URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
18 Decembrie 2018, 16:11

Scumpe şi în toiul nopţii: Consilierii PNL critică preţurile mari şi orele de operare ale zborurilor Tarom spre Milano şi Barcelona

Scumpe şi în toiul nopţii: Consilierii PNL critică preţurile mari şi orele de operare ale zborurilor Tarom spre Milano şi Barcelona (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, a vorbit, marţi, în plenul Consiliului Judeţean Bihor despre diferenţele de preţuri între cursele care urmează să fie operate de Tarom de la Oradea spre Milano şi Barcelona şi spre aceleaşi destinaţii operate de Wizz Air la Debreţin, dând de înţeles că pasagerii vor alege să călătorească din Ungaria.

Mai scumpe…

Pentru zborurile din Oradea, preţurile pornesc de la 86 euro dus-întors pe destinaţia Milano -Bergamo şi 130 euro dus-întors pentru destinaţia Barcelona, pe aeroportul principal El Prat.

"Am văzut că avem curse la Barcelona şi Milano. Am verificat la aeroportul din Debreţin, unde sunt curse spre Milano de la 18,5 euro şi 37 euro, respectiv spre Barcelona între 35 şi 55 euro. Vă întreb unde vor merge călătorii. Dacă cineva merge pe banii firmei sau pe banii Consiliului Judeţean bănuiesc că nu e foarte important preţul, dar când cineva scoate bani din propriul buzunar contează", a spus Ionel Avrigeanu.

Drept răspuns, preşedintele CJ Pásztor Sándor i-a spus lui Avrigeanu că face reclamă pentru Debreţin, deşi multă lume l-a acuzat pe el, adică pe Pásztor, de acest lucru. Totodată, şeful CJ a subliniat că preţurile enumerate de Avrigeanu sunt preţuri de pornire. "Încercaţi să vă cumpăraţi un bilet să vedeţi preţurile reale. Dacă se mai adaugă şi bagaj veţi ajunge tot acolo", a spus Pásztor. După cum se ştie, în preţul biletului Tarom este inclus un bagaj de cală de 23 kilograme.

Tot el a spus că, "în ultimele luni de operare" de la Oradea, Ryanair a avut preţuri similare celor propuse de Tarom şi încărcătura aeronavelor a fost una bună.

În toiul nopţii

Tot pe această temă, consilierul PNL Sebastian Lascu a ridicat problema orelor de operare pentru zborurile spre Barcelona (El Prat) şi înapoi. "Am descoperit că din Oradea se pleacă la ora 23 şi se ajunge în Barcelona la ora 1, iar la întoarcere se porneşte la ora 1.55 din Barcelona şi se aterizează în Oradea la ora 5", a spus Lascu, criticând astfel programul de zbor total neplăcut pentru pasageri.

Concret, avioanele de Barcelona vor pleca de la Oradea la ora 23.35 şi vor ajunge la Barcelona la ora 1.20, în timp la întoarcere aeronavele vor decola la ora 1.55 şi vor ateriza la Oradea la 5.35.

Pásztor a confirmat că zborurile vor fi operate la acele ore incomode, însă a spus că acest lucru este cauzat de aglomeraţia de pe Aeroportul El Prat din Barcelona. "Nu erau sloturi de zbor. Cei din Barcelona nu mai vor zboruri noi, de câteva luni încercăm să găsim aceste variante. Momentan aşa pornesc şi vom vedea ce se întâmplă mai departe", a spus şeful CJ, adăugând că zborurile de Milano se efectuează înainte de prânz.

Venituri mai mici

Discuţiile au apărut când pe ordinea de zi a venit rândul aprobării unei rectificări de buget la Aeroportul Internaţional Oradea, regie autonomă aflată în subordinea CJ Bihor.

Aleşii PNL Bihor au refuzat să-l voteze, acesta fiind aprobat cu ajutorul consilierilor PSD, UDMR şi ALDE. Ionel Avrigeanu a explicat că liberalii nu aprobă această rectificare deoarece, deşi veniturile la Aeroport scad, bonusurile pentru conducerea regiei nu au fost atinse.

"Există o rectificare negativă, se realizează doar 94% din veniturile prevăzute în condiţiile în care cursele au scăzut la jumătate. M-a frapat că la capitolul bonusuri sumele alocate au rămas în proporţile de 100%. Nu cred că este moral, în condiţiile în care veniturile nu se realizează. Să le tăiem bonusurile şi sumele aferente contractelor de mandat şi să fie cu 6% mai puţin! Ar fi o abordare normală", a spus Avrigeanu. Propunerea lui nu s-a pus în practică.

Citește și:

Tarom a pus în vânzare biletele de la Oradea spre Milano și Barcelona. Află prețurile!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
E de neînțeles cum poate PNL ...
... cu atâția oameni superdeștepți, precum Avrigeanu, să coboare în fiecare lună calendaristică cu câte 1% în orice sondaj real, de când Blaga&Popa au "scăpat" din mașină cota de 700.000 Euro destinați cumpărării creșterii de imagine !?!
Postat 18 Decembrie 2018, 17:30 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON