URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2019, 15:38

Se întorc dezertorii: Sergiu Albu, Bogdan Gireadă şi Rareş Lakatos au revenit la AJF şi CJA Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor anunţă că trei dintre cei zece arbitri bihoreni care au părăsit lotul de la CJA Bihor, după ultimele alegeri la AJF, au ajuns la sentimente mai bune faţă de forul fotbalistic bihorean şi se reîntorc acasă.

"Considerăm că este necesar să aducem opiniei publice unele informaţii de interes general ce priveşte o speţă mai aparte în fotbalul şi arbitrajul bihorean. După cum se ştie, mai ales după desele mediatizări, în urmă cu doi ani o parte a arbitrilor bihoreni divizionari au decis să îşi desfăşoare activitatea profesională în judeţul Satu Mare, fapt acceptat de CJA şi AJF Bihor tocmai în scopul aplanării tensiunilor de la acea vreme. Iată că o parte a acestora şi-au manifestat intenţia de reveni în cadrul AJF/CJA Bihor, revenind totodată la sentimente mai bune faţă de fotbalul şi arbitrajul bihorean, fapt îmbucurător", anunţă Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, într-un comunicat semnat de preşedintele Radu Bitea şi şeful Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor, Ştefan Galovits.

Mai exact, este vorba despre Sergiu Albu, Bogdan Gireadă şi Rareş Lakatos. Aceştia sunt "arbitri divizionari, primul chiar fost delegat al FC Bihor", dar sunt şi alţii "ce urmează să revină şi să îşi definitiveze chestiunile administrative cu judeţul Satu Mare", după cum mai precizează cei doi conducători ai fotbalului bihorean.

În ceea ce-l priveşte pe Sergiu Albu, acesta se întoarce la AJF Bihor în calitate de observator. "M-am transferat la Satu Mare ca arbitru, şi m-am întors acasă observator. Mulţumesc tuturor pentru primire, atât AJF Satu Mare pentru iniţiere ca observator, cât şi AJF Bihor pentru primire şi posibilitatea de continuare şi perfecţionare a acestei frumoase activităţi. Sper ca prin experienţa acumulată în cei 11 ani în lotul divizionar, să-i ajut pe tinerii arbitri să ajungă acolo unde îşi propun şi să aibă parte de multe satisfacţii, atât pe terenul de joc, cât şi în afara acestuia", a declarat Sergiu Albu pentru BIHOREANUL.

În ceea ce-i priveşte pe Bogdan Gireadă şi Rareş Lakatos, aceştia sunt arbitri asistenţi. "Dorim să abordăm subiectul acesta cu celeritate. Cu siguranţă vor fi voci împotriva acestei decizii însă am considerat că este oportun să mergem pe calea bunei credinţe, a împăcării şi soluţionării divergenţelor, demonstrând încă o dată că noi nu suntem conflictuali. Buna guvernanţă a unui sistem depinde şi de asumarea unor decizii sensibile precum aceasta şi suntem convinşi că, împreună putem fi mai buni şi să aducem plusvaloare şi o stare generală de bine, un cadru normal şi propice pentru desfăşurarea activităţilor specifice de arbitraj şi cele fotbalistice din judeţul Bihor", se mai arată în comunicatul semnat de prof. Bitea Radu (preşedinte AJF Bihor)  şi Ştefan Galovits (preşedinte CJA Bihor).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON