URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2020, 12:58

S-au luat după Bolojan! Primarul și consilierii liberali din Aleșd își donează din venituri pentru spitalul local

S-au luat după Bolojan! Primarul și consilierii liberali din Aleșd își donează din venituri pentru spitalul local foto: alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspirați de exemplul primarului orădean Ilie Bolojan, edilul din Aleșd, Ioan Todoca, și consilierii liberali din oraș au anunțat că își donează o parte din venituri spitalului din localitate, pentru achiziționarea de echipamente de protecție, informează alesdonline.ro.

Informația privind inițiativa lui Bolojan a fost făcută publică luni, în premieră, de BIHOREANUL, care arăta că primarul din Oradea și-a donat 30% din salariu pentru achiziția de aparatură și kituri de testare pentru spitalele orădene în contextul pandemiei de Covid-19 și și-a îndemnat viceprimarii și directorii din subordine să facă la fel.

Primarul PNL de Aleșd, Ioan Todoca și consilierii locali PNL au anunțat că se alătură demersului președintelui PNL Bihor și vor dona 1/3 din salariul de primar respectiv 1/3 din indemnizațiile de consilieri, pentru cumpărarea de echipamente de protecție pentru personalul medical expus riscului de infectare cu COVID-19 din cadrul Spitalului orășenesc din Aleșd.

“Ne-am alăturat împreună cu consilierii PNL inițiativei domnului Ilie Bolojan. Aștept să se alăture și alte persoane: directori, șefi de servicii și de birouri din cadrul Primăriei Aleșd și ai instituțiilor subordonate Primăriei. Încurajez pe toți cei care pot să ajute, să contribuie la sprijinirea sistemului de sănătate. Medicii și personalul medical fac eforturi uriașe pentru a trata și salva fiecare viață, expunându-se personal pentru binele nostru. Imaginați-vă că o persoană dragă vouă ar putea fi în această situație”, a declarat primarul Todoca site-ului din Aleșd.

Potrivit alesdonline.ro, managerul Spitalului Orășenesc din Aleșd, Florin Creț, şi medicul școlar Szabo Alina s-au alăturat inițiativei.

După cum se știe, din cauza neglijenței și a nerespectării procedurilor, Spitalul Orășenesc din Aleșd a fost scena unui grav accident epidemiologic, soldat cu infectarea a 6 pacienți, decesul unuia și închiderea secției de pneumologie pentru carantinare.

Pe data de 26 martie, personalul medical a internat un bărbat din Bulz în vârstă de 70 de ani care nu le-a spus cadrelor că a intrat în contact cu o persoană revenită dintr-o zonă roşie, iar două zile mai târziu a fost confirmat confirmat cu Covid-19, timp în care a infectat și alți pacienți. Bătrânul din Bulz a fost transferat ulterior la Spitalul Municipal din Oradea, unde a încetat din viaţă în 5 aprilie.

Conform DSP Bihor, în urma accidentului epidemiologic de la Aleşd s-au recoltat probe biologice de la 35 de persoane, atât din rândul cadrelor medico-sanitare (de la Ambulanţă, camera de gardă şi cadre de la Secţia de Pneumologie), cât şi de la „4 contacţi de salon şi 4 contacţi familiali” ai pacientului din Bulz. 6 pacieni au fost declarați pozitivi și transferați la Oradea, în timp ce pentru cadrele medicale testate rezultatele au fost negative.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Informația privind inițiativa lui Bolojan a fost făcută publică luni, în premieră, de BIHOREANUL
Faptele bune au prioritate la bihoreanul.De aceea ne mira cum a scapat exclusivitatea unei alte fapte de arme ale conducatorului: "Internat din Oradea transformat în spațiu de carantină".Chiar din concediu,luminatia sa a pus umarul la cazarea/carantinarea conationalilor voiajori:„A fost o situaţie limită sâmbătă, când a trebuit să găsim spaţii de carantină după ce au stat câteva ore blocaţi în vamă. Internatul acesta este sub paza Jandarmeriei, nu există niciun fel de posibilitate de contaminare cu cartierul pentru că cei dinăuntru nu au voie să iasă”, dă asigurări edilul.Liceul Constantin Brâncuşi .Iosia.Stirea, nefiind exclusivitatea bihoreanului,o putem banui ca ar fi fake.
Postat 08 Aprilie 2020, 20:50 de excalibur
Felicitări un gest frumos/Scăpați de managerul incompetent
Încet dar sigur răsare soarele la Aleşd.Mai rămâne doar sa începeți curățenia in regiile autonome si instituțiile subordonate consiliului local, primăriei Alesd si atunci cu siguranță PNL va fi triumfător in continuare.
Postat 08 Aprilie 2020, 18:39 de User anonimizat
Cei de la butoane
Cu o floare nu se face primavara.
Postat 08 Aprilie 2020, 15:43 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON