URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Noiembrie 2023, 15:35

Seară de conversație în mai multe limbi străine, în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitați la Polyglot Meetup, o seară de conversație în mai multe limbi străine, care va avea loc în data de 4 decembrie, de la ora 18.30. Participarea este gratuită.

Conversații în limbi străine

„Acest eveniment aparte își propune să celebreze diversitatea lingvistică și să întărească caracterul multicultural al orașului nostru. Fiecare participant va putea exersa engleza, franceza, germana, italiana sau spaniola într-un cadru informal și relaxat”, transmit organizatorii, mai multe cluburi de limbi străine din Oradea.

Un alt scop al întâlnirii este încurajarea formării de cluburi noi de conversație și pentru alte limbi străine.

La seara Polyglot Meetup, care se va desfășura la Morrigan’s Coffee& Pub, pe strada Vasile Alecsandri nr. 19 din Oradea, vor fi 5 mese pentru tot atâtea limbi străine. Inițial, doritorii se înscriu pentru un centru și se așază la masa cu limba străină aleasă.

„Fiecare grup lingvistic este liber să aleagă activitățile de conversație. De la ora 19, va fi liber la mișcare, astfel încât cei care vor să converseze în mai multe limbi, adică poligloții, o pot face”, adaugă Flavia Matei, reprezentanta unuia dintre cluburile organizatoare.

Polyglot Meetup este inițiativa unor orădeni pasionați de limbi străine, membri ai cluburilor de limbă franceză, engleză și germană din Oradea.

„Oricine e binevenit”

Unele întâlniri de conversație au loc săptămânal și sunt deschise pentru toți doritorii, indiferent de nivel, pentru cei care nu au mai avut ocazia să vorbească de mult sau care vor doar să asculte.

Clubul de limba franceză, de exemplu, numit Francofilii orădeni, este coordonat de Flavia Matei și serile de conversații „Soirée conversation” au loc în fiecare miercuri, de la ora 18.30, la Morrigan’s Pub. Cel de germană, DeutschClub, este organizat de Mirela Mărcuț în fiecare joi, de la ora 18.30, într-o locație ce se transmite în privat celor care își anunță participarea. BIHOREANUL a mai scris despre acest club de germană aici.

Clubul de engleză, cel mai vechi din oraș, înființat în 1991, are întâlniri săptămânale și gratuite, vineri, de la ora 18, la Liceul Ady Endre și „oricine este binevenit”, transmite organizatorul Selyem Ioan.

„Fiecare club pune accentul pe vorbire, practicarea limbii prin prezentări pe diferite teme, jocuri, încercăm să implicăm oamenii să vorbească și, astfel, să își îmbunătățească cunoștințele”, spune Flavia Matei, coordonatoarea Clubului Francofilii orădeni.

Participare gratuită

Evenimentul din 4 decembrie va reuni toate cluburile de limbi străine din oraș: de engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă.

În ciuda denumirii - Polyglot Meetup -, întâlnirea poligloților nu se adresează doar acestora, ci tuturor celor care doresc să participe și cunosc chiar și numai o limbă străină.

Participarea la Polyglot Meetup este gratuită, dar este necesară înscrierea în prealabil, pentru o mai bună organizare a evenimentului, la următorul link: https://forms.gle/ZwhnLaZRpMV1q4pN8. Data limită pentru înscrieri este 30 noiembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON