URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2010, 14:24

Sechelariu, internat după ce a ajuns în vizorul DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul primar al municipiului Bacău Dumitru Sechelariu a fost internat, luni, la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Bacău, după ce fusese audiat şi reţinut de procurorii anticorupţie, în cazul directorului la SC Transport Public SA Bacău, acuzat de cumpărare de influenţă, au informat surse judiciare.

Surse judiciare susţin că fostul primar băcăuan a fost deja adus în Bucureşti pentru investigaţii medicale, în paralel DNA solicitând cercetarea lui în stare de arest.

Medicii de gardă de la Spitalul Judeţean Bacău au refuzat să dea orice detalii despre starea de sănătate lui Dumitru Sechelariu.

Sechelariu a fost reţinut de DNA după ce, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada ianuarie - februarie 2010, directorul SC Transport Public SA Bacău, Iuliean Şutu, a oferit unor denunţători sume de bani pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în cadrul unui litigiu comercial.

În 17 februarie 2010, Şutu a remis unuia dintre cei doi denunţători suma de aproximativ 77.400 de lei în scopul menţionat. În acest dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane, fiind vizat şi Dumitru Sechelariu.

Şuţu a fost arestat în 19 februarie de către Judecătoria sectorului 1 al Capitalei.

Între timp, Sechelariu a mai fost internat în februarie, după ce suferise un preinfarct, iar în 26 februarie, a fost externat. Surse medicale din cadrul spitalului ieşean susţineau că Sechelariu va urma un tratament de specialitate timp de câteva luni, recomandându-i-se, totodată, un regim sever.

Potrivit managerului IBC Iaşi, Grigore Tinică, fostul edil al municipiului Bacău a fost internat cu angină instabilă, în stare de preinfarct, fiind supus unei intervenţii de angioplastie coronariană, în urma căreia i-au fost montate stenturi pe artere.

Dumitru Sechelariu a fost primar al municipiului Bacău, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 - mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA - şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătraţi, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA - la care acesta era acţionar - au beneficiat de 57.979 de metri pătraţi, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susţineau anchetatorii.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Dumitru Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept, fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

UPDATE:

Fostul primar al Bacăului va fi cercetat în libertate. Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a acestuia, iar la puţin timp, Sechelariu a şi ieşit din spital.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON