URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 01 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
01 Februarie 2016, 13:24

S-au trezit din amorţeală: Studenţii orădeni îşi aleg senatorii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi sunt în sesiune, studenţii orădeni şi-au făcut timp, luni, să treacă pe la secţia de vot amenajată în Biblioteca din campus.

Tinerii trebuie să-şi voteze cei 19 reprezentanţi în Senatul universitar. Primul tur de scrutin, care a avut loc miercurea trecută, a fost invalidat din lipsă de cvorum. Atunci, de-a lungul întregii zile, abia 310 studenţi au fost să voteze.

La cel de-al doilea tur, condiţia cvorumului nu mai este obligatorie. Totuşi, tinerii s-au mobilizat mai bine, iar în patru ore de vot peste 300 şi-au exercitat acest drept.

Pentru cele 19 locuri dedicate studenţilor în Senat s-au înscris 45 de candidaţi. O parte dintre aceştia s-au coalizat în două grupuri distincte, care se promovează fiecare cu un program comun.

Unul dintre grupuri, intitulat "#Democraţie în UO", cuprinde 12 tineri, majoritatea reprezentanţi ai asociaţiilor studenţeşti, unii chiar foşti senatori. Programul lor conţine 10 revendicări: consultarea permanentă a studenţilor în luarea tuturor deciziilor, informare publică despre deciziile luate la nivelul Senatului şi al Consiliului de Administraţie prin toate căile de comunicare, în special pe cele online, transparenţă în distribuirea locurilor în cămine şi eficientizarea acestui demers printr-un sistem informatizat, dar şi creşterea numărului de burse şi creşterea ponderii de burse sociale de la 20% la 30% din totalul burselor.

Cel de-al doilea grup format din studenţi şi promovat cu sloganul "Vocea TA în Senatul UO" a adunat alţi 18 studenţi, care au anunţat că vor milita pentru accesul studenţilor la mediul socio-economic, activităţi culturale şi de divertisment accesibile financiar, dotări pentru cămine şi dinamizarea vieţii studenţeşti.

Votul tinerilor pentru Senat este urmărit atent şi de cadrele didactice ale Universităţii. Asta pentru că, alături de reprezentanţii din consiliile facultăţilor, aceştia vor avea dreptul să voteze viitorul rector al Universităţii din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sunt studenți frumoși!
Să nu mai comentați malițios despre studenți!!!
Postat 01 Februarie 2016, 13:32 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON