URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2016, 18:03

Scrisoarea a III-a: Pasztor Sandor vrea să aibă ultimul cuvânt în disputa cu Cornel Popa, lăudându-se cu numărul de întâlniri şi „viteza de lucru”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu doar avid de imagine, ci şi foarte tenace. Aşa se arată actualul preşedinte al CJ Bihor, Pasztor Sandor, care în urmă cu o săptămână, prezentându-şi "bilanţul" primelor 100 de zile de mandat, a inclus între cele 10 proiecte "rezolvate" (în realitate majoritatea simple intenţii de viitor) şi deschiderea de noi curse, interne şi externe, de pe Aeroportul din Oradea, în discursul său nefăcând nicio referire la demersurile predecesorului său, ci sugerând că le-a "rezolvat" el singur pe toate.

Pentru că fostul preşedinte Cornel Popa l-a taxat într-o replică dată publicităţii la finele săptămânii trecute, în care a subliniat că noile destinaţii nu puteau fi stabilite de Pasztor într-o noapte şi anunţate "la cafea a doua zi dimineaţa", aşa cum pretinsese chiar UDMR-istul, acesta mai "trage" o dată, pentru a avea ultimul cuvânt.

Într-un nou comunicat, dat publicităţii luni, Pasztor ia în derâdere demersurile pe care Popa le-a avut încă din 2013 atât pentru modernizarea Aeroportului, cât şi pentru stabilirea a noi destinaţii, interne şi internaţionale, inclusiv întâlniri cu companiile aeriene, printre care şi Ryanair şi Blue Air (cele ce vor zbura de la Oradea către Barcelona şi Milano, respectiv Torino-Roma-Catania, dar şi Bucureşti-Iaşi şi Constanţa). Tonul folosit de Pasztor e chiar dincolo de limita obişnuită până acum în politica bihoreană. "Prin presă aţi făcut publică o enumerare a unor întâlniri pe care le-aţi avut în decursul celor 4 ani de mandat. Lista mă duce la ideea că cineva, din când când, s-a mai trezit şi s-a dus la câte o întâlnire", spune Pasztor în noul comunicat, lăudându-se apoi că "numărul de  întâlniri pe care le-aţi enumerat, în agenda mea de lucru figurează pentru câteva săptămâni".

Ca o concesie, Pasztor recunoaşte drept "de apreciat că aţi realizat o parte necesară a modernizării aeroportului", dar spune că demersurile lui Popa au fost degeaba, la fel ca şi finaizarea lucrărilor la Muzeul Ţării Crişurilor, iar el a semnat contractele cu companiile aeriene tocmai pentru a nu mai trece încă şase ani fără curse.

În condiţiile în care Popa l-a provocat pe Pasztor să semneze şi contractul pentru destinaţia Dusseldorf, UDMR-istul spune că aceasta este o "fabulaţie", dar nu neagă că de la Oradea se va zbura spre acest oraş german, ci spune doar că "nu există niciun înscris oficial care să confirme eventuale negocieri pentru această destinaţie, la fel cum nu există niciun document privind alte curse interne sau externe".

În final, Pasztor susţine acelaşi lucru, că "am schimbat viteza de lucru" şi CJ nu mai este "sanatoriu", spunându-i lui Popa ca "alegerile locale au trecut" şi cerându-i să se concentreze "în a pune Bihorul pe primul loc, pentru că altfel riscăm să ajungem, odată cu Oradea, de rangul 2".

Altfel spus, deşi pretinde că ar fi "tehnocrat" şi că nu e băgat în campania pentru alegerile parlamentare, Pasztor reia fix tezele vehiculate de preşedintele UDMR Bihor, Cseke Attila, cum că Oradea şi Bihorul vor fi "degradate" de un proiect pentru reclasificarea localităţilor din România.

Citiţi pe această temă şi articolul "Da, îmi asum!": Popa spune că noile curse aeriene nu le-a negociat Pasztor noaptea, ca să fie anunţate dimineaţa "la cafea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
he, he, he! Pӑstorule, ciordele, ce atata graba?!
Aveti rabdare, abia i-a venit randul lui cancescu! A, sa nu uit! Azi, mircea cosma a luat 8 ani. Stiti voi care cosma, ala de la Prahova.
Postat 01 Noiembrie 2016, 15:34 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON