URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Martie 2016, 14:34

Şantierul abandonat din cartierul Luceafărul are musafiri de sezon: o pereche de raţe sălbatice (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ploile din ultima perioadă au dus la situaţii inedite în Oradea.

În şantierul abandonat din cartierul Luceafărul, fundaţia abandonată a unui bloc a fost complet acoperită cu apă, creând un mic lac artificial.

Rapid au apărut şi înaripatele iubitoare de bălăceală: răţuştele sălbatice par fericite şi nu prea dau de înţeles că ar vrea să se mute din cartier...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
resort - vai de noi
"locuitor" are perfecta dreptate, ceea ce nu stie nimeni este ca acolo se vor construi case plutitoare, ca nah e inedit asa la moda, acu se asteapta doar sa fie nivelul apei potrivit cu ploile astea de primavara, oricum cred ca este cel mai scump iaz de rate din Oradea, mare om care a dat ok-ul, mare.
Postat 15 Martie 2016, 10:01 de Gyuri
lac sau loc neasanat ?
Ar putea fi amuzant si induiosator, daca acest "lac artificial" nu s-ar transforma, odata cu venirea caldurii, un focar de insecte si tantari (adeseori purtatori de boli). Nu e un lucru sanatos pentru locuitorii din zona, pentru copiii care invata la gradinita din cartier, pentru angajatii firmelor de la parterul blocurilor. Exista probabil niste reguli privind obligatia proprietarului/constructorului de a ASANA terenul intr-un interval de timp rezonabil. Si orice termen rezonabil a trecut deja. Nu demult un domn, poate trimis de Directia de Sanatate Publica, a stropit zona cu solutie, cu ajutorul unui dispozitiv profesional. Doar ca a doua zi a plouat cu galeata. Apa din "lacul artificial" e tot mai mare. Si este inadmisibil ca sanatatea cetatenilor sa fie pusa in pericol de un teren neasanat in mijlocul unei zone dens locuite. Cetatenii, din ignoranta, ar putea fi la fel de fericiti ca răţuştele sălbatice pentru ca au brusc un “lac” intre blocuri. Dar cei care raspund de asigurarea sanatatii publice si care pot evalua situatia, ar trebui sa le tempereze fericirea, sa decida masuri imediate si sa urmareasca reglementarea situatiei.
Postat 14 Martie 2016, 20:34 de locuitor
La pescuit bihorene
Organizeaza Chirila&Co un pescuit pe acolo, ca e la geamul lui.
Postat 14 Martie 2016, 19:15 de SirmaGhipata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON