URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2015, 17:43

L-au votat: Bolojan a fost ales secretar general al PNL. Citeşte ce discurs a avut primarul!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a fost ales, vineri, în funcţia de secretar general al PNL, devenind astfel numărul 2 în Partidul Naţional Liberal, după preşedinte.

Decizia a fost luată de Consiliul Naţional al PNL, într-o întrunire la care au luat parte peste 700 de delegaţi, presa centrală notând că Bolojan a fost votat în această funcţie "cu o majoritate covârşitoare". 

Potrivit HotNews.ro, înainte de alegeri, primarul Oradiei a susţinut "un discurs la obiect şi fără menajamente privind direcţiile pe care trebuie să le urmeze partidele în vederea alegerilor", afirmând că, acolo unde nu se pot găsi candidaţi buni, trebuie aduşi specialişti din afara partidelor.

Totodată, Bolojan le-a atras atenţia celor din filiala PNL Bucureşti că au făcut greşeli, iar miza la Primaria Capitalei este uriaşă.

Numele primarului de Oradea pentru această funcţie a fost vehiculat încă de săptămâna trecută. 

Citiţi integral discursul primarului de Oradea, aşa cum a fost el redat de HotNews.ro:  

"Vreau sa va multumesc pentru votul dvs. Este o mare onoare pentru mine si o mare responsabilitate. Le multumesc celor doi copresedintii, pentru ca au avut increderea sa ma numeasca secretar general, desi nu intotdeauna am gandit la fel. La Oradea, succesul meu a fost in fapt succesul unei echipe pe care m-am bazat. Este imposibil ca un om sau doi sa dea rezultate daca nu au o echipa puternica langa ei. 

Am ajuns in aceasta pozitie intr-un perioada dificila. Lumea politica din care facem parte este intr-un punct destul de jos, situatie in care am primit niste lectii din care trebuie sa invatam. 
Avem o incredere scazuta in ochii populatiei, fata de perioada in care eu am ajuns in adminstratie, in 2005 era o onoare sa fii primar sau prefect. Astazi nu mai este.

Aveam o cota de incredere, mi-aduc aminte, in alianta DA care ne permitea in primii ani sa fim foarte eficienti. Si domnul Blaga isi aduce aminte de echipa de atunci. Dupa aceea, treptat treptat, alianta nu a mai functionat. 

Una dintre obligatiile noastre este sa recastigam increderea in politica, inclusiv in PNL. Este absolut necesara, pentru a avea autoritatea de a guverna bine. Nici o tara nu se dezvolta si nu prospera fara o buna guvernare. Fara incredere ajungi la situatia pe care o avem astazi in multe ministere - nimeni nu mai asculta de nimeni, nu se mai face nimic.
 
Va propun sa urmarim trei directii in perioada urmatoare. Primul test mare sunt alegerile locale. Nu putem spera la alegeri parlamentare castigatoare daca nu castigam alegerile locale. Si va rog sa va selectati cat mai repede candidatii. 

Trebuie sa ne selectam cei mai buni candidati, conteaza mai putin de unde provin - din fostul PDL sau din fostul PNL. Daca nu ii avem in interior, pentru ca nu este foarte usor sa gasim candidati foarte buni in toate localitatile, trebuie sa ii aducem din exteriorul partidului. 

O alta chestiune importanta este aceea de a face fuziunea cat mai repede la nivel local. Candidatii nostri au nevoie de echipe puternice, care sa le genereze majoritati in consilii. Gruparile fracturate nu genereaza echipe puternice si rezultate maxime. Si propunerea care a devenit astazi decizie - ca cei care candideaza la primari sa devina presedinti interimari in organizatiile lor, unici, este foarte buna. 

Nu in ultimul rand, trebuie sa modernizam in continuare partidul nostru. Nu cred ca trebuie sa cadem prada unor chestiuni de conjunctura, trebuie sa ne bazam pe oamenii nostri experimentati care au dat rezultate in posturile pe care le-au ocupat in administratia locala si centrala si, da, trebuie sa deschidem partidul, sa aducem oameni noi si sa facem un mix de oferta care intr-adevar sa ne faca credibili. 

In ceea ce ma priveste, vreau sa va asigur de inca cateva lucruri. Nu am venit sa pun pe nimeni la treaba, am venit sa muncim impreuna pentru binele acestui partid, de dimineata pana seara, pentru ca altfel nu avem sansa sa castigam aceasta competitie dura. 

Nu ma pricep la toate. Prin urmare, am nevoie de ajutorul dvs si al echipei de al secretariatul general. Nu sunt adeptul mutarilor in plic. Cei care sunt in bataia vantului trebuie sa ia deciziile. Acestia sunteti dvs si liderii partidului. 

Si o ultima observatie legata de organizatia de Bucuresti: stimati colegi din Capitala, de ceea ce faceti dvs. depinde Romania. Sa nu uitam ca Bucurestiul genereaza 25% din bugetul Romaniei. Inca 15% in judetul Ilfov. O astfel de structura mamut prost administrata ne trage inapoi. Asta este miza dvs. 
Parerea mea este ca ati facut foarte multe greseli in acesti ani. Eu mi-as fi dorit sa il vad pe primarul general al Capitalei aici, undeva in stanga sau in dreapta. Stand in Oradea, eu nu il cunosc, poate dvs il stiti mai bine. Dar are o miza majora. 

Actualul primar interimar sa isi poarte crucea 6 luni la primaria Capitalei. Nu e o gluma asta. Ati tras cateva cartuse in aer, nu mai ratati altele! Pentru ca de ceea ce faceti dvs depindem cu totii. Eu va asigur de toata disponibilitatea mea, dar haideti sa facem si in Bucuresti ce trebuie, pentru ca sunteti motorul economic al Romaniei si tara asta merita mai mult.

Oameni noi, reguli noi

Până vineri, funcţia de secretar general a fost deţinută de la momentul fuziunii, de cei doi secretari generali ai vechilor partide PDL şi PNL, Gheorghe Flutur, respectiv Marian Petrache. În urma unificării funcţiei, cei doi au devenit prim-vicepreşedinţi PNL.

Agenţia de ştiri Mediafax precizează şi că liberalii reuniţi la Consiliul Naţional au votat, de asemenea, şi preluarea preşedinţiei interimare a organizaţiei PNL Bucureşti de către Cătălin Predoiu, renunţându-se astfel la conducerea bicefală care fusese asigurată de Anca Boagiu şi Teodor Atanasiu.

Ca parte a strategiei de accelerare a fuziunii interne, participaţii la Consiliu au votat şi hotărârea conform căreia candidaţii înscrişi în cursa pentru primăriile din teritoriu să fie numiţi preşedinţi unici ai organizaţiilor de partid respective.

Liberalii au votat vineri şi criteriile de integritate care vor trebui să fie respectate de candidaţii la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare, care vor trebui respectate de toţi candidaţii. Criteriile vizează lustraţia, traseismul, nepotismul, contractele cu statul, falsul în declaraţii, incompatibilitatea sau conflictul de interese, atitudinile discriminatorii, datoriile la bugetul de stat, plagiatul şi problemele penale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Du-te, Ilie! Drum bun!
Vorba lui Budea Florin, : "Pleacă Ilie! În mine se cască un vid. Vai, ce-o să fie? Mă şi sinucid... PS şi se mai dedică tuturor disperaţilor care, în lipsa unicului şi irepetabilului conducător, luminător, îndrumător, lider spiritual etc. vor rătăci la nesfârşit prin pustie în căutarea unui nou... stăpân. scrisesem "cur de lins" dar mi s-a părut că expresia e prea tivială."
Postat 14 Decembrie 2015, 20:48 de Danutz
Bolnav mintal
@TDS: Daca pana acum am avut dubii acum nu mai am. Tu chiar ai probleme la cap. Ar trebui sa te internezi pana nu devine prea grav! Si daca tot vorbesti de FB, inseamna ca ai observat si care e procentajul celor care il sustin ;) Deci degeaba ai facut tu pagina aia in care il denigrezi cu orice ocazie ca sunteti doar cateva sute de retardati, redusi mintali si postaci care o vizionati ;)
Postat 13 Decembrie 2015, 19:23 de hateretards
STOP
IOAN POPA BACIU , un neo notoriu ii face o reclama DESANTATA lui Bolojan pe FB ! OK , am inteles ca iti place sa-l pupi pe tot corpul ! OPRESTE-TE ! Divinitatea nu accepta asa ceva ! Ioane , TACI ! Ilie , opreste-l ! NU TE COMPROMITE SI MA MULT !!!! STOP !!!"
Postat 13 Decembrie 2015, 13:59 de TDS
ALLONS ENFANTS DELA PATRIE.
@CHRIS: Ce sa zic , fiecare avem limite ! Tu limiteaza-te la Julien daca tu poti intelege ceea ce vrea sa spuna ! Je ne sais pas , peut-etre ?!
Postat 12 Decembrie 2015, 22:39 de TDS
@grigore & tds
nu stiu cum ti-ai dat seama ca sunt pupator de dos de bolojan dar asta e. eu am facut doar o observatie. nu mai ai unde merge sa spargi seminte. ca pe strada te amendeaza locala. pe stadion puteai in voie. @tds suntem mai limitati si mai putin cititi astia ce nu gandesc, ca tine, ca mang sau viorel p. voi care ati inventat gaura la covrig tre sa va multumim pt tot.
Postat 12 Decembrie 2015, 22:07 de User anonimizat
@tds
...tu ai probleme grave...esti iremediabil.
Postat 12 Decembrie 2015, 20:08 de gogul
SUNT CONSECVENT
@suporterter_oradean: mail-urile respective au fost trimise Alinei Gorghiu Tu te-ai fi asteptat sa aiba o reactie ? Eu , NU ! Dar sunt consecvent , i le trimit in continuare . Acuma asta e ! Da-o naibii de reforma a clasei politice ! Reforma e doar de suprafata !
Postat 12 Decembrie 2015, 10:15 de TDS
NEMA CULTURA
@CHRIS : Ceea ce numesti tu o poezioara scrisa de mine este o POEZIE scrisa de un mare POET ! Te las sa-l descoperi....
Postat 12 Decembrie 2015, 09:46 de TDS
@chris si alti bolovanisti!
Sunt sigur ca nici oradenii nu uita ca amicul tau-idolul-soarele si stapinul tau..ala de la Birtin-nu vor uita cine a omorit futbolul in Oradia...Du-te tu la doctor,pupin--ismul tau e cronic!Valea...chris la medic!!!!!!!
Postat 12 Decembrie 2015, 09:15 de grigore
@grigore&tds
ai uitat de fc bihor grigoras draga ti l-a ingropat bolojan. iar TDS esti incurabil. nici doctorii nu mai pot sa o scoata la capat. poate mang la anul dupa ce castigati alegerile locale cu un post caldut din administratia locala(poate de arhitect-sef)unde sa iti scrii in pace poezioarele tale "frumoase" si pline de talc. du-te repede si bea pastiluta ca altfel faci mai rau. :)))))
Postat 12 Decembrie 2015, 08:50 de User anonimizat
Felicitari..
Doamne iarta-ne...auzi succesurile de la Oradia...tarcuri ,giratii liliput si FRIGUL alaturi de LIPSA APEI CALDE!!!!!!!!!!!!!Cine l-a ucis pe mos CRACIUN??
Postat 12 Decembrie 2015, 06:46 de grigore
neurologie ?
TDS să sun la spitalu 6 la neuro să văd dacă au un pat liber ? Trimiti mailuri unei persoane din februarie si nu-ti raspunde,aşa ceva.. Deci noaptea inteleg ca te visezi arhitectul şef al orasului,iar ziua locuiesti intr-o casă din cartierul europa. Sun să-ţi facă şi ceva perfuzii.
Postat 12 Decembrie 2015, 01:02 de suporter_oradean
SCUZE
Imi cer scuze pentru literele papate din comentariul anterior dar EMOTIA si URA (deopotriva )erau prea mari. Oricum nu este vorba despre greseli gramaticale ci de tastare ! PS Mos Ilie, il rogi pe alt prieten al matale, Ioan Popa - B. sa te sustina cum o vrea ( parca e dintr-o anumita zona religioasa dar este problema lui !)dar sa o faca un pic mai discret ? Printre altele ORADEA SUNTEM ( si ) NOI, CEILALTI !
Postat 11 Decembrie 2015, 18:57 de TDS
MOS ILIE
Mos Ilie, Mos Iliea ! Trebuie sa te anunt ca prietenul matale MATEESCU ( cum care, ala cu care semnasi TRANZACTIA intemeiata pe falsuri, ca matale zisesi asa ! )a scapat doar cu control judiciar ! Deocamdata ! Florile dalbe ! Mos Ilie, da' daca acum esti mai apropae de tanti Alina poate ii zici sa-mi raspunda la e-mail-uri ca i le trimit din februarie si tace malc ! Leru-i ler ! Dar acum, poate ca in calitate de al dolea Mos vei rezolva si problema arhitectului sef ? Scoala gazda din patut....Dar cu criteriile de integritate cum va fi ? Lunu-i lin ? Da' Mos Ilie, poate de Sarbatori ne dai macar apa rece? Cerem prea mult ? Si-am vant in iepuras ! Timpul vietii ni-i scurt/Hai sa-l facem curat / Traiesc unii din furt ( aoleu ), altii doar din ce-au dat / Sunt saraci si bogati / Lasii-i scuipa pe bravi / Voi ce-n Luna zburati / Pan' la cer va urcati / PE SPINARI DE NOI SCLAVI....Linu-i lin si iara lin...
Postat 11 Decembrie 2015, 18:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON