URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Martie 2016, 14:34

Şantierul abandonat din cartierul Luceafărul are musafiri de sezon: o pereche de raţe sălbatice (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ploile din ultima perioadă au dus la situaţii inedite în Oradea.

În şantierul abandonat din cartierul Luceafărul, fundaţia abandonată a unui bloc a fost complet acoperită cu apă, creând un mic lac artificial.

Rapid au apărut şi înaripatele iubitoare de bălăceală: răţuştele sălbatice par fericite şi nu prea dau de înţeles că ar vrea să se mute din cartier...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
resort - vai de noi
"locuitor" are perfecta dreptate, ceea ce nu stie nimeni este ca acolo se vor construi case plutitoare, ca nah e inedit asa la moda, acu se asteapta doar sa fie nivelul apei potrivit cu ploile astea de primavara, oricum cred ca este cel mai scump iaz de rate din Oradea, mare om care a dat ok-ul, mare.
Postat 15 Martie 2016, 10:01 de Gyuri
lac sau loc neasanat ?
Ar putea fi amuzant si induiosator, daca acest "lac artificial" nu s-ar transforma, odata cu venirea caldurii, un focar de insecte si tantari (adeseori purtatori de boli). Nu e un lucru sanatos pentru locuitorii din zona, pentru copiii care invata la gradinita din cartier, pentru angajatii firmelor de la parterul blocurilor. Exista probabil niste reguli privind obligatia proprietarului/constructorului de a ASANA terenul intr-un interval de timp rezonabil. Si orice termen rezonabil a trecut deja. Nu demult un domn, poate trimis de Directia de Sanatate Publica, a stropit zona cu solutie, cu ajutorul unui dispozitiv profesional. Doar ca a doua zi a plouat cu galeata. Apa din "lacul artificial" e tot mai mare. Si este inadmisibil ca sanatatea cetatenilor sa fie pusa in pericol de un teren neasanat in mijlocul unei zone dens locuite. Cetatenii, din ignoranta, ar putea fi la fel de fericiti ca răţuştele sălbatice pentru ca au brusc un “lac” intre blocuri. Dar cei care raspund de asigurarea sanatatii publice si care pot evalua situatia, ar trebui sa le tempereze fericirea, sa decida masuri imediate si sa urmareasca reglementarea situatiei.
Postat 14 Martie 2016, 20:34 de locuitor
La pescuit bihorene
Organizeaza Chirila&Co un pescuit pe acolo, ca e la geamul lui.
Postat 14 Martie 2016, 19:15 de SirmaGhipata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON