorului 1 al Capitalei.

Între timp, Sechelariu a mai fost internat în februarie, după ce suferise un preinfarct, iar în 26 februarie, a fost externat. Surse medicale din cadrul spitalului ieşean susţineau că Sechelariu va urma un tratament de specialitate timp de câteva luni, recomandându-i-se, totodată, un regim sever.

Potrivit managerului IBC Iaşi, Grigore Tinică, fostul edil al municipiului Bacău a fost internat cu angină instabilă, în stare de preinfarct, fiind supus unei intervenţii de angioplastie coronariană, în urma căreia i-au fost montate stenturi pe artere.

Dumitru Sechelariu a fost primar al municipiului Bacău, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 - mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA - şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătraţi, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA - la care acesta era acţionar - au beneficiat de 57.979 de metri pătraţi, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susţineau anchetatorii.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Dumitru Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept, fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

UPDATE:

Fostul primar al Bacăului va fi cercetat în libertate. Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a acestuia, iar la puţin timp, Sechelariu a şi ieşit din spital.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON