URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2021, 13:12

Scandal internaţional cu Şoşoacă şi soţul ei. Au sechestrat şi agresat o echipă de jurnalişti din Italia, interesaţi de "senatoarea no vax" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatoarea extremistă Diana Şoşoacă continuă să provoace scandaluri, de data aceasta extinzându-şi faima şi dincolo de graniţe. Şoşoacă şi soţul ei sunt acuzaţi că, după ce au primit în casă o echipă de jurnalişti italieni, de la postul naţional Rai 1, i-au sechestrat pe aceştia şi, mai mult, i-au agresat.

După incident, jurnalista Lucia Gorraci a depus plângere împotriva senatoarei şi soţului ei, acuzându-l pe acesta din urmă că a muşcat-o. Mai mult, Silvestru Şoşoacă e acuzat şi că a agresat un poliţist, chemat la faţa locului. 

Scandal cu muşcături? 

Scandalul a avut loc vineri seara, când o echipă a Rai 1 a fost primită acasă la Diana Şoşoacă, în biroul senatoarei. 

În relatarea Rai 1 a incidentelor, jurnalista italiană discută în contradictoriu cu Şoşoacă, după care susţine că a fost închisă de aceasta, alături de colegii jurnalişti, în biroul din cabinetul de avocatură din Bucureşti, potrivit Libertatea.ro.

Din reportajul video se vede că la faţa locului ajung poliţiştii. Jurnalista Lucia Gorraci, şefa echipei, reuşeşte să iasă din casa Dianei Şoşoacă şi le spune poliţiştilor că înăuntru sunt sechestraţi colegii ei. 

La rândul ei, senatoarea ex-AUR le cere acestora să-i scoată pe jurnalişti afară şi să-i percheziţioneze, după care urmează îmbrânceli. În tevatura creată, acuză Lucia Gorraci, Silvestru Şoşoacă ar fi muşcat-o. 

Mai mult, şoţul senatoarei ar fi agresat chiar şi un poliţist. "L-a împins lipindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie cauzându-i suferinţe fizice. S-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o perioadă de 60 de zile", a declarat, potrivit Antena 1, Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. 

În imaginile surprinse de camerele italienilor se vede cum jurnalista le reproşează la un moment dat echipajelor de poliţie: "Voi nu ne protejaţi! Suntem jurnalişti!". 

La posturile de televiziune din România, Şoşoacă a susţinut că ea şi soţul ei au fost cei agresaţi de poliţie. 

Reportajul realizat de jurnaliştii Rai:

Sechestrată de senatoarea "no vax"

După scandalul de vineri cu jurnaliştii italieni au fost deschise două dosare penale, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe şi lipsire de libertate.

De asemenea, jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână, transmite News.ro.

Reportajul realizat de Rai 1 despre rata mică de vaccinare din România a fost preluat de presa italiană, care a pus accent pe tratamentul pe care jurnaliştii din peninsulă l-au primit în România. La Stampa, Il Giornale, Il Messaggero, Gazzetta di Firenze, today.it, adnkronos.it relatează pe larg despre incident, titrând „agresată și sechestrată de senatoarea no vax în România”.

În zone de conflict

Conform G4Media.ro, Lucia Gorraci are o carieră de mai bine de 20 de ani în jurnalism. A început colaborarea cu Rai în redacţia locală din Sicilia, ca prezentatoare a telejurnalelor. Italianca a fost reporter în Orientul Mijlociu, prezentatoare de ştiri, apoi corespondent special în străinătate.

De mai mulţi ani lucrează pentru canalul de ştiri al grupului Rai (Rai News24), pe post de corespondent internaţional. În august 2021, a fost trimisă la Kabul, după ce talibanii au preluat puterea, relatând operaţiunile de evacuare a refugiaţilor. S-a aflat în ultimul avion de evacuare trimis de guvernul italian, dar s-a întors în Kabul în primele zile ale lunii septembrie.

A chemat Poliţia pentru că jurnaliştii vorbeau... în engleză

Scandalurile se ţin lanţ în preajma Dianei Şoşoacă. Luni, susţinătorii soţilor Şoşoacă s-au îmbrâncit şi ei cu ziariştii, după audierile din dosarul deschis după incidentul cu jurnaliştii italieni. 

După audieri, Diana Şoşoacă a spus: "Doamna jurnalistă a început să urle şi să mă ameninţe că o să cheme ambasada şi să-mi arate ea mie ce poate să facă. Am solicitat poliţia, 112, a venit poliţia, între timp jurnalista a plecat (...). Ei vorbeau în engleză, de aceea am şi chemat poliţia, zic dacă sunteţi din Italia de ce nu vorbiţi italiană. A mai venit o echipă de poliţişti care a deschis uşa şi i-a făcut culoare de trecere doamnei jurnaliste care s-a intors filmând. A intrat efectiv în casa mea, deşi am solicitat poliţiei să o dea afară. Ea a venit în mine, m-a lovit cu mâna şi cu piciorul, urlând că eu îi sechestrez pe cei doi".

Senatoarea a mai susţinut că: "Soţul meu a zis: dacă voi nu o daţi afară, o dau eu. A pus mâna pe ea. Şi în momentul acela poliţia, în loc să pună mâna pe ea să o dea afară, trei poliţişti au sărit pe soţul meu, l-au imobilizat, l-au dat cu capul de uşă şi i-au băgat mâna în gât".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Jocuri de culise
Au fost trimisi pentru a compromite pe cineva la comanda!!!
Postat 25 Decembrie 2021, 21:07 de User anonimizat
Legea carantinarii pentru persoanele care sosesc in Romania este valabila doar pentru prostime ?
..."echipă de jurnalişti din Italia, interesaţi de "senatoarea no vax",in frunte cu "renumita"jurnalista italiană Lucia Goracci ,au fost carantinati ? La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/ zonele/ teritoriile de risc epidemiologic ridicat și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.Ei,cum stam cu respectarea Legii,dragi tovarasi procurori,politisti si jurnalisti,vanduti pe trezeci de arginti precum Iuda.Cum stam jenerale Ciuca cu respectarea Legii in Romania ? Unde va sunt atributele de "mare jeneral" si eroul anului, pa campul de lupta din Afganistan sau Irak ?
Postat 15 Decembrie 2021, 10:14 de platona
Presa aservita,se executa la comanda papusarilor....
Pai de ce nu dati si opiniile unor jurnalisti onesti,asa mai de pa la noi,din Romania noastra,a romanilor adevarati.Spre exemplu ,o opinie a unui jurnalist cu coloana vertebrala,cu analize bine documentate bine argumentate:Razvan Savaliuc."M-am uitat pe filmari. Consider ca echipa de jurnalisti “italieni” a venit la provocare. A profitat ca i s-a deschis usa si a intrat gramada. I-au pus intrebari provocatoare, facand ancheta cu intervievata pe un ton inchizitorial. Sa prezinte dovezi la ce spune. Ceva la modul: cum indrazneste Sosoaca sa puna la indoiala vaccinarea... E plina presa in pandemie de specia asta de jurnalisti “obiectivi si impartiali” care trebuie sa ne bage pe gat ceea ce vor ei, nu sa gandim cu capul nostru fara sa le facem noi lor dovada... Cine o cunoaste pe Sosoaca stie ca ea va sari imediat la asemenea tratament. Si probabil ca pe asta s-a si mizat... si s-a obinut. Doar ca nu suficient de mult.Ar fi bine ca cei care nu o placeti pe Diana Sosoaca sa incepeti prin a incerca sa o intelegeti. Si daca nu sunteti in stare sa faceti nimic pentru apararea drepturilor si libertatilor noastre care sunt incalcate brutal de la pandemie incoace, sau sa faceti ceva mai bine decat ea, macar sa va abtineti sa o mai judecati fara sa cunoasteti. Sau chiar sa o sustineti!" O lectie de jurnalim, pentru cine are ochi sa vada si minte sa inteleaga!
Postat 15 Decembrie 2021, 00:55 de platona
hAuristii
Sper ca sunt mandri cei care au votat-o. Va reprezinta cu mandrie in Europa.
Postat 14 Decembrie 2021, 16:37 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON