URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 08 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2014, 12:19

Scrisoare deschisă: Deşi se dă confuz, directorul clubului CS Voinţa cere schimbarea proiectului (FOTO)

Deşi susţine că nu mai ţine minte "aproape nimic" din proiectul pe care Primăria Oradea l-a prezentat anul trecut cu privire la diminuarea Bazei Sportive Voinţa şi realizarea în zonă a unei parcări, directorul Clubului Sportiv Voinţa Oradea, Mircea Drăgoi, a trimis zilele acestea, în numele conducerii clubului, o scrisoare deschisă, însoţită de un alt proiect către Primărie şi Consiliul Local.

"Credeţi-mă, nu mai ţin minte aproape nimic din proiectul propus de Administraţia Imobiliară Oradea, pe care ni l-aţi prezentat anul trecut. Eram prea tulburat atunci, stare de care cred că nu erau departe toţi iubitorii tenisului şi ai sportului, în general. Noi am dorit dintotdeauna ca aici să fie aici o oază de sănătate, un loc mai cald, mai uman decât o mega-parcare", se scuză, în scrisoarea deschisă, Mircea Drăgoi.

În esenţă, propunerea acestuia vizează "un loc liniştit, un parc sportiv, unde orădenii să alerge pentru menţinerea sănătăţii, bunicii sau părinţii să-i aducă pe cei mici să se joace, iar în spatele copacilor să se audă sunetul mingii de tenis lovită cu racheta dar şi glasurile copiilor împreunate cu ale antrenorilor".

Concret, proiectul propus de Primăria Municipiului Oradea pentru actualul amplasament al Arenei Voinţa se referă la realizarea unei parcări şi menţinerea bazei sportive, dar cu un număr redus de terenuri de tenis. În schimb, proiectul conducerii clubului orădean cuprinde acelaşi număr de terenuri ca şi în prezent, cu modernizarea bazei, dar şi cu realizarea unei parcări, mai mici însă.

Deocamdată proiectul propus de administraţia locală se află în stand-by, dar după ce parcarea din spatele Tribunalului Bihor a fost terminată, directorul şi antrenorii clubului Voinţa se tem că baza lor urmează să fie afectată. De altfel, scrisoarea deschisă, adresată autorităţilor locale, a fost semnată de toţi antrenorii clubului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
oamenii
astia s-au uitat vre-o clipa ce-i pe strazile adiacente?practic nu mai sunt trotuare de masinile care parcheaza gratis(pt ca in zona aia de stradute nu se pot amenaja parcari),o tot dau cu poluarea,pai poluarea va fi cu mult mai mica pi ca se va interzice accesul auto pe strazile din acel perimetru,plus ca intelegearea era ca le face terenuri de tenis in iosia,ceea ce s-a intamplat,acum vor viceversa,astia suntem,vrem viata ca-n germania,dar parcam gratis pe trotuare,cand face unu ceva ne tinem ecologisti,antrenorii aia unde parcheaza?sau vin cu bicicletele?,vezi doamne ei sunt verzi
Postat 30 Iulie 2014, 18:29 de riveranu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON