URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2018, 13:01

Scandal în futnet: Tengo Salonta, cel mai titrat club românesc, boicotează lotul naţional cu două săptămâni înainte de Campionatul Mondial!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal în lumea futnetului românesc, cu două săptămâni înainte de un eveniment important! Conducerea clubului Tengo Salonta, cel mai titrat club din fotbal-tenis-ul românesc, a decis să nu mai permită jucătorilor să participe la lotul naţional, care se pregăteşte acum de Campionatul Mondial care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 16-18 noiembrie.

Motivul îl constituie schimbarea antrenorului echipei naţionale, cu trei săptămâni înainte de marele eveniment. Fostul antrenor, Vasile Sorean, care este şi tehnicianul şi preşedintele clubului salontan, a aflat de decizia de a fi înlocuit din postările făcute de conducerea Asociaţiei Române de Futnet pe site-ul oficial şi pagina de Facebook, fapt care l-a nemulţumit total pe cel care a fost selecţionerul echipei naţionale de cinci ani, de când a luat naştere futnetul în România, desprinzându-se din Federaţia Română de Fotbal-Tenis.

Fără explicaţii...

"CS Tengo Salonta a luat act, cu regret, dar şi amărăciune, de decizia (ne)aşteptată a preşedintelui Asociaţiei de Futnet, dl. Sorin Bogdan, de a numi un nou coordonator la lotul masculin care se pregăteşte de Campionatele Mondiale, cu numai trei săptămâni înainte de acest eveniment. Nu cunoaştem motivele care au stat la baza acestei decizii pe cât de neaşteptate, pe atât de surprinzătoare, dar care bulversează familia tenisului cu piciorul (numit mai nou futnet) din ţara noastră", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a clubului salontan.

La propunerea preşedintelui Asociaţiei Române de Futnet, Sorin Bogdan, Biroul Executiv al ARF l-a înlocuit pe salontanul Vasile Sorean cu clujeanul Daniel Săsărman, la cârma lotului naţional masculin.

"Nu avem nimic cu persoana domnului Daniel Săsărman, cu care, de-a lungul anilor, am avut o colaborare bună, fie că am fost adversari la fileu, fie coechipieri la naţională. Nu putem, însă, accepta decizia, deoarece nu am fost consultaţi, aşa cum ar fi fost normal, înainte de luarea ei. Drept consecinţă, jucătorii clubului nostru convocaţi în lotul pentru Mondiale vor declina, cu părere de rău, participarea", se mai arată în comunicatul clubului salontan.

Tehnicianul Vasile Sorean a confirmat pentru BIHOREANUL faptul că decizia preşedintelui Asociaţiei Române de Futnet l-a nemulţumit, mai cu seamă că a fost neaşteptată. "Domnul preşedinte a fost la noi, la Salonta, când am găzduit meciul cu Slovacia, din 6 octombrie, dar nu s-a arătat a fi nemulţumit de ceva anume. Ne-am despărţit în condiţii normale, însă la play-off-ul Campionatului Naţional, din 20 octombrie, nu a mai venit. Eu am aflat de decizia de a mă înlocui de pe site, nu m-a sunat şi nici nu a vorbit cu mine, nici înainte şi nici de atunci, deşi am încercat să-l contactez, pentru o explicaţie. Având în vedere că sunt cel care practic am înfiinţat futnet-ul în România, când ne-am desprins de Federaţia de Fotbal-Tenis şi că am fost antrenorul naţionalei de atunci şi până acum, mi s-ar fi părut normal să-mi ofere o justificare", a precizat Sorean.

Decizie asumată

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele Asociaţiei Române de Futnet a declarat că schimbarea antrenorului este o decizie pe care şi-o asumă şi nu trebuie neapărat justificată.

"Evident că am avut motive să luăm această decizie. Au fost mai mulţi jucători nemulţumiţi de selecţia pe care a făcut-o în ultimul timp antrenorul Sorean. Pe de altă parte, dacă înainte echipa naţională a fost formată în mare parte din jucătorii de la Tengo, când era şi normal să-l avem pe domnul Sorean selecţioner, acum când situaţia s-a schimbat, şi alte cluburi dau jucători la lot, ni s-a părut normal să numim un selecţioner care să fie neutru şi să nu aibă parti-pris-uri. Daniel Săsărman este antrenorul celor de la Victory Cluj, echipă care nu dă niciun jucător la lotul naţional, deci, nu poate fi subiectiv. Mai mult, el a fost şi directorul tehnic al echipei naţionale", a declarat Sorin Bogdan.

Preşedintele ARF a spus că timpul va demonstra dacă decizia lui a fost bună. "Eu vreau să dezvolt futnetul în România, de aceea m-am implicat şi în organizarea la noi în ţară a acestui eveniment, să popularizăm acest sport şi să-l extindem din acele câteva comunităţi în care este dezvoltat acum", a declarat Sorin Bogdan.

Fără cei mai buni în echipă

Cert este că echipa naţională nu va putea conta pe salontani la Campionatul Mondial, care va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 16-18 noiembrie, unde vor fi prezente cele mai bune 19 echipe din întreaga lume. Principalii absenţi din echipa tricoloră vor fi Georgel Bobiş, multiplu campion mondial, european şi naţional, Alex Sorean, Vasile Sorean jr. şi Darius Nagy.

De altfel, de Georgel Bobiş se leagă principalele performanţe din futnet-ul românesc, acesta fiind de trei ori campion mondial, de două ori campion european la simplu, precum şi multiplu medaliat cu bronz la dublu şi triplu.

"În ultimii trei ani, clubul nostru, dar şi futnetul românesc au progresat pe toate planurile şi nu putem nega eforturile depuse de preşedintele Sorin Bogdan, aşa cum nici domnia sa nu poate nega faptul că am fost locomotiva din România al acestui sport. Obiectivul nostru comun era să facem o figură cât mai frumoasă la aceste Mondiale, iar rolul nostru era să obţinem victorii pe teren, în timp ce conducerea Asociaţiei de Futnet să asigure o organizare fără cusur al evenimentului. Fiecare cu partea la care a demonstrat că se pricepe şi are şi rezultate. Prin decizia noastră nu dorim să divizăm futnetul românesc, dar nu putem accepta o decizie care în loc de beneficii aduce deservicii progresului acestui sport. Dorim în continuare dezvoltarea acestui sport, indiferent de calea pe care vom merge. Baftă echipei care va reprezenta România! Rămânem (pentru) futnet!", se mai arată în comunicatul semnat de conducerea şi jucătorii de la CS Tengo Salonta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON