URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2015, 13:59

S-a reluat ancheta în dosarul şpăgilor de la Casa de Pensii: DNA Oradea îi reaudiază pe beneficiarii deciziilor de pensionare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 1.500 de beneficiari ai deciziilor de pensionare pe motive de boală sunt reaudiaţi în această perioadă de procurorii DNA Oradea.

Audierile au început luni şi se desfăşoară în ancheta care îi vizează pe cei 10 medici şi asistenţi de la Casa de Pensii, inculpaţi pentru corupţie iniţial de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi anchetaţi acum de procurorii DNA, competenţi să soluţioneze cauzele în care valoarea mitei depăşeşte 10.000 euro, cum este şi în această situaţie.

Cercetările sunt efectuate de procuroarea Felicia Irina Popovici, transferată la DNA de la Parchetul Oradea şi cunoscută opiniei publice ca anchetatoarea care, în 2011, a obţinut în premieră locală arestarea unui şofer celebru, Iuliu Kiss (Paprika), autorul unui accident rutier soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două, dar şi cea care a trimis-o în faţa instanţei pe directoarea juridică a Primăriei, Eugenia Borbei.

Pensionarii sunt chemaţi la DNA în calitate de martori, în grupuri, şi sunt programaţi pentru intervale orare diferite pentru a evita evite îmbulzeala. Ei sunt chemaţi să spună dacă au dat mită şi suma plătită "experţilor" în şpăgi de la Casa de Pensii Bihor.

După cum se ştie, Vasile Sălăjan, şeful Serviciului Expertiză Medicală, colegii săi Anca Domnica Grigorescu, Ovidiu Pleşa, Emilia Mariana Cun, Ana Guţ, respectiv asistenţii Ioana Precup, Monica Teodora Ignat, Ladislau Johannis Pelle, Violeta Dorina Coşa şi Gianina Mihaiela Adriana Ţigan au fost arestaţi pe 18 iunie pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Cele 10 persoane sunt acuzate că au condiţionat emiterea deciziilor de pensionare de şpăgi pe care le percepeau atât de la bolnavii închipuiţi, care astfel au obţinut venituri injuste, cât şi de la oameni cu probleme de sănătate reale şi deci îndreptăţiţi să beneficieze de pensii. Mita - echivalentul unei pensii lunare - se oferea atât la evaluarea iniţială, cât şi ulterior, la reevaluările periodice.

Ulterior, pe 20 iulie, cei 10 inculpaţi au fost trimişi în arest la domiciliu printr-o decizie controversată a judecătorului Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea care şi-a argumentat, printre altele, hotărârea prin faptul că inculpaţii au fost... ruşinaţi suficient de presă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
toată stima
Pentru doamna procuror!!!Cu Paprika mă gândesc că a fost mai simplu,aici va fi cu muuult mai complicat cu dovezi clare cu tot!
Postat 02 Septembrie 2015, 14:33 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON